Masennuksen selättänyt Matthew Wolff tekee paluuta huipulle, vaikka voittotaistelu katkesi huonosti haravoituun bunkkeriin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Masennuksen selättänyt Matthew Wolff tekee paluuta huipulle, vaikka voittotaistelu katkesi huonosti haravoituun bunkkeriin

Mielenterveysongelmistaan avautunut Matthew Wolff sijoittui toiseksi PGA Tourilla viime viikolla. Kuva: Getty Images

Matthew Wolff sijoittui PGA Tourin kisassa toiseksi valitettavien vaiheiden jälkeen.

Matthew Wolff taisteli itsensä harmittavan tapahtuman kautta toiselle sijalle viime viikolla PGA Tourilla. Shriners Children Openissa voittaneeseen Sungjae Imiin eroa jäi neljä lyöntiä. Pitkään syvissä vesissä kulkeneen Wolffin tilanteessa kakkossija oli vähintäänkin puoli voittoa, mutta enemmänkin oli tarjolla. Wolffin hyökkäys nimittän kilpistyi 13 reiällä sattuneeseen erikoiseen tapahtumaan.

Wolff oli 13. reiän (par 5) tiillä jo viisi lyöntiä perässä kisan voittanutta Sungjae Imiä. Eagle olisi kuitenkin tuonut Wolffin kolmen lyönnin päähän. Eagle jäi kuitenkin heti pois laskuista, kun Wolffin avaus päätyi bunkkeriin, jossa vastassa oli erikoinen tilanne. Pallo jäi bunkkerissa huonoon paikkaan, lähes esteen ylälaitaan lähelle sen reunaa, bunkkeriharavan jättämään uraan. Mies ei itse pahemnin tilannetta protestoinut, mutta ilmiselvästi hän joutui kärsimään huonosti haravoidusta bunkkerista, olisihan pallo normaalitilanteessa valunut bunkkerin pohjalle, josta sen pelaamiselle eteenpäin olisi ollut täysin toisenlaiset mahdollisuudet.

Käsittämättömän huonosta paikasta Wolff sai lyötyä palloa vain viisi metriä eteenpäin kummulle, jolle se jäi makaamaan hankalasti pitkään ruohoon. Lopulta Wolffin tulos oli bogi ja Im meni menojaan.

Toinen sija oli kuitenkin lähes voitto nuorukaiselle, joka on joutunut punnertamaan itsensä takaisin kärkikamppailuihin syvästä murheen alhosta.

Ongelmat alkoivat Masters-turnauksen jälkeen, jonka jälkimainigeissa Wollf jäi yli kahden kuukauden mittaiselle kisatauolle mielenterveysongelmien takia. Legendaarisen Augustan maisemissa Wolff hylättiin ensimmäisen kierroksen jälkeen hänen palautettua virheellisen tuloskortin. Mastersin jälkeen hän pelasi vielä yhdessä kisassa, mutta miehen olemus oli silminnähden ahdistunut.

Palattuaan kentille kesäkuun US Openissa hän kertoi käyneensä läpi vaikeita asioita.

“Kun aamuisin kun piti nousta sängystä, tuntui etten pysty. Halusin vain jäädä sänkyyn makaamaan. En halunnut nousta ja mennä kaikkien ihmisten eteen mokaamaan.”

Wolffin oli ennen taukoa vaikea olla ylpeä siitä määrästä työtä, jonka hän on uransa ja kautensa eteen tehnyt. Hän kuitenkin kertoi edelleen opettelevansa siihen, että ymmärtäisi niitä asioita paremmin.

“Pidin itsestäänselvänä kaikkea. On vaikeaa kun annat kaikkesi joka päivä ja olet valmis kisoihin, mutta sitten et pysty suorittamaan omalla tasollasi. Nyt asiat ovat kuitenkin paranemaan päin. En voi sanoa että kovin nopeasti, mutta pikkuhiljaa. Ja vaikka tulokset saattavat olla kehnompia, niin ainakin voin itse paremmin.”

Lue seuraavaksi: Matthew Wolff tienasi PGA Tourilla miljoona taalaa, vaikka karsiutui jatkokierroksilta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje