20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Talissakin voittaneen pelaajan keskeytys puhuttaa – syynä miljoonan dollarin bonuspalkinto?

Lee-Anne Pace on kauden mittaisen reikäkilpailun kärjessä, mutta vakuuttaa, ettei keskeyksen taustalla ollut johtopaikan suojeleminen. Kuva: Getty Images

Lee-Anne Pace kertoi keskeytyksen syyksi pitkin kautta kiusanneen vaivan.

Pian katastrofaalisen reiän jälkeen pelinsä Kanadan avoimissa torstaina keskeyttänyt Lee-Anne Pace on herättänyt huomiota ratkaisullaan. Ei sen vuoksi, että loukkaantumiseen vetoavan pelaajan päätös vetäytyä kierrokselta olisi jotenkin epätavallista, vaan siksi että hän saattoi tällä toimenpiteellä suojella mahdollisesti omalle kohdalle kolahtavaa miljoonan dollarin bonuspalkintoa.

LPGA Tourilla käydään ensimmäistä kertaa kauden mittaista Aon Risk Reward Challenge -kilpailua. Siinä erikseen nimetyissä kiertueen kilpailuissa on määritelty yksi reikä turnausta kohden, jolla huomioidaan pelaajan kaksi parasta tulosta kyseisellä viikolla.

Pelaajan on saatava hyväksyttävää kokonaistulosta varten kokoon 40 kierrosta, missä on mukana edellä mainittuun kilpailuun kuuluva reikä. Porkkana on melkoinen, sillä parhaan reikäkeskiarvon saanut pelaaja voittaa kauden päätteeksi miljoona dollaria.

Tällä viikolla Toronton seudulla Magna Golf Clubilla pelattavassa CP Women’s Openissa Aon Risk Reward Challenge -reiäksi on määritelty 14 (par 5), jolla Pace teki avauskierroksella tuloksen yhdeksän. Hän löi vielä seuraavalla reiällä avauksen, ja ilmoitti sen jälkeen pelikavereilleen Stephanie Meadowille ja Laura Gonzalez Escallonille sekä eräälle kilpailun tuomareista laittavansa pillit pussiin.

”Tämä on ihan pätevä syy”, hän sanoi viitaten selkävaivaansa.

Loukkaantuminen nyt vain tapahtui tuolla reiällä.

Pace kertoi joutuneensa lyömään 14. reiällä hiekkaesteessä ylämäessä niin pahasta asennosta, että hänen selkänsä vasen puoli meni jumiin. Hän oli kierrostaan keskeytyshetkellä yhdeksän lyöntiä yli parin.

Keskeytyksen myötä katastrofitulosta ei lasketa Pacen keskiarvoon mainitussa ”reikäkilpailussa”, jota hän parhaillaan johtaa.

”Tiedän, miltä tämä näyttää, mutta voin vakuuttaa, että keskeytyksessä ei ole kysymys siitä (kauden mittaisesta kilpailusta). Loukkaantuminen nyt vain tapahtui tuolla reiällä. Ymmärrän, että ihmiset ajattelevat asiaa toisella tavalla. He voivat ajatella mitä haluavat, mutta mielestäni tein niissä olosuhteissa oikean ratkaisun, kun jätin kipeän selän vuoksi turnauksen kesken.”

Eteläafrikkalainen kertoi, että hänellä on ollut saman vaivan kanssa harmia pitkin kautta. Taustalla on Pacen mukaan lonkkiin liittyvä ongelma.

”Kun lonkissa tuntuu jäykkyyttä, vasen jalkani vaikuttaa pidemmältä kuin oikea, mikä johtaa kramppeihin selän vasemmalla puolella.”

Hän kertoi myös harkitsevansa vakavasti kauden jättämistä kesken tässä vaiheessa.

”Ehkä tässä alkaa olla jo vanha, kun paikat reistailevat”, 38-vuotias pelaaja mietti.

Pace on reikäkilpailun kärjessä tuloksella -0,818, kannoillaan Hyo Joo Kim (-0,769), Carlota Ciganda (-0,722) sekä Ariya Jutanugarn (-0,711). Hänellä on koossa 35 kierrosta, kun kilpailun säännöt edellyttävät 40:ää kierrosta. Minimimäärän kokoon saaminen vaatii häneltä osallistumista vielä kolmeen turnaukseen.

Tältä osin Pacella ei ole kiire, sillä LPGA Tourin ohjelmassa on vielä kahdeksan turnausta, missä reikäkilpailu huomioidaan.

Suomalaiset kilpagolfin ystävät muistavat Pacen ainakin Talista, missä hän otti kolmannen uransa yhdeksästä LET-voitoistaan vuonna 2010. Hänen voittosarakkeeseensa ei ole tullut hetkeen merkintöjä, sillä edellisestä ykköstilasta on pian viisi vuotta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje