Täpärästi uusinnan ulkopuolelle jääneelle Wikströmille uran seitsemäs kakkostila LET-kiertueella - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Täpärästi uusinnan ulkopuolelle jääneelle Wikströmille uran seitsemäs kakkostila LET-kiertueella

Ursula Wikström oli viimeksi yhtä lähellä LET-kilpailun voittoa vuonna 2008 Talissa pelatussa Finnair Mastersissa. Kuva: Tristan Jones/LET

Ursula Wikström ei saanut 18. reiän eaglesta huolimatta ansaitsemaansa kruunua pitkälle uralleen.

Ursula Wikström (-6) venyi sunnuntaina upeasti jaetulle kakkossijalle lähellä Torinoa käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Ladies Italian Openin päätöskierroksella parhaan tuloksensa, 68, jääden Englannin Gabriella Cowleyn kanssa vain lyönnin päähän kisan uusinnasta.

Neljä birdieä ja kaksi bogia sunnuntaina kirjannut Wikström nousi vaivihkaa taisteluun turnauksen voitosta tehtyään eaglen Golf Club Margaran kentän 18. reiällä. Suomalainen sai jännittää viimeiseen saakka tuloksensa riittämistä mahdolliseen voittoon tai uusintaan, kunnes kärkiryhmässä pelannut kisan suurin yllättäjä Lucie Malchirand paineli kriittisellä hetkellä rinnalle ja ohi.

Kylmän viileästi peräkkäiset birdiet kahdella viimeisellä reiällä iskenyt Malchirand (-7) hermoili kierroksen alussa ja teki sunnuntaina kaikkiaan kuusi bogia. Otteissa oli kuitenkin oikealla hetkellä tarpeeksi ryhtiä ja ranskalaisamatöörin lopun rutistus oli muille liikaa.

”En olisi kyllä millään uskonut, että (esitys) riittää noinkin lähelle. Muutamista huonoista draiveista syntyi bogit, mutta putteri pysyi edelleen hyvänä kaverina”, Wikström sanoi.

Kyseessä oli loppuvuodesta 2003 lähtien ammattilaisena pelanneen Wikströmin, 40, uran seitsemäs kakkostila Ladies European Tourilla. Näistä yhteensä neljä on tullut Suomessa ja Hollannissa, muut Ranskassa ja Turkissa. Edellinen kakkossija oli peräisin kesäkuussa 2015 pelatusta Deloitte Ladies Openista, joten viimeisimmästä ”hopeatilasta” ehti vierähtää lähes kuusi vuotta.

Näiden ohella Wikström on saavuttanut LET:llä 19 muuta top 10 -sijoitusta, joten lähes 18-vuotinen kova työ olisi jo ansainnut kirkkaimman kruunun. Aika ei ole lukemattomista hienoista yrityksistä huolimatta ollut vielä kypsä voitolle. Edellisen kerran Wikström pääsi yhtä lähelle voittoa Talissa vuonna 2008 pelatussa Finnair Mastersissa, jossa Minea Blomqvist-Kakko korjasi potin yhden lyönnin erolla.

Vaikka ykköstila meni sivu suun, Wikström ja saman tuloksen pelannut Cowley kuittasivat Italian avoimista amatööripelaajan voittaessa suurimmat rahapalkinnot, 24 000 euroa kumpainenkin.

Lucie Malchirand teki Italian avoimissa kovan tempun. Kuva: Getty Images

Suomalaisten vahvaa panosta täydensi Sanna Nuutinen (-3), joka otti myös kauden toisessa turnauksessa top 10 -sijoituksen jaetulla 10. tilallaan. Tuloksen 72 pelannut helsinkiläinen katsoi, ettei onni ollut päätöspäivänä hänen puolellaan.

”Hyvää perustekemistä koko kisan, mutta muutama putti jäi upottamatta. Tänään ei pallo pomppinut, ei sitten yhtään sinne minne piti”, kaksi birdieä ja kaksi bogia tehnyt Nuutinen sanoi.

”Kun vain vielä jaksaa viikosta toiseen pysyä prosessissa, ja laittaa itsensä asemiin, kyllä se pallo vielä pomppii kotiin päin.”

Tiia Koivisto (-2) jakoi 16. sijan ja Elina Nummenpää (+2) päätyi sijalle T40. Ensimmäisen kilpailunsa 1,5 vuoteen pelannut ja comebackin kiertueelle tehnyt Krista Bakker (+3) oli 43. sijaa jakaneiden joukossa. Karina Kukkonen karsiutui.

Wikström nousi hienon esityksensä myötä kolmanneksi LET:n rankingissa. Nuutinen on kahdeksantena.

LET:n kilpailut jatkuvat ensi viikolla Ranskassa Evian Resortissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje