Tapio Pulkkasella mainio loppukiri – ”Sauma top 10:een on olemassa” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasella mainio loppukiri – ”Sauma top 10:een on olemassa”

Tapio Pulkkanen kohenteli jälleen asemiaan Made in HimmerLand -kilpailussa. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuskan ote lipesi hyvän alun jälkeen Tanskan ET-kisan kolmannella kierroksella.

Tapio Pulkkanen jatkoi nousuaan Tanskan Farsøssa meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Made in HimmerLand -turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja on noussut tässä vaiheessa jaetulle 34. sijalle.

Kokonaistilanteessa -6 oleva Pulkkanen teki etuysin puolivälissä kaksi päivän ainoiksi jäänyttä bogia. Näiden välissä hän kirjasi ensimmäisen birdiensä, ja esitti ulosmenon loppupuolelta lähtien ryhdikästä peliä.

Himmerlandin kentän kahdeksannella ja 10. reiällä birdiet tehnyt Pulkkanen ”huilasi” tämän jälkeen viiden parin edestä, kunnes teki kaksi tuiki tärkeätä birdieä kolmanneksi ja toiseksi viimeisellä reiällä. Hyvä tulos ei kuitenkaan syntynyt vaivatta, sillä lyönnit jättivät lauantaina toivomisen varaa.

”Lyönnillisesti ehkä vaikein päivä tällä viikolla, jonkin verran jäi avauksia oikealle. Takaysillä sain onneksi kirittyä ok tuloksen kasaan”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen on takaysin alkupuolella etenevää kisan kärkeä Bernd Wiesbergeriä (-13) seitsemän lyöntiä perässä.  Seitsemättä sijaa jakavat pelaajat ovat kolmen lyönnin päässä, ja näille sijoille hän uskoo omaavansa mahdollisuuksia.

”Huomenna kunnon isku päälle, niin sauma top 10:een on vielä olemassa.”

Uransa ensimmäistä ET-kilpailuaan avauskierroksen jälkeen johtanut Lauri Ruuska (-2) ei saanut korjattua laskusuuntaista kurssiaan lauantaina. Tulokseksi jäi 74, ja Ruuska putosi jaetulle 58. sijalle.

Hän pelasi seitsemän ensimmäistä reikää kaksi alle, mutta kierroksen viimeinen kolmannes oli Tarinagolfin miehelle hankala: 13. reiän tuplabogey nosti kierroksen saldon plus-merkkiseksi ja tämän jälkeen korttiin ilmestyi vielä kaksi sijoitusta viitisentoista pykälää heikentänyttä bogia.

”Ihan hyvät ensimmäiset kahdeksan reikää, mutta sitten neljä huonoa lyöntiä, eikä kenttä oikein antanut mitään takaisin”, Ruuska sanoi.

”Huomenna on vielä hyvä päivä pelata hyvä tulos. Peli on kyllä olemassa, kunhan vain saa rakennettua paikkoja tiiltä ja väylältä.”

Turnauksen kärjessä Itävallan Bernd Wiesbergerillä on yhden lyönnin etumatka Ruotsin Alexander Björkiin. Englantilaiset Laurie Canter ja Richard Bland jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -11.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje