Pulkkasen voitto Tsekissä oli vuosi sitten todella lähellä, joko on avausvoiton aika? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkasen voitto Tsekissä oli vuosi sitten todella lähellä, joko on avausvoiton aika?

Albatross Golf Resortin kenttä isuu hyvin Tapio Pulkkasen pelitapaan. Kuva: Getty Images

Pulkkanen oli viimevuotisessa Czech Mastersissa loppusuoralle saakka kiinni voitosta.  

DP World Tourilla on pysytelty kesäkuun lopusta lähtien tukevasti Britteinsaarten puolella lukuun ottamatta kahta Scottish Openin ja Open Championshipin kanssa samanaikaisesti Yhdysvalloissa käytyä DPWT:n ja PGA Tourin yhteiskilpailua. Heinäkuussa alkanut ”UK Swing” päättyi sunnuntaina Pohjois-Irlannissa, ja finaalia sekä yhtä Etelä-Afrikan kisaa lukuun ottamatta kaikki loput kisat pelataan Euroopassa.

Vuoden 2021 Czech Mastersista muodostui suomalaisnäkökulmasta mielenkiintoinen koitos, kun kilpailua ennen päätöspäivää johtanut Tapio Pulkkanen taisteli voitosta kalkkiviivoille saakka. Paalulla ollut Pulkkanen pelasi kaksi viimeistä reikää kolme yli, ja suomalaiselle seuraa kisan kärkiryhmässä tehnyt Johannes Veerman paineli voittoon kahden lyönnin marginaalilla.

Kyseessä on Pulkkasen paras sijoitus loppuvuodesta 2017 alkaneella DP World Tour -uralla.  Hän on koonnut pääkiertueella kaikkiaan yhdeksän top 10 -sijoitusta, joista kolmasosa on tullut kuluvalla kaudella.

Vaikka Pulkkanen on saavuttanut top 10 -sijoitusten osalta tänä vuonna oman ennätyksensä, on kauteen mahtunut myös heikompia vaiheita. Sitten toukokuun alussa Espanjassa ottamansa viimeisimmän top-kymppinsä jälkeen hänelle on tilastoitu kaksi kolmen peräkkäisen karsiutumisen sarjaa. Näiden välissä ainoa jatkopaikka on tullut heinäkuun alussa pelatussa Irish Openissa, jossa hän oli 73:s.

Vuonna 2014 DP World Tourin ohjelmassa olleessa Czech Mastersissa on vietetty usein debytanttien juhlia, sillä seitsemästä voitosta viisi on mennyt ensimmäisen ykköstilansa DPWT:llä ottaneille pelaajille. Pulkkanen on kahdella muulla Prahan visiitillään edennyt kirkkaasti jatkoon, joten Albatross Golf Resortin kenttä istuu hyvin hänen pelitapaansa. Viime vuosien valossa Pulkkasta voidaankin pitää tämän viikon koitoksessa kohtalaisena menestyssuosikkina.

Pulkkasen ohella katseet Tsekin kilpailussa kääntyvät maailmanlistalla (163:s) ja DP World Tourin Race to Dubai -pistetilastossa (38:s) parhaana olevaan suomalaiseen Kalle Samoojaan, joka on myös kauden ainoa suomalaisvoittaja. Kahdessa edellisessä turnauksessaan karsiutuneen Samoojan kunto on arvoitus, sillä hänet on nähty kisa-areenalla viimeksi toista kuukautta sitten.

Kalle Samooja päättää Prahassa yli kuukauden pituisen kilpailutaukonsa. Kuva: Getty Images

Czech Masters on jälleen otollista maaperää avausvoittoaan DPWT:llä tavoitteleville pelaajille, sillä mukana on vain kaksi pelaajaa maailmanlistan sadan parhaan joukosta: Thomas Pieters ja Victor Perez. Paikalla on myös kilpailun voittoa puolustava Johannes Veerman, joka on pelannut tänä vuonna ailahtelevaisesti. Veerman on sijoittunut kahdesti 12 parhaan joukkoon, mutta kauden 16 turnauksesta puolet ovat päättyneet kahteen kierrokseen.

Voittotulos on Keith Prestonin suunnittemalla kentällä ollut keskimäärin 17 alle parin. Vuodentakaisessa kilpailussa Veermanin lopputulos oli 273 (-15). Turnausennätys on kaudelta 2018, jolloin Andrea Pavan pelasi tuloksen -22.

Czech Mastersissa on jaossa 1,75 miljoonan euron palkintopotti, voittajan osuus tästä on vajaat 292 000 euroa.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

8.52 Tapio Pulkkanen – Wil Besseling NED – Alejandro Canizares ESP (10)
9.14 Kalle Samooja – Scott Jamieson SCO – Ondrej Lieser CZE (10)

Lue seuraavaksi: Vuoden sisällä jo viidennen voittonsa ottanut ruotsalainen häikäisi Pohjois-Irlannissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje