Talissa tapahtui koko viikon ajan - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Talissa tapahtui koko viikon ajan

Sophie Sandolo viihtyi loistavasti Helsingissä ja lupasi tulla takaisin.

Trish Johnson ja Minea Blomqvist vetivät suurimpia yleisömassoja perässään.Talissa pelattiin Ladies Finnish Mastersin yhteydessä tiistaista lauantaihin vajaat 700 täyttä kierrosta, sunnuntainakin kenttää kierrettiin 2,5 h ennen sateen aiheuttamaa keskeytystä. Kilpailun saamisesta Suomeen neuvoteltiin syksystä 2003 alkaen ja vahvistus kisaoikeuksista vuosille 2005 – 2007 julkaistiin elokuussa 2004. Tali vahvistettiin kisakentäksi vuodelle 2005. Kahden seuraavan vuoden isäntäkentistä neuvotellaan parhaillaan. Kisassa oli 126 pelaaja, joista 10 suomalaista. Katsojia oli perjantaina 3200, lauantaina noin 5500. Molemmat luonnollisesti uusia ennätyksiä . Sunnuntaiksi odotettiin jopa 6-7000 katsojaa . Vapaa-ehtoisia Talissa oli noin 250. Palkintorahaa oli jaossa 200.000, euroa. Koko kisan budjetti on noin 700.000. Kilpailun voittotulos kaksi alle on Tourin heikoin kuluvana vuonna. Kilpailun johtaja Yvonne Cassidy oli virittänyt kentän noin 5500 metriseksi ja se lienee ollut yksi vaativimmista, ellei vaativin kaudella 2005.

Pro-Am p&auml,ivin&auml, peli kulki

Marlene Hedblom lähti Talista iloisena sunnuntaiaamuna karsiutumisestaan huolimatta.Alkuviikko Talissa oli ilmojen osalta hyvä ja harjoitus-sekä pro-am päivät olivat menestyksiä. Keskiviikkona kentällä oli kaksi pro-amia ja yli 160 pelaajaa. Torstaina Volvon isännöimässä kutsuturnauksessa aurinko paistoi ja osallistujat iloitsivat paitsi hienokuntoisesta kentästä, myös ripeästä pelistä. Pro-Am päivinä Talin kenttää kiersivät mm. Eva-Riitta Siitonen, Hjallis Harkimo, Anssi Rauramo, Eino Grön sekä Jouko Purontakanen. Kentänlaidalla nähtiin varsinaisen kisan aikana paljon suomalaisen golfin eturivin vaikuttajia, Golfliiton puheenjohtaja Kalevi Hemilä, toiminnanjohtaja Mikko Rantanen sekä valmentaja Timo Rauhala. Miesten maajoukkueen valmentaja Juha Skyttä oli yksi caddeistä. Yhteistyö kuvankauniin Marlene Hedblomin kanssa ei kuitenkaan tuottanut näkyvää tulosta, ruotsalainen karsiutui jatkosta. -Oli erittäin mukava kuulla Tourin pelaajilta että tämä oli ensimmäinen Pro-am joka meni startista palkintojenjako mukaanlukien alle viidessä tunnissa, iloitsi Volvo Auton PR-johtaja Timo Eränen. Volvo kyyditsi pelaajia lentokentältä hotelliin sekä kentän ja hotelli Hilton Kalastajatorpan väliä koko viikon ajan 20 autolla.

Timo Haapanen apuna kent&auml,n viritt&auml,misess&auml,

Timo Haapasella ja Teija Marjamäellä riitti kiireitä varsinkin sateisina päivinä.Kentän kuntoonlaittaminen ja virittäminen oli yhtä pitkä prosessi kuin kisavalmistelut kaikkiaan. Euroopan Tourilla on omat vaatimuksensa ja toiveensä joista toiveosasto lähtee ajatuksista kentän sulkemisesta jo viikkoja aiemmin sekä isoistakin muutostöistä. Talissa selvittiin vähällä. Griiniremontti ja tiiauspaikkojen uusimiset ehtivät valmistua kisan alkuun. Karheikot leikattiin varsin lyhyiksi ja griinejä tietysti viriteltiin koko kesän. Talissa vuosikausia kenttämestarina toiminut, Ruotsissa erittäin arvostettu Timo Haapanen saatiin mukaan asiantuntijaksi ja kisaviikolla myös sorvin ääreen. Haapanen oli rehellisesti tyytyväinen näkemäänsä. -Tali on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Täällä on tehty hyvää perusparannustyötä ja näkee, että kentänhoitoon on panostettu. Kisojen aikana, säistä johtuen koko kenttähenkilöstö teki töitä kaiken sen valoisan ajan joka oli mahdollista.

Arja ja Ensio Sipronen muisteluretkell&auml,

Arja ja Ensio Sipronen kiersivät Euroopan Touria jo 80-luvullaSuomen kaikkien aikojen ensimmäinen Euroopan Tourin pelaaja Arja Sipronen oli katsomassa kisoja yhdessä miehensä ja caddiensä Ension kanssa. Sipronen aloitti golfin vasta aikuisiällä, mutta kehittyi nopeasti ja voitti 70-luvun lopulta eteenpäin seitsemän lyöntipelimestaruutta. Ammattilaisura käynnistyi 80-luvulla ja suunnaksi hän otti Euroopan Tourin joka pyöri tuolloin ensimmäisiä vuosiaan. -Kimmoke ammattilaiseksi siirtymiselle oli lopulta se, että naisjoukkuetta ei 80-luvun alkupuolella lähetetty MM-kisoihin vaikka olisimme itse maksaneet kulut. Kun osallistuminen käytännässä kiellettiin,päätin että tämä tyttö lähtee sitten sinnen minne pääsen. -Koko Tourista oli vaikeaa löytää mitään tietoa, näin se oli. Ruotsalaisten avulla saimme lopulta yhteyden ja pääsin mukaan . Karsintoja ei ollut, tasoitusraja oli viisi, minulla se oli ammattiaiseksi siirtyessäni kaksi, Arja Sipronen muistelee. Siproset lähtivät Eurooppaan autolla ja tiiminä. -Minä pelasin ja Enska toimi caddienä sekä pitkälti asioiden hoitajana, tulkkina kun minulla tuo kielitaito ei silloin ollut kaikkein paras, Arja jatkaa. Palkintorahat olivat 80-luvulla pieniä ja suomalaistulokas ei päässyt kisoissa isoihin otsikoihin. -Se oli hienoa aikaa ja elämänkokemusta parhaimmillaan. Otimme välillä lainaakin pankista rahoittaaksemme pelaamista. Pelaaminen jäi 80-luvun jälkipuoliskolla ja Arja alkoi valmentaa, Ensio siirtyi Pickalan toimitusjohtajaksi. -Maailma on muuttunut siitä ja Tour kehittynyt. On erittäin hienoa olla katsomassa tätä kilpailua ja huomata kuinka naisgolf on mennyt eteenpäin. Tuttuja hahmojakin Siproset löysivät Talissa sekä pelaajista ja jopa caddeistä. -Trish Johsonin kanssa pelasimme jalkapalloa, se on yleinen harrastus näiden pelaajattarien parissa. -Monille pelaajille ja caddeille kiertäminen kisoissa on tietysti elämäntapa ja uskon että Suomi uutena kohteena on heille hyvin mieluinen. Järjestelyt 80-luvulla olivat ja kaiketi edelleenkin ovat monissa kisoissa vaatimattomia. Suomalaiset osaavat järjestää kisoja ja täällä näyttävät asiat olevan kohdallaan, Ensio Sipronen mietti. Nykyään Arja Sipronen valmentaa Rönnäsissa ja viettää talvet Espanjassa johon hän on järjestänyt vuosikausia myös opetusmatkoja.

Riikka Hakkarainen muuttaa Guatemalaan

Riikka Hakkaraisen seuraava koti on Guatemalassa.Kisassa oli mukanan kymmenen suomalaista joista ennätyksellisesti kuusi pääsi jatkoon, neljä ammattilaistaja ja kaksi amatööriä. Riikka Hakkarainen pelasi kaksi ensimmäistä kierrostaan kovassa seurassa Suzann Pettersenin sekä Louise Stahlen kanssa. Riikalle osui huono kisaviikko, hän karsiutui muutamalla lyönnillä. -Pelasin tosiaan huonosti. Avaukset olivat vaisuja, putit, koko lähipeli aseetonta. Nyt kävi näin, mutta Tanskassa on taas uusi kilpailu, kuluvana vuonna yli 37.000 euroa ansainnut Hakkarainen mietti. Hakkarainen pelaa Tanskan lisäksi ainakin Hollanissa ja mikäli näissä kahdessa peli kulkee, on hänellä mahdollisuus olla mukana kauden päättävässä Espanjan kisassa johon otetaan kiertueen parhaat. Jo juniorivuosina ahkerasti ulkomailla matkustellut ja pelannut Riikka saa pakata hieman perusteellisemmin kun hän muuttaa avomiehensä Timo Karvisen mukana Guatemalaan. -Timppa sai sieltä maajoukkueen valmentajan pestin kolmeksi vuodeksi. Muutamme syksyllä ja asun siellä varsinkin talvikaudella paljon. Maasta en paljoa tiedä, mutta talvisin lämpötilan pitäisi olla 22-28 asteen välillä. -Euroopan Tour on kuitenkin työpaikkani joten kesät reissaan Euroopassa, Hakkarainen suunnittelee.

Ulkomaalaiset pelaajat lupasivat tulla takaisin

Talin trombionnettomuudessa kirjattiin 19 loukkaantumista. Yhdeksän ihmistä joutui sairaalaan, näistä kaksi jäi sairaalaan yöksi. Kallonmurtuman saanut 11-vuotias poika sai suuhunsakin kovan iskun, hampaista 12 on kärsinyt vaurioita. Hän on kuitenkin toipunut hyvin ja pääsi tiistaina sairaalasta. Pelaajat ja Tourin ihmiset olivat tilanteen aiheuttaman shokin jälkeen yllättävänkin rauhallisella mielellä. Piccadillylla ja vielä klubitalollakin nähtiin hysteerisesti itkeviä naisia. Tilanteesta selvittiin onnekkaasti pienin henkilövahingoin ja pelaajat lupasivat oma-aloitteisesti tulevansa takaisin Suomeen seuraavina vuosina. -Olemme viihtyneet muuten mainiosti. Hyvä kenttä, hienot järjestelyt ja lyhyet etäisyydet. Sääli että kävi näin, ensivuonna uudestaan, nyt näytelmä jäi kesken, viesitittivät pelaajat yleisimpänä sanomanaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje