12.– 19.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen: ”Täällä on joutunut vähän kaarta madaltamaan viime viikosta”

Tapio Pulkkanen saa käyttää tällä viikolla links-olosuhteista huolimatta reilusti pitkää mailaa. Kuva: Getty Images

Pulkkanen kertoi Irish Openin näyttämön olevan yksi erikoisimmista pelaamistaan links-kentistä.

Tapio Pulkkaselle ei liiemmin jäänyt viimevuotisesta Irish Openista – pelillisestä näkökulmasta – positiivista muisteltavaa. Kohtaloksi koitui karsiutuminen, cut-rajan paettua Ballyliffin Golf Clubilla lopulta kymmenen lyönnin päähän.

Tällä kertaa tämä Euroopan kiertueen Rolex-sarjaan kuuluva kilpailu pelataan lähes 400 kilometriä etelämpänä sijaitsevalla Lahinch Golf Clubilla, jonka kenttää Pulkkanen oli ehtinyt pelata alkuviikosta 28 reikää.

”Täytyy sanoa, että yksi hienoimmista ja erikoisimmista links-kentistä, mitä olen pelannut. Paljon sokkoavauksia, raffi ei ole kovinkaan pitkä ja griinit ovat vielä toistaiseksi suhteellisen pehmeät. Vaikea testi, jos alkaa tuulemaan”, Pulkkanen kertoi keskiviikkona.

Vuonna 1892 perustetun klubin Old Coursella riittää odotetusti mielenkiintoisia ratkaisuja.

”Neljäs ja viides reikä ovat todella erikoisia. Nelosväylällä on iso kumpu keskellä väylää ja toinen lyönti on täysin sokko, ja viitonen on sokko par-3-reikä. Kentän alueella on myös joitakin vuohia vapaana syömässä ruohoa.”

Links-kentillä lyöntiä joutuu aina muokkaamaan. Tämä korostuu etenkin kun edellinen kilpailu pelattiin Valderraman puistomaisessa ympäristössä.

”Kyllä täällä on kaarta joutunut vähän madaltamaan viime viikosta. Enemmän draivia lyödään kuin normaalisti linkseillä.”

Kentän suunnittelutyön takaa löytyy englantilainen Alister MacKenzie, jonka kädenjälki näkyy myös Masters Tournamentin kisa-areenalla Augusta Nationalilla.

Vaikka vuoden 2018 turnaus ei Pulkkaselta sujunutkaan, ylisti hän Pohjois-Irlannin puolella käydyn kisan tunnelmaa. Samanlaista ilmapiiriä ”Hattu-Tapio” odottaa myös tällä viikolla Lahinch Golf Clubilla.

”Onhan Rolex-sarja totta kai tärkeä, ja huomaa, että paikalle on saapunut kovia pelureita.”

Suomalaisten lähtöajat Irish Openin 1. kierroksella (Suomen aikaa):

9.35 James Morrison ENG-Kim Koivu-Louis De Jager RSA
12.50 Kalle Samooja-Victor Perez FRA-Brian Casey IRL
13.00 Thomas Aiken RSA-Tapio Pulkkanen-Benjamin Hebert FRA

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje