26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]

[6][5]
European Tour - Kilpagolf

Syyskuntoaan hiljalleen löytävältä Pulkkaselta identtinen kierrossarja Portugal Mastersissa

Tapio Pulkkanen iski Vilamourassa neljänä peräkkäisenä päivänä tuloksen 70. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen otti viikonvaihteessa parhaan sijoituksensa pitkän tauon jälkeen pelatuissa turnauksissa.

Tapio Pulkkanen esitti harvinaisen kierrossarjan Portugalin Vilamourassa päättyneessä European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Portugal Mastersissa sunnuntaina kolmen aiemman kierroksen tapaan tuloksen 70 (-1), ja sijoittui jaetulle 36. tilalle.

Pulkkanen teki molemmilla kenttäpuoliskoilla kaksi birdieä ja yhteensä kolme bogia.

”Tänään oli samanlaista peliä kuin edeltävinä päivinä. Aika tasaista pelaamista koko viikon. Kaikki osa-alueet toimivat ihan ok, mutta ei kärkeen vaadittavalla tavalla”, 12 lyöntiä voittajasta jäänyt Pulkkanen sanoi.

Tuottoisimmiksi rei´iksi Pulkkaselle turnauksessa osoittautuivat Dom Pedro Victoria -kentän kakkonen ja viitonen, joilla hän teki yli kolmanneksen kaikkiaan 15 birdiestään. Vaikka Pulkkanen jäi kärkitusinasta viiden lyönnin päähän, oli hän silti yksi kisan kymmenestä pelaajasta, jotka pelasivat jokaisen kierroksensa alle parin. Nousu top 10:een olisi vaatinut hieman lennokkaampaa menoa parina pelipäivänä.

Kyseessä oli joka tapauksessa Pulkkasen paras sijoitus pitkän tauon jälkeen jatkuneissa kilpailuissa. Kausi on kokonaisuudessaan ollut ”Hattu-Tapiolle” hankala: hän on pelannut tänä vuonna 14 ET-turnausta, joissa jatkopaikka on irronnut vain viidesti.

”Syyskunto alkaa tässä pikkuhiljaa löytyä, ja hyvin fiiliksin mennään kohti tulevia kisoja. Nyt pieni huili ja sitten treenit ennen Scottish Openia.”

George Coetzee voitti peräkkäisinä viikkoina Sunshine Tourilla ja European Tourilla. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja jäi turnauksen kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta yhden lyönnin päähän.

Portugal Mastersin voiton vei viimeiset 29 reikää bogeilta välttynyt Etelä-Afrikan George Coetzee (-16). Eroa uransa parhaaseen saavutukseen yltäneeseen Englannin Laurie Canteriin kertyi kaksi lyöntiä. Coetzee (66) ja Canter (66) eivät olleet ainoat sunnuntaina kaasua painaneet pelaajat. Puhtia oli myös kolmannen sijan jakaneiden Englannin Tommy Fleetwoodin (64) ja Ruotsin Joakim Lagergrenin (65) otteissa: hyvin kirinyt kaksikko hävisi Coetzeelle kolmella lyönnillä.

Kovakuntoinen Coetzee pelasi elokuun lopulla ensimmäisen kilpailunsa lähes puoleen vuoteen. Sunshine Tourin kisassa tuli heti kättelyssä karsiutuminen, mutta kaksi seuraavaa Etelä-Afrikan kiertueen kisaa toivat kakkossijan ja voiton.

Voitto oli Coetzeelle, 34, viides European Tourilla, mutta vasta ensimmäinen vanhan mantereen puolella.