12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasella nousujohteinen kierros Dubaissa, jossa pelataan vielä maanantainakin

Tapio Pulkkanen kohensi osakkeitaan takaysillä. Kuva: Getty Images

Muilla suomalaisilla riittää enemmän tai vähemmän kirittävää jatkokierroksille.

Tapio Pulkkanen oli paras suomalainen Emirates Golf Clubilla Dubaissa meneillään olevan DP World Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Perjantaina kisansa aloittamaan päässyt Pulkkanen pelasi tuloksen 70 (-2), jolla hän jakaa 40. sijaa.

Pulkkanen sai kirin käyntiin tehtyään takaysin alussa kolme birdieä. Loppukin sujui ehyesti, ja hän on niiden pelaajien joukossa, jotka olisivat näistä lähtökohdista menossa jatkoon.

”Tänään oli ihan toimiva kierros. Lopussa jäi muutama paikka käyttämättä, mutta muuten hyvää peliä”, Pulkkanen sanoi.

Dubaissa satoi rankasti vettä kilpailun avauspäivää edeltävänä yönä tehden Majlis Coursen pelikelvottomaksi. Tämä viivytti torstaina lähtöjä yli kuudella tunnilla. Pulkkasta viivytykset eivät myöhäisenä lähtijänä isommin haitanneet.

”Eihän odottelu tietenkään mitään mielekästä ole. Itsellä on kuitenkin ollut hyvä tuuri, ettei ole tarvinnut koko ajan olla lähtövalmiina, koska tiiaika oli päivän viimeinen. Nyt taitaa keli parantua tuleville päiville”, hän totesi.

Kun menetettyä aikaa ei olisi saanut kahden jäljellä olevan pelipäivän puitteissa kurottua kiinni, päätti kiertue poikkeuksellisesti ottaa varapäivän käyttöön. Dubai Desert Classicin finaalikierros pelataan siten maanantaina.

Mikko Korhonen (par) jakaa sijaa 79, ja toista kierrostaan viisi reikää pelaamaan ehtinyt Kalle Samooja (+2) on hieman sadan huonommalla puolella.

”Pimeyteen lopetettiin. Pitkää päivää painettiin taas vaihteeksi. Ei se peli vaan oikein lähde rullaamaan. Hyviä lyöntejä oli joukossa paljon, mutta kuraa aivan liikaa”, Samooja harmitteli tiedotteessa.Samooja nosti kuraiselta osastolta esille par-kolmosella lipsahtaneen tuplabogin.”Hyvä esimerkki oli väylän 15 neljäputtinen. Eipä ole moista vuosiin näkynyt.”
”Nyt hyvä palautuminen ja aamusta runttaamaan hyvä loppukierros. Siellä on kolme hyvää par-viitosta jäljellä”, hän mietti.

Viime viikolla Abu Dhabissa top 10:een yltänyt ja päätöspäivänä kenttäennätyksen tehnyt Sami Välimäki pelasi tuloksen 76. Mikäli taso säilyy kutakuinkin samanlaisena, vaaditaan Välimäeltä jatkopaikkaan lauantaina arviolta 66–67 lyönnin kierrosta.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat Richard Bland ja Ian Poulter (-8). Espanjan Angel Hidalgo jahtaa englantilaisia lyönnin päässä. Kolmikko oli pelannut toista kierrostaan 3–7 reikää, kun pimeys keskeytti päivän pelitapahtumat Majlis Coursella.

Koska lauantaina pelataan pelkästään toista kierrosta, on pisimmälle ehtineillä Hidalgo mukaan lukien edessään vain 11 reikää golfia.

Dubai Desert Classic on kauden toinen Rolex Series -kilpailu. Jaossa on yhdeksän miljoonaa dollaria palkintorahaa, josta voittajan osuus on reilut 1,4 miljoonaa.