11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen katkaisemassa kuuden turnauksen karsiutumisputkensa Teneriffalla

Tapio Pulkkanen on vihdoinkin raivaamassa tiensä viikonlopun peleihin. Kuva. Getty Images

Aamupäivällä pelanneista suomalaisista myös Sami Välimäen pelit jatkunevat viikonloppuna.

Tapio Pulkkanen pelasi Teneriffalla meneillään olevassa European Tourin kilpailun toisellakin kierroksella kuutosella alkavan tuloksen. Perjantain kierrokseen 68 lyöntiä käyttänyt Pulkkanen on Tenerife Openin puolivälissä kokonaistilanteessa -5, joka riittää tässä vaiheessa jaettuun 43. sijaan.

Kuusi birdieä tehnyt Pulkkanen oli kierrostaan 14 reiän jälkeen vielä viisi alle, mutta seuraavilla rei’illä tulleet kaksi peräkkäistä bogia heikensivät jonkin verran hänen asemiaan. Kymen Golfin pelaaja sai tehtyä loppuun kaksi tärkeää paria, eikä jatkopaikan suhteen liene epäselvyyttä.

”Ihan hyvää pallonkäsittelyä pari päivää ollut. Hieman on ollut vaikeuksia griineilä, mutta rautapeli on parempaa kuin pitkään aikaan. Uskon, että viikonloppuna on mahdollisuus isollekin nousulle”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen ehti karsiutua ennen Teneriffan kilpailua kuudessa peräkkäisessä turnauksessaan. Kauden 2021 ainoa jatkopaikka on peräisin Abu Dhabissa käydystä vuoden ensimmäisestä kilpailusta, jossa hän oli 41:s.

Kauden vaisut otteet ovat pudottaneet hänet maailmanlistalla sijalle 604. Se on Pulkkasen heikoin listanoteeraus yli neljään vuoteen, jolloin hän oli aloittelemassa menestyksekästä kauttaan Challenge Tourilla.

Kaksi kuukautta kestäneen kilpailutaukonsa päättänyt Sami Välimäki teki perjantaina mukavasti seitsemän birdieä, mutta vastapainoksi tuli pari isompaa virhettä kahden etuysillä (kentän 10–18) tulleen tuplabogin muodossa.

Kierroksen paras vaihe osui reikien 12–15 (kentän 3–6) jaksoon, jossa Pulkkasen kanssa samassa tuloksessa oleva pelaaja tehtaili kolme birdieä. Näitä seurasi kaksi bogia, kunnes tuloksen 70 lyönyt Välimäki päätti kierroksensa birdieen.

”Birdieitä tuli hyvä määrä, mutta tiiltä liikaa virheitä. Se maksoi tänään todella kovalla kädellä. Toivotaan, että riittää jatkoon”, Välimäki sanoi.

Kolmas aamupäivällä pelannut suomalainen, Janne Kaske (+3) ei saanut parsittua toista peräkkäistä hyvää kierrosta. Perjantain kierros vaati häneltä 76 lyöntiä, ja karsintaraja on paennut seitsemän lyönnin päähän.

Kasken murheenkryyniksi muodostui Golf Costa Adeje -kentän etuysi, jossa hän teki toisella kierroksella kaksi triplabogia. Birdiejä syntyi jatkossa viisi, mutta toisella kenttäpuoliskolla Kaskelle kirjattiin vielä neljä bogiakin.

Eaglella toisen päivän aloittanut Kalle Samooja on kierrostaan kolmen reiän jälkeen kolme alle, ja kokonaistilanteessa -10. Sillä heltiää jaettu seitsemäs sija. Kahdeksan reikää perjantain kierrosta pelannut Mikko Korhonen (-1) ei mahdu tässä vaiheessa sadan parhaan joukkoon.

Tenerife Openissa ylivoimaisessa yllätysjohdossa on Nicolai von Dellingshausen (-16). Saksalaisella on neljän lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Australian Scott Hendiin, Espanjan Eduard Rousaudiin sekä kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, 61, pelanneeseen Skotlannin Scott Jamiesoniin.

Kilpailusta lisää tietoa illan kuluessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje