Tapio Pulkkanen: ”100–150 metrin matkalta pitää tällä viikolla olla hyvä” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen: ”100–150 metrin matkalta pitää tällä viikolla olla hyvä”

Tapio Pulkkanen pitää tämän viikon kisakenttää mielenkiintoisena areenana. Kuva: Getty Images

Kunnon menovaihteen löytänyt Pulkkanen saa säästellä Belgian erikoiskisassa pisimpiä kanuunoitaan.

Euroopan kiertueella on tällä viikolla ohjelmassa kaudella 2018 ensiesitelty Belgian Knockout -kilpailu, joka koostuu sekä lyöntipelistä että lyöntipeliotteluista. Suomalaisista torstaina käynnistyvään kilpailuun osallistuvat Kim Koivu ja Tanskan turnauksessa tyylikkäästi esiintynyt Tapio Pulkkanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Koivu oli mukana myös vuosi sitten käydyssä Belgian Knockoutissa, sillä turnaus kuului viime kaudella ET:n ohella Challenge Tourin kalenteriin. Pulkkaselle visiitti Antwerpenin erikoisturnaukseen on ensimmäinen.

”Kisan formaatti on mielestäni toimiva. Ehkä pelaisin lyöntipelimatsien sijaan reikäpeliä”, Pulkkanen tuumaili tiistaina.

Rinkven International Golf Clubin kenttä ei ole erityisen pitkä, joten Pulkkanen saa säästellä turnauksessa järeämpiä kanuunoitaan. Pelitaktiikka onkin tällä kertaa hieman konservatiivisempi.

”Kisakentän kävin tänään pelaamassa, mielenkiintoinen areena. Ei ole varmasti alun perin suunniteltu nykypäivän pituuksille, mutta kapeat väylät luovat haasteen. Etuysillä on paljon doglegejä ja en ole ajatellut lähteä niitä oikomaan liiaksi. Eli järkevää peliä ja sitten 100–150 metrin matkalta pitää tällä viikolla olla hyvä. Totta kai puttipeli nousee isoon arvoon myös.”

Pulkkasen pelissä on ollut viimeviikkoina hyviä merkkejä, mikä on heijastunut myös hänen itseluottamukseensa.

”Lyönti oli viime viikolla hyvää ja en usko sen mihinkään kadonneen. Huomenna viilaan vielä wedge-lyönnin kuntoon.”

Pulkkanen tukevoitti Himmerlandin kisan 12. tilallaan asemaansa ET:n rankingin toiseksi parhaana suomalaisena, ollen nyt 81:ntenä. Hän nousi myös maailmanlistalla toiseksi parhaaksi suomalaiseksi sijalle 272.

”Hattu-Tapio” rikkoi Tanskassa yli 47 000 euron ansioillaan 200 000 euron kausitienestirajan. Hän on yltänyt pelaamissaan 13 turnauksessa neljästi 15:n joukkoon, joista yksi on top 10 -sijoitus.

Vuodentakaisessa Belgian Knockoutissa karsiutunut Koivu aloitti kautensa Hongkongissa yhdeksännellä sijalla, mutta ei ole sen jälkeen saanut parastaan irti. Hän kaipaisikin kunnon piristysruisketta kesän turnausten kynnyksellä, sillä nimi löytyy Race to Dubai -listalta vasta sijan 128 kohdalta.

Belgian Knockoutin isäntä Thomas Pieters kuuluu myös kilpailun suurimpiin voittajasuosikkeihin. Kuva: Getty Images

Koivu pelasi Tanskassa jatkokierroksilla ensimmäisen kerran sitten huhtikuun lopun. 51. sija tuotti kauden kolmanneksi suurimman – 18,7 – pistesaldon, joten toivottavasti kuntokäyrä on kääntymässä vähitellen oikeaan suuntaan.

Näin pelataan

Belgian Knockoutin kahtena ensimmäisenä päivänä pelataan normaaliin tapaan 36 reiän lyöntipeliosuus, jonka 64 parasta jatkaa lyöntipeliotteluihin. Tasatulosten sattuessa, jatkoonmenijät ratkaistaan uusinnassa.

Viikonlopulle edenneet pelaajat jaetaan kahteen 32 pelaajan lohkoon. Ykköset kohtaavat lohkonsa viimeisen ja kakkoset toiseksi viimeisen ja niin edelleen, kunnes välieristä jäljelle jääneet kaksi pelaajaa ottavat toisistaan mittaa sunnuntain finaalissa.

Kaikki ottelut pelataan yhdeksän reiän pituisina kamppailuina. Tämä pelimuoto tuo match playhin verrattuna lisää jännitystä ja juonikkuutta, sillä minkäänlainen johto ei ole turvattu ja jokainen ottelu tulee varmuudella yhdeksännelle viheriölle saakka. Mikäli ottelu on yhdeksän reiän jälkeen tasan, ratkaisu haetaan jatkoreikien kautta.

Victor Perez oli vuosi sitten lyöntipeliotteluiden kolmannella kierroksella kaksi lyöntiä Oliver Fisheriä perässä, kun kamppailua oli kolme reikää jäljellä. Reikäpelissä ottelu olisi ollut lähellä loppuaan, mutta lyöntipelikamppailun luonne astui esiin.

Perez iski seitsemännellä reiällä lähestymisensä kuppiin ja kiilasi eaglensa ansiosta bogeyn tehneen Fisherin edelle. Yksi lyönti muutti kahden lyönnin tappiotilanteen yhden lyönnin johtoasemaksi, jonka Perez myös säilytti loppuun saakka.

Kisan viimevuotista voittoa puolustaa Espanjan Adrian Otaegui, joka kukisti loppuottelussa Ranskan Benjamin Hebertin kahdella lyönnillä. Kaksinpelityyppiset turnaukset tuntuvat sopivan Otaeguille, sillä hänen ensimmäinen ET-voittonsa tuli vuoden 2017 Paul Lawrie Match Play -kilpailusta.

Antwerpenin turnauksen eturivin menestyssuosikkien joukkoon kuuluvat muun muassa Otaegui, parin edellisen kisan voittajat Bernd Wiesberger ja Marcus Kinhult, Thomas Detry, Nacho Elvira, Robert MacIntyre sekä kilpailun isäntä Thomas Pieters.

Belgian Knockout on yksi palkintoarvoltaan yksi ET:n pienimmistä kilpailuista. Kokonaispotissa on miljoona euroa, mistä voittaja lohkaisee vajaat 170 000 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Suomalaisten lähtöajat* avauskierroksella:

9.35 Lee Slattery ENG-Haydn Porteous SA-Tapio Pulkkanen
10.05 Liam Johnston SCO-Kim Koivu-Matthis Besard (am) BEL

*Suomen aikaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje