14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tämä on mahdollista vain huippugolfissa – voittajasuosikki Wolff jumbona PGA Tourilla

Kun ei niin ei, on saanut Matthew Wolff tuumailla tällä viikolla Shadow Creek -kentällä. Kuva: Getty Images

Kohutuimpien tähtipelaajien joukkoon kuuluva Matthew Wolff ei ota uransa toista voittoa vielä Las Vegasissa.

PGA Tourin kisojen tuloslistojen kärkipäässä on viime aikoina yhä useammin komeillut Matthew Wolffin nimi. Viime vuonna nopeasti amatööriuransa päättymisen jälkeen ensimmäisen voittonsa pääkiertueella saavuttanut nuorukainen ei ole osoittautunut tähdenlennoksi, sillä hän kolkuttelee parhaimmillaan paikkaa maailmanlistan top 10:een.

Wolff taisteli ensimmäisestä major-voitostaan syyskuussa, mutta joutui antamaan U.S. Openissa vielä kokeneemmalle Bryson DeChambeaulle periksi päätöspäivän puristuksissa. Viitteitä potentiaalista isojen turnausten mestariksi oli nähty jo elokuussa, kun hän tyylitteli vuoden ensimmäisessä majorissa PGA Championshipissä neljänneksi.

Los Angelesin seudulta kotoisen oleva Wolff jahtasi jälleen viime viikonloppuna tosissaan PGA Tourin kilpailun voittoa. Hän oli yksi kolmesta Shriners Hospitals for Children Openissa uusintaan lähteneistä pelaajista, joista Martin Laird veti pidemmän korren.

Viimeisen reilun kolmen kuukauden sisällä kolme kakkostilaa haalinut 21-vuotias Wolff on kuulunut pitkin kesää ja syksyä eturivin voittajasuosikkeihin kilpailussa kuin kilpailussa. Sellainen hän oli myös torstaina käynnistyneen CJ Cupin alla, mutta ei kuitenkaan ota uransa toista voittoa PGA Tourilla vielä tänä viikonloppuna.

Wolff on Las Vegasissa Shadow Creek -kentällä pelattavan turnauksen puolivälissä viimeisellä sijalla. Eroa johtoon siirtyneeseen Xander Schauffeleen on peräti 23 lyöntiä.

Jonkun täytyy olla viimeinen, mutta harvemmin tätä arvaa odottaa voittajasuosikin kohdalle edes kesken olevassa kilpailussa. Vastaavaa ei huippu-urheilun saralla liiemmin tapahdu missään muualla kuin golfissa, jossa menestysennustettavuus on poikkeuksellisen hankalaa. Voikin kuvitella miten lukuisat vedonlyöjät repivät pettyneinä lappujaan jo torstaina, kun pienellä voittokertoimella kisaan lähtenyt Wolff pelasi CJ Cupin toistaiseksi ainoan kahdeksalla alkavan kierrostuloksen.

Avauspäivänä samassa ryhmässä pelanneelle Wentworthin kisan ykköselle Tyrrell Hattonille 15 lyöntiä hävinnyt Wolff paransi tulostaan perjantaina seitsemällä lyönnillä, mutta sekään ei riittänyt nostamaan tämän hetken kohutuimpien pelaajien joukkoon kuuluvaa maailmanlistan 12:tta pois kilpailun jumbosijalta.

Ainoastaan 78 pelaajan CJ Cupissa ei ole karsintaa, joten koko joukko pelaa turnauksessa neljä kierrosta. Vuodesta 2017 PGA Tourin ohjelmaan kuulunut kilpailu on pelattu alusta alkaen Etelä-Koreassa Jejun saarella, mutta maan tiukka koronapolitiikka ajoi kisan täksi kaudeksi Nevadaan.

Tuloslistan toisessa päässä Xander Schauffele (-14) on 18 reiän jälkeen turnausta johtanutta Englannin Tyrrell Hattonia kolme lyöntiä edellä. Eurooppalaisista myös toinen englantilainen, Matthew Fitzpatrick (-7) mahtuu kärkikymmnikköön seitsemännellä sijallaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje