Tapio Pulkkanen vahvassa vedossa DP World Tourilla – ”Erikoinen päivä tänään” - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen vahvassa vedossa DP World Tourilla – "Erikoinen päivä tänään"

Tapio Pulkkanen taistelee kärkisijoituksista Johannesburgissa. Kuva: Getty Images

Aamuryhmissä kierrokselleen lähtenyt Pulkkanen intoutui takomaan birdieä.

South African Open Championshipissä uuden kautensa aloittanut Pulkkanen karisteli eilen pahimmat pölyt harteiltaan ja laittoi toisella kierroksella kunnolla tuulemaan.

Pulkkasella ei ollut tänä aamuna aikaa jäädä sänkyyn köllöttelemään, sillä palloa piti laittaa taivaalle klo. 7:10 alkaen. Aikainen herätys ei paljoa Pulkkasta haitannut. Heti kahdelle ensimmäiselle reiälle hän teki birdiet ja löysi perjantaille oikean nuotin välittömästi.

Varsinaiseen serpentiinien paukutteluun hän yltyi kierroksen keskivaiheilla. Neljä peräkkäistä birdieä nostivat pitkälyöntisen tykittäjän hetkeksi aivan kärjen tuntumaan. Huippuvaihetta seurasi bogey. Tämän jälkeen hän teki pareja ennen viimeistä reikää.

Pulkkanen pääsi lähestymään griiniä hyvästä paikasta väylältä, mutta wedgelyönti jäi lyhyeksi. Siitä hän ei enää onnistunut taikomaan paria vaan korttiin merkattiin bogey. Kyseinen reikä on ollut toisen päivän toiseksi vaikein. Lipunpaikka griinin etureunassa on tuottanut eniten bogeya kaikki reiät mukaan lukien.

Pulkkasen kierrostulos oli näin -5. Kokonaistuloksella -7 hän on tässä vaiheessa kymppisakissa. Lähtökohdat viikonlopun kierroksille ovat herkulliset.

”Erikoinen päivä tänään. Ensimmäiset 14 reikää meni kaikki putit sisään yhtä lukuun ottamatta. Aamun puttitreeneissä löysin hyvän tuntuman griineihin”, Pulkkanen kertoi Johannesburgista.

Aikaisesta lähtöajasta johtuen, Pulkkanen oli laittamassa kulmarautaansa kuntoon jo klo. 5:40.

Blair Atholl Golfin kenttä on pituudensa puolesta varsinainen monsteri, 7461 metriä.

”Pitkä peli ei tuntunut kovin hääviltä tänään. Pitää keksiä joitain jekkuja pitkään lyöntiin tuleville päiville”, Pulkkanen sanoi.

Kisaa johtaa eilen piikkipaikalle siirtynyt Thriston Lawrence, joka ei hevillä asemaansa luovuta. Ensimmäisen päivän 64 sai kaverikseen 67 lyönnin kierroksen. Päivän parhaasta kierrostuloksesta ja samalla uudesta kenttäennätyksestä vastasi Ockie Strydom. Tuntemattomampi eteläafrikkalainen piti kaasun pohjassa alusta loppuun ja löi tauluun tuloksen 63.

Sami Välimäki kerkesi pelata 10 reikää toista kierrostaan ennen pelien keskeytymistä sääolosuhteiden takia. Hän on tuloksessa -2, joka näyttää asettuvan samalla cut-rajaksi. Ennen pimeän tuloa Välimäki ehtinee pelata vielä muutaman reiän.

Lopulta Välimäki ehti pelata kaksi reikää. Hän on 12 pelatun reiän jälkeen tilanteessa -2. Toinen kierros pelataan loppuun lauantaiaamun aikana, jonka jälkeen alkaa heti kolmas kierros.

Edit: Päivitetty tilanne Välimäen osalta.
Edit: Päivitetty tilanne Välimäen toisen päivän osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje