Kilpagolf | PGA Tour |
26.1.2016

Tähtikaarti ulkona San Diegon kisan jatkokierroksilta – Woodland ja Choi paalulla

Useat Farmers Insurance Openin yleisömagneetteihin kuuluvat olivat helisemässä perjantaina, kun kahden kentän kisassa pelaajien paremmuus alkoi saada todellisen kuvan. Tulokset eivät olleet vielä avauspäivän jälkeen täysin vertailukelpoisia, mutta karsintaraja asettui varsin odotetusti -1:n kohdalle.

Vastoin odotuksia viikonlopun kierroksilla ei sen sijaan nähdä turnauksen voittoa puolustavaa Jason Day’tä (+2), viime viikolla Abu Dhabissa voittanutta Rickie Fowleria (par) sekä kautensa La Quintassa kolmannella sijalla aloittanutta Phil Mickelsonia (+1).

”Minulla ei ole hyvää selitystä. Olin kierrostani yksi alle, ja edessä odotti muutama birdiereikä, mutta sitten vain ote lipsahti. En ollut mentaalisesti niin terävänä kuin olisi pitänyt olla”, Mickelson sanoi.

”En suinkaan ole huolissaan lyönneistäni, täytyy vain viettää vähän aikaa lähipelin parissa. Olisin tietysti tuntuman vuoksi toivonut jatkoonpääsyä. Mitä enemmän pelaan sitä paremmin saan homman toimimaan.”

Mickelsonin toisen kierroksen esitys oli jokseenkin levoton. Kympiltä startannut ”Lefty” teki ensimmäisellä ysillä kaksi birdietä, kaksi bogia ja yhden tuplan. Kierroksen toinen puolisko helpommalla North Coursella alkoi kahdella birdiellä, mutta hän teki seitsemän viimeisen reiän jaksossa neljä bogia.

Fowler saattoi olla vielä edellisen viikon voittotunnelmissa, mutta Dayn osalta paras terä oli kateissa flunssan vuoksi. Hän koski mailoihinsa kuuden päivän tauon jälkeen vasta torstaina. Toisella kierroksella jäi käteen tulos 74 South Courselta, ja ensimmäinen karsiutuminen sitten Memorial Tournamentin.

”Tämä ei ole viimeinen kerta, kun missaan cut’in. Mutta toivottavasti se on viimeinen tänä vuonna. Prosessi jatkuu kovan työnteon merkeissä”, Day sanoi.

Toisenlaisissa tunnelmissa olivat Gary Woodland ja K.J. Choi, jotka jakavat Farmers Insurance Openin kärkipaikkaa tilanteessa yhdeksän alle.

”Pystyn jatkamaan täällä avausten jälkeen lyhyillä raudoilla par-nelosilla ja keskipitkillä raudoilla par-viitosilla. Kun draivit sujuvat tähän malliin, tapahtuu hyviä asioita”, tuloksen 67 South Coursella pelannut Woodland sanoi.

Samaan tulokseen North Coursella päätynyt Choi, 45, ei ole voittanut PGA Tourilla lähes viiteen vuoteen. Hänen pelinsä on erilaista kuin Woodlandilla, mutta voima ja tarkkuus ovat yhdistäneet kaksikkoa Torrey Pines Golf Clubilla.

Dustin Johnson (-8) on kolmantena, Martin Laird, Scott Brown ja Billy Horschel (-7) jakavat neljättä sijaa. Ruotsin Fredrik Jacobson (-6) on parhaana pohjoismaalaisena seitsemättä sijaa jakavien joukossa.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.