Syntymäpäiväsankari Mikko Korhonen jatkaa ainoana suomalaisena British Mastersissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Syntymäpäiväsankari Mikko Korhonen jatkaa ainoana suomalaisena British Mastersissa

Mikko Korhonen sihtailemassa puttilinjaa caddiensa Nick Mumfordin kanssa avauskierroksella British Masters -kilpailussa. Kuva: Getty Images.

Korhonen päätti kierroksensa kahteen birdieen, ja nappasi jatkopaikan. Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja esiintyivät pirteästi, mutta avauskierroksen esityksen jälkeen kirittävää oli liikaa.

Englannin Newcastlessa pelattava British Masters päätti monen golfin ystävän pitkän odotuksen, kun golfin Euroopan kiertueen kaikki neljä suomalaispelaaja palasi kisakentille samaan aikaan ensimmäisen kerran sitten maaliskuun alussa alkaneen koronakeskeytyksen.

Pitkään näytti siltä, että kaikkien suomalaisten kilpailu on jäämässä kahden kierroksen mittaiseksi. 40-vuotissyntymäpäiviään torstaina juhlinut Mikko Korhonen puristi kuitenkin birdiet kentän kahdelle viimeiselle reiälle, ja eteni jatkokierroksille yhteistuloksella -2.

”Maistuu kyllä näin synttäripäivänä tällainen lopetus ja viikonloppu kutsuu! Siistiä! Vähän vaisua oli tänään noin muuten, ehkä ikä alkoi painaa”, Korhonen pohti.

”Lähestymiset vähän heikkoja ja kun sai paikkoja niin putit menivät ohi. Selvää ruostetta vielä ja kyllä kroppakin vähän huutaa hoosiannaa, kun pitkästä aikaa tulee monta päivää putkeen kunnon peliä. Hyvä näin!”

Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 43, kun toinen kierros on yhä useallta iltapäivällä startanneelta pelaajalta kesken.

Etummaisen yhdeksikön jälkeen Korhonen oli kierrostaan yksi yli. Reiän 10 birdien jälkeen kiri jäi piippuun, kunnes kahden viimeisen reiän birdiet muuttivat päivän suunnan ja toivat Korhoselle uran 129:nnen jatkopaikan ET:n kilpailuissa.

Kuten niin usein, käytti Korhonen kentän par-viitoset hyväkseen erinomaisesti. Close Housen kentällä on poikkeuksellisesti vain kolme par-viitosta, ne Korhonen pelasi torstaina kaksi alle parin.

Muut suomalaiset, Kalle Samooja (+1), Tapio Pulkkanen (+1) ja Sami Välimäki (+7) tulevat karsiutumaan jatkokierroksilta. Samooja esiintyi torstaina vahvasti tehden tuloksen par, mutta avauskierroksen pienten hankaluuksien jälkeen yhteistulos on jäämässä jatkopaikasta kaksi lyöntiä.

”Oli se tänään napsun verran parempaa tekemistä, vaikka ei tuloksissa näykään. Ei tässä vielä kauheassa kisavireessä olla. Reenaillaan pari päivää ja hurautetaan seuraavalle areenalle”, Samooja kommentoi.

Myös Pulkkanen löysi tekemiseensä pirteän vaihteen ja viimeisteli kierroksella neljä birdieä. Avauskierroksen 74 (+3) vaisun esityksen jälkeen kirittävää oli kuitenkin liikaa.

Sami Välimäen (+7) ruuti oli märkää molemmilla kierroksilla. Välimäki teki tulokset 75 ja 74 ja jäi jatkopaikasta kahdeksan lyönnin päähän. Hieman huolestuttavana kehityssuuntana voi pitää sitä, että avausvoittonsa sensaatiomaisesti jo uransa kuudennessa ET-startissa napannut Välimäki on karsiutunut kaikissa kolmessa koronakeskeytyksen jälkeen pelatussa kilpailussa. Kuudesta kisakierroksesta vain yksi on sujunut alle parin.

Kilpailun kärkipaikan otti Italian vasta 23-vuotias Renato Paratore. Paratoren yhteistulos on -11. Hänestä lyönnin päässä on Englannin Dale Whitnell ja kahden lyönnin päässä Skotlannin David Law sekä Tanskan Rasmus Højgaard.

Lue seuraavaksi: Uudelle vuosikymmenelle astuvalle Mikko Korhoselle ikä on ollut vain numeroita

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • golftintti says:

    Ei kai kukaan kilpagolfia pitkään seurannut voi vakavissaan kirjoittaa olevansa huolissaan Välimäen tilanteesta. Pelannut muutaman ET-kisan, rutiineja ET-tason pelaamiseen ei ole vielä kertynyt, on paljon muutakin oppimista kuin pelaaminen. On aika tyypillistä että tulokset menevät pitkän aikaa ylös ja alas, toisilla jopa vuosikausia.
    Onko heti istutettava Välimäelle suomalaisten vaatima menestymispakko? Eiköhän ole syytä antaa aikaa kehittyä rauhassa ja odottaa menestystä kun sen aika on, ilman ulkopuolisia paineita.

  • MP-33 says:

    Joo ja taisi tulla jonkinasteinen swingimuutoskin Välimäelle tuon voiton jälkeen. Rautalyönteihin tuli pituutta lisää (ja varmaan raiviinkin) ja siihen totuttelu ottaa aina aikansa. Usein mennään lähestymisessä pitkäksi ja sitten hiukan väärää mailaa seuraavalle ja jäädään lyhyeksi jne… Kyllä se siitä. Ainakin Linnan kaatosateessa näytti varsin toimivalta.