Tapio Pulkkanen virtaa täynnä Wentworthiin: ”Tavoite on uusia kortti” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen virtaa täynnä Wentworthiin: ”Tavoite on uusia kortti”

Tapio Pulkkanen on mukana kahdella seuraavalla viikolla Britteinsaarilla pelattavissa kovatasoisissa klassikkokisoissa. Tavoitettaan hän ei arkaile lausua ääneen.

Britteinsaarilla pelataan kahden seuraavan viikon aikana kaksi Euroopan kiertueen suurimpiin lukeutuvaa kilpailua: tällä viikolla vuorossa on BMW PGA Championship Wentworthissa Englannissa ja ensi viikolla mitellään Alfred Dunhill Championship Skotlannissa.

Tapio Pulkkanen varmisti vuosi sitten pelioikeutensa Alfred Dunhill Championshipin neljännellä sijallaan, ja tänä vuonna asetelma on sama, Pulkkaselta vaaditaan hyvää onnistumista, jotta työt pääkiertueella jatkuisivat ensi kaudella.

Voitettavaa on paljon.

Wentworthissa jaetaan palkintorahaa peräti seitsemän miljoonaa dollaria eli noin 6,31 miljoonaa euroa. Race to Dubai -listan pisteitä pöydällä on 7000, kun niitä esimerkiksi viime viikolla pelatussa KLM Openissa jaettiin 2750. Alfred Dunhill Championship on sekin painoarvoltaan erittäin merkittävä, pisteitä jaossa on 5500 ja kahisevaa viisi miljoonaa dollaria eli noin 4,5 miljoonaa euroa.

Tapio Pulkkanen on mukana kummassakin kilpailussa. Lisäksi kotkalaisen nimi löytyy myös lokakuun alussa pelattavan Open de Espanjan osallistujalistalta. Pulkkanen ei arkaile sanoa ääneen, mistä lähtökohdista hän kisoihin lähtee.

”Kovia kisoja on luvassa nyt syksyllä. Ajatuksena on nyt lähteä nollista liikkeelle ja rakentaa mahdollisimman paljon pisteitä listalle (Race to Dubai -pistelista). Ensisijaisena tavoitteena on uusi kortti ensi vuodelle”, sanoo kiertueen pistelistalla sijalla 123. oleva suomalainen.

Pelioikeuden uusiminen pistelistan sijoituksen kautta vaatii sijoittumista 110 parhaan joukkoon peruskauden päätteeksi. Jäljellä on vielä kuusi kilpailua, kun Kiinan WGC-kisa jätetään pois laskuista.

Pulkkanen on urakoinut kauden mittaan jo 22 kisaa. Jatkopaikkoja on plakkarissa kahdeksan. Kun paikka viikonlopun kierroksille on auennut, tulos on ollut suhteellisen hyvä, keskimäärin hän on ollut 24:s jatkoon selvittyään. Kauden paras sijoitus on kahdeksan. Sen lisäksi top 20 sijoituksia on neljä.

Wentworthissa 24:s sijakin toisi roppakaupalla arvokkaita ranking-pisteitä: saman verran kuin KLM Openin seitsemäs sija. Mutta kova on kisan osallistujalistakin. Mukana on peräti 10 pelaajaa Euroopan viimeisimmästä Ryder Cup -joukkueesta. Lisäksi kentällä nähdään muutamia kovia PGA Tour -tähtiä Patrick Reedista ja Tony Finausta lähtien.

Kisatauolla Suomessa akkuja ladannut Pulkkanen kertoo, että virtaa kauden ratkaiseviin koitoksiin riittää vielä kosolti.

”Viikon huili teki hyvää. Viikon verran tuli tutkisteltua omaa mielentilaa ja myös perusasioita svingissä ja putissa. Nyt on paljon positiivista virtaa tankissa ja olen valmiina koitoksiin”, hän sanoo.

Pulkkanen oli mukana samassa kilpailussa viime vuonna, kun se pelattiin tuolloin toukokuussa. Hänellä on selvä käsitys siitä, mitä menestyminen klassikkokentällä vaatii.

”Wentworth sopii mielestäni hyvin vähän kaiken tyylisille pelaajille. Ainakin viime vuonna avauslyönnit olivat tärkeässä roolissa. Myös puttipeli liukkailla griineillä on haastavaa.”

Pulkkasen lisäksi Wentworthissa nähdään mukana myös Mikko Korhonen.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä pohjoiseurooppalaisittain ajateltuna on Norjan Victor Hovland, amatöörien maailmanlistan entinen ykkönen, joka pelaa Wentworthissa ensimmäisen Euroopan kiertueen kilpailunsa.

PGA Tourilla vasta 21-vuotias superlupaus ei aikaillut, vaan nappasi ensimmäisessä ammattilaiskilpailussaan, Wyndham Championshipissä, neljännen sijan. U.S. Openissa oslolaislähtöinen pelaaja ehti jo sijoittua 12:nneksi ja Master Tournamentissa 32:nneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)