8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen päivän paras suomalainen koleassa British Mastersissa

Tapio Pulkkasen otteet ovat olleet viime aikoina vahvasti nousujohteisia. Kuva: Getty Images

Myös Sami Välimäki raivasi tiensä jatkokierroksille Belfryn turnauksessa.

Tapio Pulkkanen (-2) kohensi mukavasti asemiaan lähellä Birminghamia Belfryn golfkeskuksessa jatkuneessa European Tourin kilpailussa. Hän pelasi British Mastersissa sateisena ja koleana päivänä tuloksen 70, ja nousi jakamaan 26. sijaa.

Yhtä monta sijaa tuloslistalla avauskierroksesta parantanut Pulkkanen teki torstaina neljä birdieä ja kaksi bogia. Hehkein vaihe osui reikien 3–7 (kentän 12–16) jaksoon, missä hän iski 75 prosenttia päivän birdie-saaliistaan.

”Hyvä rundi tänään. Vähän hankalammassa kelissä pelattiin. Pieniä vesikuuroja tuli ja tuulen suunta oli vaikeampi”, päivän kovimmasta suomalaistuloksesta vastannut Pulkkanen sanoi.

”Etuysillä pallo oli melko hyvin hallussa, mutta par-viitosilla olin vähän vaikeuksissa. Takalenkillä ei kovin paljon paikkoja ollutkaan, ja hyvin taistelin loppuun.”

Sami Välimäen (par) kierros vaati kolme lyöntiä enemmän, ja hän putosi 32. tilalta sijalle T50.

Tuloksen 73 pelannut Välimäki teki kaksi birdieä molemmille kenttäpuoliskoille, bogeja hänelle kirjattiin viisi. Tunnelmat eivät olleet odotetusti yhtä hyvät kuin Pulkkasella.

”Aika heikkoa oli tänään kolmosen jälkeen, mutta eiköhän se siitä lähde taas huomenna”, kahden lyönnin turvin jatkoon edennyt Välimäki sanoi.

Janne Kaske (+6) käytti toiseen kierrokseen 77 lyöntiä, ja jäi jatkopaikasta viisi lyöntiä.

Aamupäivällä Brabazon-kentän kiertänyt Mikko Korhonen asettui kilpailun puolivälissä parhaana pohjoismaalaisena jaetulle 16. sijalle. Matkaa British Mastersin kärkisijaa jakaviin Englannin Richard Blandiin sekä skotlantilaisiin Robert McIntyreen ja Calum Hilliin on neljä lyöntiä.

McIntyre pelasi torstaina turnauksen tähän asti kovimman tulosta, 66, yhdessä neljättä sijaa jakavien joukossa olevan Ranskan Julien Guerrierin kanssa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje