Tähdet tuikkivat Wisconsinissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tähdet tuikkivat Wisconsinissa

PGA Championshipiin valmistautuvan Rory McIlroyn nimikirjoitukset olivat tiistaina kuumaa tavaraa Whistling Straitsissa. Kuva: Getty Images

Kaikkiaan 98 pelaajaa World Rankingin sadan joukosta on kokoontunut MIchiganjärven rantamille kamppailemaan menestyskestä kauden viimeisessä major-turnauksessa, PGA Championshipissä. Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä on, pystyykö Mastersin ja U.S. Openin ykkönen Jordan Spieth haalimaan Whistling Straitsissa kauden kolmannen major-voittonsa. Tähän ovat golfin historiassa pystyneet vain Ben Hogan sekäTiger Woods.

Kisajärjestäjät ovat sijoittaneet Spiethin, Open Championshipin voittajan Zach Johnsonin sekä PGA Championshipin voittoa puolustavan Rory McIlroyn samaan ryhmään. Jälkimmäinen pelaa tällä viikolla ensimmäisen turnauksensa sitten kesäkuussa käydyn U.S. Openin, missä hän sijoittui yhdeksänneksi. McIlroy loukkasi vasemman nilkkansa jalkapallossa juuri ennen Scottish Openia, ja joutui jättämään lisäksi Open Championshipin väliin. Maailmanlistan ykkönen on voittanut PGA Championshipin myös vuonna 2012.

McIlroy kävi vuodentakaisen turnauksen loppusuoralla kovaa taistelua Phil Mickelsonin, Henrik Stensonin ja Rickie Fowlerin kanssa. Hän piti jo hämärtyneeksi käyneessä illassa pintansa lyönnin erolla ennen Mickelsonia. Kyseessä oli tuolloin toinen peräkkäinen major-voitto McIlroylle, sillä hän oli paras myös Hoylakessa pelatussa Open Championshipissä.

PGA Championship pelattiin edellisen kerran Whistling Stratitsissa viisi vuotta sitten, jolloin Martin Kaymer väänsi Bubba Watsonista voiton uusinnassa. Samassa kisassa Dustin Johnson laski mailansa maahan ”jättömaalla”, joka katsottiin bunkkeriksi. Saamansa rangaistuslyönnin vuoksi hän jäi playoffin ulkopuolelle.

Whistling Straits on Pete Dyen suunnittelema kenttä, joka otettiin käyttöön vuonna 1998. Se on tunnettu kiehkuramaisesta heinästään ja links-tyyppisestä ilmeestään. Kentällä on yli toista tuhatta bunkkeria. Whitsling Straitsista näyttäis muodostuneen PGA of American suosikkiareena, sillä turnaus pelataan Wisconsinissa jo kolmatta kertaa. Se isännöi myös vuoden 2020 Ryder Cupia.

Valmentaja Cameron McCormick seurasi silmä tarkkana <a href=Jordan Spieth puttausharjoittelua. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/08/15081207421657.jpg" width="505">

Valmentaja Cameron McCormick seurasi silmä tarkkana Jordan Spieth puttausharjoittelua. Kuva: Getty Images

Michiganjärveltä puhaltavat tuulet puuttuvat peliin tällä rosoisella layoutilla. Se on rakennettu hylätylle lentokentälle, ja etenee yli kolmen kilometrin matkalla valtavan kokoisen järven rantaviivalla.

PGA Championshipin nelinkertainen voittaja Tiger Woods on tiukan paikan edessä. Hän on FedExCupin pisteissä sijalla 185, ja tarvitsee tällä viikolla vahvan sijoituksen päästäkseen mukaan loppukuusta alkaviin PGA Tourin pudotuspeleihin. Woods sanoi, että hänen esityksensä PGA Championshipissä ratkaisee, onko hän mukana ensi viikolla pelattavassa Wyndham Championshipissä, joka on kauden viimeinen ”runkosarjan” turnaus.

Monet näkisivät mielellään kauden aikaisimpien major-voittajien kärkitaistelun kisan viimeisillä metreillä. Lusikkansa soppaan tuovia riittää, mutta tähän joukkoon voisi odottaa ainakin Bubba Watsonia, JasonDay’tä ja mustaksi hevoseksi sopivaa Hideki Matsuyamaa.

Watson hävisi Whistling Straitsissa uusinnan vuonna 2010, ja sijoittui viime viikolla toiseksi Bridgestone Invitationalissa. Dayllä on puolestaan ollut jo lukuisia kertoja toinen käsi major-pokaalissa kiinni. Näin kävi viimeksi Open Championshipissä, minkä jälkeen hän voitti välittömästi Kanadan avoimet. Matsuyamalla on kaikki ominaisuudet major-turnauksen voittoon. Vahvarakenteisesta japanilaisesta on kypsymässä hiljalleen suurten turnausten pelaaja.

Tasapainoinen esitys tuo menestystä turnauksessa kuin turnauksessa, mutta tavallista parempi lyönnin muokkaaja menestyy Whistling Straitsissa. Lisäksi se suosii links-tyyppisillä alustoilla viihtyviä pelaajia.

Lähde: PGA of America

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje