[13][26]

[13][26]

Tamminen 17:s Uuden-Seelannin avoimissa – Ko voitti jälleen

Noora Tamminen esitti kelpo otteita kauden toisessa kilpailussaan. Kuva: LET/Tristan Jones

Noora Tamminen pystyi nostamaan sijoitustaan New Zealand Women’s Openin päätöskierroksella. Tuloksen 71 sunnuntaina lyönyt 24-vuotias pelaaja oli turnauksessa lopulta 17:s. Matkaa kymmenen joukkoon jäi kaksi lyöntiä.

Tammisen (68-73-71) kolmas kierros sujui tasaisissa merkeissä: hänelle kirjattiin kaksi birdietä Clearwater Golf Clubin kentän 5. ja 14. reiällä. Päivän ainoa bogi osui ulosmenon jälkipuolelle.

Linda Henrikssonin finaalikierros oli virheiden sävyttämä. Hän teki sunnuntaina viisi bogia, joista kaikkiaan neljä ulosmenossa. Kierroksen birdiet Torniosta kotoisin oleva pelaaja iski kentän 10. ja 16. reiälle. Henriksson (74-70-76) päätyi kisassa sijalle 55.

”Vuoden kaksi ensimmäistä LET:n kisaa takana. Selvitimme molemmat cut-rajan Uudessa-Seelannissa, ja Noora pelasi todella hyvin sijalle 17. Itse aloitin päätöspäivän tuplabogilla, ja menetin sen jälkeen otteeni viheriöllä. Nyt takaisin Suomeen muutama tärkeä rankingpiste tuliaisena. Tämä on ollut uskomaton neljän viikon reissu”, Henriksson sanoi Facebook-sivuillaan.

Uude-Seelannin avoimet oli Lydia Ko’n (-14) juhlaa. 17-vuotias maailmanykkönen pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja voitti kilpailun neljän lyönnin erolla amatööri Hannah Greeniin. Ko rakensi voittoon vaadittavan pesäeron lauantaina, jolloin hän muotoili Clearwaterin kentän uusiksi ennätyslukemiksi 61 lyöntiä.

Voitto oli teinitähdelle toinen peräkkäinen viikon sisällä: hän nousi viime sunnuntaina myös Australian avointen ykköseksi. Ko on ehtinyt saavuttaa jo kymmenen voittoa ammattilaisturnauksissa ympäri maailman. Uuden-Seelannin avoimet hän kuittasi nimiinsä ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten amatöörinä.

Tanskan Nanna Koerstz Madsen (-9) oli kolmas. Norjan Marianne Skarpnord (-8) jakoi neljättä sijaa USA:n Beth Allenin kanssa.

Suomalaiset saavat Christchurchin kilpailusta puhtaat paperit. Jatkoonpääsy kauden toisessa kilpailussa oli hyvä asia, joskin Tammisen hieno aloitus antoi odottaa viikonvaihteessa kovaa sijoitusta. Paikka 20:n joukossa nostaa hänen arvosanansa silti vahvasti hyvän puolelle.