Tähtäimessä rankingin top 10 ja LPGA:n karsintafinaali – Koivistolla huipputärkeä viikko päätöskisassa - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tähtäimessä rankingin top 10 ja LPGA:n karsintafinaali – Koivistolla huipputärkeä viikko päätöskisassa

Hyvillä fiiliksillä Aurinkorannikon turnaukseen lähtevä Tiia Koivisto löysi Dubain harjoitusleirillä pari oivallusta. Kuva: Tristan Jones/LET

Mainion syyskauden pelanneella Ursula Wikströmillä on mahdollisuus rikkoa LET-finaalissa uratienestien miljoonaraja.

Ladies European Tourin kausi on edennyt viimeiselle kisaviikolle, kun edessä on enää kaiken ratkaiseva Andalucia Costa del Sol Open de España -turnaus. Suomalaisista Marbellan seudulla torstaina käynnistyvässä finaalikilpailussa ovat mukana Tiia Koivisto, Ursula Wikström sekä varapaikalta mukaan päässyt Noora Komulainen.

Koiviston tilanne kauden loppuhuipennuksen alla on kutkuttava. Hän on parhaillaan kiertueen pistelistalla 11:ntenä, kun kymmenen parasta saa paikan reilun viikon päästä alkavaan LPGA Tourin karsintafinaaliin.

Viimeisessä karsintafinaalipaikassa parhaillaan kiinni olevalla Liz Youngilla on koossa 1177,09 pistettä, kun Koiviston pistesaldo näyttää lukemaa 1111,94. Eroa on ensin mainitun hyväksi 65,15 pistettä, joten mahdollisuudet englantilaisen ohittamiseksi ovat realistiset. Riittävän pistemäärän hankkiminen edellyttää Koivistolta kuitenkin korkeaa sijoitusta ja samanaikaisesti Youngilta aavistuksen tasapaksumpaa suoritusta.

Koivisto ilahdutti toukokuussa ottamalla Ranskassa Evian Resortin kuuluisalla kentällä ensimmäisen voittonsa LET-kiertueella. Tämän lisäksi hän on saavuttanut tänä vuonna kuusi muuta top 20 -sijoitusta, joista kaksi on top-kymppejä.

Lähipelissä toivomisen varaa

Kauden edetessä Koiviston ote on hieman hiipunut. Laskusuhdanteen taustalla on lähipeliin liittyvät ongelmat.

”Sairastin kesällä koronan, ja sen jälkeen ei vain ole oikein lähtenyt. Lähipeli on sakannut pahasti. Vaikka osun griineihin isolla prosentilla, niin kierrostulokset ovat pyörineet 70–74 tuntumassa”, Koivisto totesi.

Uskon, että normipelini riittää hyvään tulokseen, ja katsotaan sitten, miten muut ovat pelanneet.

Koivisto piti ennen edellistä kisaa sekä sen jälkeen pienen treenileirin Dubaissa, ja oivalsi ”pari juttua”. Hän odotti viimeistä kilpailua hyvillä fiiliksillä ja kertoi olonsa olevan energinen.

Hän ei ollut Alferini Golfin kisakenttää vielä maanantaina pelannut, mutta kertoi näkemänsä ja kuulemansa perusteella, ettei ylimääräistä tilaa paljon ole.

”Kapealta vaikuttaa. Täällä tuulee myös suhteellisen kovaa, joten hyvä pallonlyöminen on avainasemassa. Uskon, että normipelini riittää hyvään tulokseen, ja katsotaan sitten, miten muut ovat pelanneet”, Koivisto sanoi.

Ruotsin ykköstähdeksi vauhdikkaasti noussut Linn Grant on tiukasti kiinni LET:n rankingin voitossa. Kuva: Tristan Jones/LET

Ursula Wikström taistelee syksyn nousujohteisten otteiden myötä jo kolmannen kerran pistelistan top 20 -sijoituksesta neljän edellisen kauden sisällä. Hän haluaa kiinnittää kaiken huomionsa finaaliturnaukseen, ja luo isommassa kuvassa katseen päättymässä olevaan kauteen myöhemmin.

”Tässä on vielä viimeinen puristus jäljellä. Yhden viikon olin Saudi-Arabian turnauksen jälkeen kotona lepäämässä, tekemässä fysiikkaa ja jopa muutaman golftreenin sain alle ennen lumen tuloa.”

Alfreni on LET-kenttänä uusi, ja myös Wikströmille tyystin vieras. Hänellä oli tarkoitus ennättää kisamaisemiin hieman aikaisemmin, mutta pääsi Finnairin matkustamohenkilökunnan työnseisauksen takia matkaan vasta maanantaina.

”Tiistain pro amissa näen kentän ensimmäistä kertaa”, Wikström sanoi.

Miljoonaraja häämöttää

Vantaalaisella on kovalla sijoituksella teoreettiset mahdollisuudet hivuttautua rankingin top 10:een, joskaan LPGA:n karsinnat eivät ole missään vaiheessa kuuluneet hänen suunnitelmiinsa. Wikströmillä on tilaisuus tehdä viikonvaihteessa myös historiaa. Mikäli hän sijoittuu finaalissa vähintään kakkoseksi, tulee hän rikkomaan LET:llä miljoonan euron rajan uratienesteissä. Tähän ei ole pystynyt yksikään koko uransa pelkästään Euroopassa pelannut suomalainen naisammattilainen.

Andalucia Costa del Sol Open de España on palkintoarvoltaan 650 000 euron turnaus, jossa on mukana 64 pistelistan perusteella paikan lunastanutta pelaajaa. Loput 11 pelaajaa ovat mukana sponsorin kutsulla. Kilpailussa ei ole karsintaa, joten kaikki pelaavat neljä kierrosta.

Kauden päätöskilpailussa ratkeaa myös rankingin voitto, josta taistelevat nousukiidossa oleva ruotsalaiskaksikko Linn Grant ja Maja Stark. Länsinaapurin pelaajat ovat ottamassa Race to Costa del Sol -pistelistalla kolmoisvoittoa, sillä Johanna Gustavsson pitää tukevasti kolmatta sijaa hallussaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • ruukku says:

    Tuo Linn Grant on mielenkiintoinen tapaus. Väittäisin että aika lähellä ettei ole maailman ykkös pelaaja tällähetkellä, vaikka on Rolex rankingissa vasta 27. Hänellä on vain 25 turnausta pelattuna kun minimijakaja on 35 ja ollut ihan kärkipäässä kaikissa pelaamistaan LPGA kisoista. Olisi päässyt LPGA:n finaaliin ja muutenkin pelaamaan amerikassa, mutta ei ole ottanut koronarokotetta joten ei päässyt maahan ainakaan tänä vuotta.
    Eli nähdään varmaan myös ensi vuoden pelaamassa euroopassa ja euroopan ulkopuolisissa LPGA kisoissa. Enkä tiedä onko hänellä edes pelioikeutta LPGA:lle vaikka tänä vuonna finaaliin olisi päässytkin