Tankki jyrää - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tankki jyrää

K.J.Choi etenee tyynesti tunteitaan ulospäin näyttämättä kohden menestyksiä myös alkaneella kaudella © Getty Images

K.J.Choi

K.J.Choi on aasialaisten pelaajien maihinnousussa maailmanhuipulle ensimmäistä sukupolvea ja kaikkien aikojen menestyksekkäin pelaaja. 41-vuotias korealainen on voittanut PGA TOurilla kahdeksan kertaa, kruununa toukokuussa 2011 saavuttamansa Players Championshipin ykköstila. Majoreissa Choi on kunnostautunut erityisesti Mastersissa, josta hänellä on parhaimpina saavutuksina kolmas, neljäs ja kahdeksas tila (2011).

Sony Openiin Choi tuli yhtenä suosikeista. Viimekauden lopulla ja kauden avauskisassaan (5. voittajien kisassa) hän on sijoittunut seitsemän kertaa peräkkäin 16:n joukkoon. Lempinimensä ”The Tank” Choi on saanut jykevästä ulkomuodostaan sekä nuoruutensa voimanostaja taustastaan.

Torstain kierroksella Choi teki kuusi birdietä ja bogeyn, tulos 65 oli päivän toiseksi paras. Kisaa johtaa niskavaivoistaan toipunut kauden 2010 tulokas Graham DeLaet (63), jolle johtopaikka on PGA Tourilla ensimmäinen. Suosikeista hyvässä tuntumassa ovat Webb Simpson (66) ja Steve Stricker, sekä Choin maanmies, karsintojen kautta Tourille paikkansa vallannut vasta 20-vuotias Seung-yul Noh (66).

Noh saattaa olla Tourin seuraava ihmetyksen aihe ja kauden tulokas. Nuorukainen voitti jo kaudella 2010 Aasian Tourin rahalistan, kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana.

Hawaijin oma poika, 155-senttinen Tadd Fujikawa sai avauspäivänä tuloksekseen 69.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje