Tapio Pulkkanen tipahti kärjestä top 10:n ulkopuolelle − ”Huomenna vaan uuteen nousuun” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen tipahti kärjestä top 10:n ulkopuolelle − "Huomenna vaan uuteen nousuun"

Tapio Pulkkasen esitys jöi lauantaina hieman tukkoiseksi. Kuva: Getty Images

Lopussa tulleet pari virhettä rokottivat sijoitusta tasaisen kilpailun kolmannella kierroksella.

Tapio Pulkkanen (-10) ei ollut parhaimmillaan Johannesburgissa jatkuneen European Tourin kilpailun kolmannella kierroksella. Hän pelasi lauantaina tuloksen 72, ja putosi kisan kärjestä jaetulle 14. sijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kolme birdieä ja neljä bogia tehneellä Pulkkasella oli vaikeuksia molempien kenttäpuoliskojen lopussa. Hän päätti Randpark Golf Clubin Firethorn-kentän etuysin kahteen peräkkäiseen bogiin, ja toinen kahden bogin putki osui rei’ille 16 ja 17.

Pulkkanen jätti lähestymisensä vajaaksi kolmanneksi viimeisellä reiällä, ja pallo vierähti veteen. Myös seuraavan reiän tiilyönti jäi pahasti lyhyeksi, eikä ”Hattu-Tapio” pystynyt kohtalaisen hyvästä chipistä huolimatta pelastamaan paria.

”Vähän piti mietiskellä rundin jälkeen mikä ei kulkenut. Mutta lyhykäisyydessään, putti ei oikein uponnut ja muutama rautalyönti oli heikko. Myös pituuskontrolli lähestymisissä oli vähän kahvilla”, Pulkkanen sanoi.

Ainoana top 20:ssa olevista pelaajista par-tuloksen lauantain kierroksella ylittänyt Pulkkanen on vaisusta esityksestään huolimatta maltillisen välimatkan päässä korkeista sijoituksista. Eroa kärkeen on viisi ja neljättä sijaa jakaviin pelaajiin vain kaksi lyöntiä.

”Huomenna vaan uuteen nousuun ja kärkisijoja tavoittelemaan”, hän suunnitteli.

Jaetulla neljännellä sijalla on myös Pulkkasen lauantain pelikaveri, Jayden Trey Schaper, jota pidetään maansa lupaavimpana kykynä.

Etelä-Afrikan ykkösamatööri on pelannut läpi kilpailun ennakkoluulottomasti, eikä edes kakkosen tuplabogey saanut nuorukaista hermostumaan. Tämän jälkeen Schaper, 18, ei tehnyt yhtään paria heikompaa reikätulosta jatkaen 54 reiän jälkeen taistelua kärjen tuntumassa.

Kilpailun toinen suomalainen, Sami Välimäki (-5) käytti kolmanteen kierroksen lyönnin verran Pulkkasta vähemmän. Hän katsoi pelinsä olleen ryhdikkäämpää kuin perjantain 70 lyönnin kierroksella, mutta tämä ei näkynyt tulostaululla.

”Parempaa tekemistä kuin eilen, mutta en vain saanut scoorattua (tehtyä kunnon tulosta) tänään”, Välimäki sanoi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

South African Openin kärkeen nousi kotiyleisön riemuksi kisan voittoa puolustava Louis Oosthuizen (-15). Eteläafrikkalaisella on lyönnin etumatka turnauksen kovimman tuloksen lauantaina pelanneeseen Englannin Marcus Armitageen (-14). Vahvana ennakkosuosikkina päätöskierrokselle lähtevä Oosthuizen kuuluu huippugolfin luotettavimpiin suorittajiin, sillä hän on yksi niistä kymmenestä pelaajasta, jotka onnistuivat pysymään koko edellisen vuosikymmenen maailmanlistalla sadan joukossa.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuu myös yhdeksättä sijaa jakava Armitagen maanmies Jack Senior (-11).

Kilpailussa riittää sunnuntaina voiton ohella muutakin tavoiteltavaa, sillä kolme parasta top 10:een sijoittunutta pelaajaa, joilla ei ole vielä osallistumisoikeutta, lunastavat ”matkalipun” ensi heinäkuun Open Championshipiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)