Takaysin 29 lyönnillä pelannut Elina Nummenpää rynnisti LET-kilpailun kärkeen - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Takaysin 29 lyönnillä pelannut Elina Nummenpää rynnisti LET-kilpailun kärkeen

Elina Nummenpää tyylitteli Skaftö Openin ensimmäisellä kierroksella upean tuloksen. Kuva: Getty Images

Myös Linda Osala kuului avauspäivän onnistujiin Skaftö Openissa.

Elina Nummenpää oli vauhdissa Skaftön saarella Ruotsin länsirannikolla alkaneessa Ladies European Tourin kilpailussa. Hän löi Skaftö Openin ensimmäisellä kierroksella hienon tuloksen 63 (-6), joka oikeuttaa päivän pelitapahtumien ollessa päättymäisillään jaettuun ykköstilaan.

Nummenpää teki perjantaina yhden bogin, yhden tuplabogin ja hurjat yhdeksän birdieä. Parhaimmillaan hän oli kenttäpuoliskojen keskivaiheilla, joilla syntyi kaksi kolmen peräkkäisen birdien sarjaa.

Turkulaislähtöinen Nummenpää käytti takaysiin vain 29 lyöntiä, vaikka teki 12. reiällä tuplabogin. Tätä selittää osin kenttäpuoliskon alhainen par-luku, 32. Skaftö Golfklubbin kentän (par 69) takaysillä ei ole yhtään par-viitosta, mutta par-kolmosia löytyy neljä.

”Birdiejä tuli kivasti. Takaysin tuplan jälkeen sain hyvin homman takaisin tehtyäni heti perään birdien. Sain siitä lisää virtaa”, Nummenpää kertoi.

Nummenpäälle kuluva kausi on ollut vaikea. Hän pelaa Ruotsissa kauden 12. kilpailuaan, ja on yltänyt jatkoon vain kahdesti – edellisen kerran toukokuun lopulla Belgiassa.

Nokia River Golfia edustavan Nummenpään kanssa saman tuloksen perjantaina pelasi isäntämaan Lisa Pettersson.

Myös kymmenettä sijaa jakava Linda Osala (os. Henriksson) kuului päivän onnistujiin. Hänelle kirjattiin 67 lyönnin kierroksella kuusi birdieä ja kolme bogia.

Osalan tämän vuoden seitsemän turnausta ovat koostuneet LET:n ja USA:n Epson Tourin koitoksista. Jatkoon hän on yltänyt kaksi kertaa: sekä Saudi-Arabiasta että Espanjasta tuli top 30 -sijoitukset.

Emily Penttilän (+5), Karina Kukkosen (+6) ja Emilia Tukiaisen (+7) kierrokset painuivat reilusti parin päälle. Jatkopaikka edellyttää kolmikolta isoa ryhtiliikettä lauantaina.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren päätti Euroopan kiertueensa uran parhaaseen kierrokseen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)