Tapio Pulkkanen 12:s Tanskassa: ”Marokon kisan jälkeen on ollut kotoisa olo ET:llä” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen 12:s Tanskassa: ”Marokon kisan jälkeen on ollut kotoisa olo ET:llä”

Tapio Pulkkasen viimeinen kierros piti sisällään peräti yhdeksän birdieä. Miehen haastattelu videolla.

Yhdeksän birdieä sunnuntaina viimeistellyt Tapio Pulkkanen päätti Made in Denmark -kilpailun 67 (-4) lyönnin kierrokseen ja nousi jaetulle 12. sijalle yhteistuloksella -7. Pulkkanen avasi kierroksensa birdiellä, mutta teki tuplabogin kentän kolmannella reiällä.

Väylien 5–8 jaksolla Pulkkanen teki neljä peräkkäistä birdieä, ja kierroksen keskivaiheille sattuneen vaikeamman vaiheen jälkeen samanlainen neljän birdien jakso nähtiin myös rei’illä 14–17. Bogeja kierrokseen mahtui kolme ja pareja näin ollen ainoastaan viisi.

”Ei tainnut montaa paria tänään tulla, mutta hyvä kun tuli birkkuja”, Pulkkanen naurahti.

Huhtikuun lopussa pelatussa Marokon ET-kisassa Pulkkanen sijoittui kahdeksanneksi. Sen jälkeen hän oli Kiinassa 14:s, karsiutui British Mastersissa ja hätyytteli nyt Tanskassa jälleen kymppisakin sijoitusta.

”Marokon jälkeen olen tuntenut oloni kotoisaksi Euroopan Tourilla. Marokossa oli jo sellainen fiilis, että karsiudun, mutta sitten sain hyvän viikonlopun ja flown päälle. On kyllä hyvä fiilis nyt pelata”, hän sanoi.

Pulkkanen tulee ansaitsemaan kilpailusta palkintorahaa arviolta noin 47 500 euroa (vahvistamatta, laskettu ennakkotietojen perusteella). Race to Dubai -pistelistalla hän nousee arviolta kymmenkunta sijaa oltuaan ennen Tanskan kisaa 94:s.

Kim Koivu kierros sunnuntaina oli vaisu. Viheriöllä peli oli tukkoista, eikä Koivu pystynyt parantelemaan asemiaan. Sunnuntain tulos oli 72 (+1), yhteistulos +1 ja sijoitus lopulta 51:s.

Koivu oli kierroksensa jälkeen erittäin pettynyt, sillä kausi on ollut vaikea eikä arvokas jatkopaikka kovatasoisessa kisassa lopulta realisoitunut tuhdiksi tukuksi arvokkaita Race to Dubai -pisteitä.

Vaikka tulos jäi lopulta laihanlaiseksi, oli Koivun pallonlyöminen läpi kisaviikon vahvaa. Pieni tasonnosto viheriöllä antaisi ensimmäistä kauttaan Euroopan kiertueella pelaavalle helsinkiläiselle aseet taistella kärkipään sijoituksista myös pääkiertueella.

Sunnuntaina julkistettiin myös tieto, että Made in Denmark tullaan pelaamaan ensi vuonna Himmerlandissa. Ajankohta tulee aikaistumaan viikolla.

Kilpailun ajankohdalla on suuri merkitys järjestäjille, sillä maan ykköstähdet, Himmerlandin yleisön suursuosikki Thomas Bjerregaard, joka on kotoisin Jyllannin pohjoiskärjessä sijaitsevasta Fredrikshavnista, sekä Thorbjörn Olesen pelaavat pääosiin PGA Tourilla. Molemmat karsiutuivat kilpailusta ja valittelivat kisaväsymystä. Sopiva kohta kisakalenterissa takaisi sen, että Tanskan ykköstykit saataisiin viivalle parhaassa mahdollisessa iskussa.

ET:n kannalta kisa on kasvanut sellaiseksi jättipotiksi, että tanskalaisten neuvotteluasema on vahva. Kisan järjestämisestä on tehty sopimus vuoteen 2023 asti, ja näillä näkyminen Himmerland on vahvin kandidaatti järjestäjäksi myös tulevaisuudessa.

Kilpailun voittokamppailussa huimaa tulokaskautta pelaava, vasta 22-vuotias Skotlannin Robert MacIntyre (-13) joutui taipumaan Itävallan Bernd Wiesbergerille (-14). Ranskan Romain Langasque oli kolmas (-11).Wiesbergerille voitto oli uran viides Euroopan kiertueella.

Lue seuraavaksi: Kumiankat vinkuvat Himmerlandin 16. reiällä, joka on kuin kilpagolfiin tehty

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje