17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Takavuosien menestynyt kiertuepomo uudistuneen LET:n johtoon

Alexandra Armas toimi edellisen kerran LET:n johtajana vuosina 2008-2012. Kuva Getty Images.

Alexandra Armas'n väliaikaisesta pestistä Euroopan ykköskiertueen johtajana tuli pysyvä.

Ladies European Tourin (LET) toiminnanjohtajana vuosina 2008–2012 työskennellyt Alexandra Armas on nimitetty LET:n toimitusjohtajaksi. Hän on toiminut kiertueen väliaikaisena toimitusjohtajana viime lokakuusta lähtien.

LET:n ja Yhdysvaltain LPGA Tourin uusi Joint Venture -kumppanuus astui virallisesti voimaan tammikuun 8. päivänä. Armas’lla on kiertueen johtajana keskeinen rooli LET:n etsiessä uutta kasvua ja kehitysmahdollisuuksia naisten ykköskiertue LPGA Tourin ja osin myös miesten European Tourin vetoavulla.

Armas raportoi tehtävässään kiertueiden kumppanuusyrityksen hallitukselle, jota johtaa LPGA Tourin komissaari Mike Whan. Hallituksessa ovat lisäksi mukana muun muassa European Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley sekä R&A:n johtaja Martin Slumbers.

Armas’n edellinen jakso LET:n peräsimessä oli kiertueen kulta-aikaa. Kiertueen vuosittaiset kilpailumäärät olivat historian korkeimmalla tasolla ja kokonaispalkintopotti kohosi yli yhteentoista miljoonaan euroon. Kaudella 2010 sai alkunsa LET:n haastajakiertue LET Access Series (LETAS).

Kaudella 2008 LET:llä pelattiin yhteensä 28 osakilpailua 21:ssä eri maassa. Kymmenen vuotta myöhemmin, kaudella 2018, kisoja pelattiin ainoastaan viisitoista ja enää yhdeksässä eri maassa. Viime kausi oli kiertueelle taas selvä piristysruiske, mutta tavoitteet kiertueen kehittämisessä ovat vielä selvästi korkeammalla.

LET:n kauden 2020 kilpailukalenteri julkaistaan alustavan tiedon mukaan ensi perjantaina.

Lue seuraavaksi: Naisten pääkiertueet yhteistyöhön – Euroopasta aukeaa portti LPGA Tourille

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje