Kausi jätti Tapio Pulkkaselle kaksijakoiset fiilikset, kun kärkisijat jäivät saavuttamatta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kausi jätti Tapio Pulkkaselle kaksijakoiset fiilikset, kun kärkisijat jäivät saavuttamatta

Tapio Pulkkanen pelaa seuraavan kilpailunsa aikaisintaan kuukauden kuluttua Hongkongissa tai Etelä-Afrikassa. Kuva: Getty Images

Pulkkanen oli hyvillään sinetöityään ET-korttinsa tiukassa paikassa, mutta harmitteli jäätyään tällä kaudella ilman kärkisijoja.

Tapio Pulkkasen pelit kauden 2019 osalta päättyivät viikonvaihteessa Portugal Masters -kilpailussa, jossa hän saavutti 40. sijan. Sijoitus viiden parhaan joukossa olisi avannut paikan ensi viikolla Turkin Belekissä pelattavaan Euroopan kiertueen finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun, mutta tästä Pulkkanen jäi kahdeksan lyönnin päähän.

”Sunnuntaina oli tahmeaa kentällä. Turkkiin vaadittava nousu jäi saavuttamatta. Raudat olivat päätöspäivänä heikkoja ja putteri melko kylmä. OK kisa, mutta setup (viritys) pienellä raffilla olisi voinut antaa enemmänkin – hampaankoloon jäi”, Pulkkanen myöntää.

Toisen kautensa ET:llä päättänyt Pulkkanen oli asettanut itselleen kaudelle kovemmat tavoitteet kuin mihin peli lopulta riitti. Hän venyi tulokaskaudellaan ET:n finaalisarjan kahteen ensimmäiseen koitokseen oltuaan Skotlannin kolmen kentän kisassa neljäs ja Turkish Airlines Openissa kymmenes. Tänä vuonna paikka finaalissa ei auennut.

Kauden keskivaihe kesäkuusta syyskuuhun oli tuloksellisesti melko kuivaa aikaa ja loppujen lopuksi Pulkkanen löysi itsensä taistelemasta pelioikeutensa puolesta. Se vääntö päättyi lopulta hyvin, kun Pulkkanen keräsi syyskuun lopun ja lokakuun puolivälin välisenä aikana BMW PGA Championshipistä, Alfred Dunhill Championshipistä ja Italian Openista pistepotin, joka riitti varmistamaan pelioikeuden.

”Kausi on nyt paketoitu ja kaksijakoiset fiilikset. Kaksi kuukautta sitten olin vaikeassa tilanteessa ja pelasin suhteellisen hyvin isoissa kisoissa varmistaakseni korttini.”

Tämän kauden ainoaksi top 10 -sijoitukseksi jäi Trophee Hassan II -kilpailun kahdeksas sija huhtikuun lopussa. Toukokuussa Tanskassa Pulkkanen oli 12:s. Peli näytti tasapainoiselta, mutta yllättäen sen jälkeen alkoi pitkäksi venynyt vaikea jakso.

”Kärkisijat jäi tänä vuonna saavuttamatta, mutta koen olevani taas kokeneempi ja tiedän omasta pelistäni enemmän. Muun muassa mittakontrolli on parantunut”, Race to Dubai -listalla sijalle 100 lopulta yltänyt pelaaja toteaa.

Pienen pohdinnan jälkeen Pulkkanen antaa kauden arvosanaksi itselleen kahdeksikon.

Keskittyminen oli loppuun asti tässä kaudessa, eikä suunnitelmia tulevan varaan vielä ole tehty. Kausi 2020 käynnistyy Etelä-Afrikassa marras-joulukuun vaihteessa ja tämän vuoden puolella pelataan kaikkiaan neljä kilpailua. Todennäköistä onkin, että Pulkkanen pienen levon jälkeen alkaa rakentaa tulevaa kautta jo tämän vuoden puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje