Taas painettiin laikka punaisena – Rahmin mielestä golf on mennyt PGA Tourilla puttauskilpailuksi - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Taas painettiin laikka punaisena – Rahmin mielestä golf on mennyt PGA Tourilla puttauskilpailuksi

Jon Rahmilla on riittänyt viime aikoina ihmeteltävää. Kuva: Getty Images

Maailman ykkönen pelasi Torrey Pinesin kahden kentän kisassa kovimman tuloksen South Coursella.

PGA Tourilla on alkuvuoden kilpailussa pelattu hurjia tuloksia. Se on saanut muun muassa Jon Rahmin kritisoimaan asiaa, sillä hänen mielestään kentällä tehtävistä virheistä ei rokoteta kunnolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Sellaisen kuvan saattaa saada myös poikkeuksellisesti keskiviikkona San Diegossa alkaneesta Farmers Insurance Openista. Neljä parasta kilpailijaa alitti Torrey Pinesin kahden kentän turnauksessa parin North Coursella vähintään seitsemällä lyönnillä.

Paalulla on Billy Horschel, joka iski tuloksen 63 (-9). Saman tahdin jatkuessa kokonaistulos voisi liikuskella jossain -30:n tuntumassa.

Rahm vastasi parhaasta vaikeammalla South Coursella pelatusta tuloksesta. 66 lyönnin kierroksellaan hän mahtuu kolmen North Coursella kentän kiertäneen kanssa viidettä sijaa jakavien joukkoon.

Maailmanlistan ykkönen kritisoi viime viikolla kesken pelitapahtumien La Quintassa käydyssä The American Express kilpailussa voimakkaasti kentän helppoa viritystä.

”Paska kentänviritys, pelkkä puttauskilpailu”, hän manasi videolle taltioituneessa pätkässä.

Nimenomaan puttipeli oli La Quintassa se, joka 14:nneksi sijoittuneen Rahmin isoimmat menestyshaaveet lopulta hautasivat. Espanjalaisen saldo strokes gained: putting -tilastossa oli +0,4, kun voiton vieneen Hudson Swaffordin vastaava saldo oli peräti +3,4.

”Tämä on PGA Tour, ja täällä on maailman parhaat pelaajat. Sitten me pelaamme kentällä, jolla missattu väylä ei merkitse mitään. Toisinaan taas on pahempi asia missata väylä tuumalla kuin 20 metrillä”, Rahm kertoi kilpailun jälkeen.

”Ymmärrän, ettei tällaisella autiomaakentällä voi olla kovin vaativat karheikot, mutta ihan liikaa on väyliä, joilla ei ole raffia ollenkaan.”

Väsyisin, jos joka viikko täytyisi pelata tuollaisia -34:n kaltaisia tuloksia.

Rahmin huolen ymmärtää. Cameron Smith pelasi Havaijilla vuoden ensimmäisessä kilpailussa 72 reiän tulokseksi -34, joka on PGA Tourin kaikkien aikojen ennätys. Kahdella seuraavalla viikolla voittotulos oli -23. Birdiet kokevat kohta inflaation, kun niitä tulee ovista ja ikkunoista.

”Väsyisin, jos joka viikko täytyisi pelata tuollaisia -34:n kaltaisia tuloksia”, kommentoi viime ja tällä viikolla DP World Tourilla kilpaileva Collin Morikawa.

Tuloksia olennaisesti heikentävä hankala sääkään harvoin puuttuu peliin Havaijilla tai Kaliforniassa. Ei ainakaan tänä vuonna kolmen ensimmäisen viikon aikana.

Samanaikaisesti Thomas Pieters voitti DP World Tourilla Abu Dhabin kilpailun tuloksella -11. Korkeaan voittotulokseen toki vaikutti perjantaina puhaltanut myrskytuuli, kun vain muutama pelaaja pystyi alittamaan toisella kierroksella Yas Links -kentän parin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Näistä lähtökohdista ainakaan kenttien pidentämistä tai pidempien kenttien rakentamista ei liiemmin kannattaisi harkita. Enemmän pitäisi testata pelaajien lyöntipankkia, ja tehdä lyhyemmistäkin kentistä viisaalla suunnittelulla sellaisia, ettei kenttäennätys olisi joka päivä vaarassa rikkoontua.

Rahmin kanssa kuusi alle -tilanteessa ovat parhaan sijoituksensa (T6) La Quintassa sitten vuoden 2019 Masters Tournamentin ottanut Francesco Molinari sekä maailmanlistalla 100:n ulkopuolelle pudonnut Rickie Fowler.

Kaikkiaan 52 kilpailijaa pelasi ensimmäisellä kierroksella Torrey Pinesissä kuutosella alkavan tuloksen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje