14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Takalukossa olevalla Jordan Spiethillä taas käsijarru päällä

Jordan Spiethillä on vitsit vähissä. Kuva: Getty Images

Vuoden 2015 Masters-voittajalta ei odoteta Augustassa ihmetekoja ensi viikolla.  

Kiinnitin torstaina huomion erääseen some-päivitykseen, missä todettiin tyyliin: ”Jordan Spieth is doing Jordan Spieth things again” eli vapaasti käännettynä Jordan Spieth alkaa olla oma itsensä. Tähän lausahdukseen kirvoitti hänen kaksi peräkkäistä birdieään Houston Openin avauskierroksen kolmen ensimmäisen reiän aikana.

Hehkutus osoittautui ennenaikaiseksi, sillä etuysistä vielä kuivin jaloin selviytynyt Spieth käytti toiseen kenttäpuoliskoon 40 lyöntiä. Takaysin saldo sisälsi kolmen bogin ohella kaksi tuplabogia, ja kierrostulokseksi jäi hänelle vaatimaton 73.

Kotikonnuillaan pelannut Spieth paransi tulostaan perjantain kierroksella kahdella lyönnillä, mutta jämähti karsintarajan huonommalle puolelle.

Sanotaan, että huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, jolla tässä tapauksessa tarkoitetaan ensi viikon Masters Tournamentia. Spiethin, 27, kohdalla tämän osalta on oltava skeptinen, siitäkin huolimatta, että kyseessä on erinomainen pelaaja. Hän vain ei tunnu millään saavan itsestään tänä päivänä parastaan irti.

Sitten juhannuksen pelaamistaan 13 kilpailusta viisi on tuottanut karsiutumisen ja tähän jaksoon mahtuu vain yksi top 15 -sijoitus. Edellisestä voitosta, kauden 2017 Open Championshipistä, on kulunut vajaat 3,5 vuotta, eikä kolmen major-tittelin Spiethiltä ole lupa odottaa ihmetekoja Augustassakaan, missä hän saalisti ensimmäisen majorinsa vuonna 2015.

Maailmanlistan entinen ykkönen on valahtanut rankingissa sijalle 75, ja tällä menolla on vain ajan kysymys, milloin hän luisuu listalla sadan ulkopuolelle.

Spiethin sitkeätä suvantovaihetta ahdistaa entisestään myös hänen caddiensa siviilielämän takaiskut. Työnantajansa koko menestystarinan läheltä todistanut Michael Greller menetti tänä vuonna pienen ajan sisällä molemmat vanhempansa, ja Spiethin bägin hihna on ollut myös hänen isänsä Shawnin olkapäällä.

Memorial Park -kentällä Houstonissa käytävän PGA Tourin kilpailun kärkeen nousi perjantaina kovimman tuloksen pelannut USA:n Sam Burns (-7). Eroa toista sijaa jakaviin Australian Jason Dayhyn ja Meksikon Carlos Ortiziin on kaksi lyöntiä.

Myös Dayn, 32, menestysrintamalla on ollut viime aikoina hiljaista. Vuosina 2015–2018 kaksinumeroisen määrän voittoja haalineen pelaajan edellisestä ykköstilasta on jo hyvän matkaa kolmatta vuotta.

Eurooppalaisista Itävallan Sepp Straka (-3) mahtuu jaetulla yhdeksännellä sijallaan ainoana kymmenen joukkoon.

Lue seuraavaksi: Katsojat palasivat väylien laidoille Houston Openissa ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje