5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Suzann Pettersenin ajatukset ovat Oslossa

Suzann Pettersen ja Cristie Kerr tavoittelevat ensimmäistä British Openin voittoaan Carnoustiessa © Getty Images

Suzann

Naisten British Openin arvostusta on pyritty nostamaan viemällä kisaa perinteisille miesten Open-kentille. Kaudella 2007 pelattiin St.Andrewsissa, viimevuonna Royl Birkdalessa. Torstaina käynnistyväss kilpailussa kenttänä on ensimmäistä kertaa Carnoustie. Vuonna 2012 pelataan Royl Liverpoolissa, 2013 taas golfin pyhätössä St.Andrewsissa.

Pelaajat ja järjestäjät ovat innoissaan Carnoustien kentästä joka on isännöinyt miesten vastaavaa tapahtumaa seitsemän kertaa.

Voittoa puolustaa Yani Tseng, joka tavoittelee uransa viidettä major-titteliä. British Open on ollut major vuodesta 2001, eurooppalaisista voittoon ovat yltäneet Karen Stupples (2004) ja Catriona Matthew (2009).

Suosikit tulevat nytkin Aasiasta sekä USA:sta. Kun majorien lisäksi mukaan laskuihin otetaan tuleva Major, Evian Masters, ovat aasialaiset voittaneet kuudesta viimeisestä kisasta viisi. USA:n pelaajien voittonälkää lisää se fakta, että kuluvalla kaudella heistä on voittoon kyennyt vain Nabisco Championshipin valloittanut Stacy Lewis.

Eurooppalaisten voitto olisi selkeä yllätys, vaikka olosuhteet saattavat olla varsinkin brittien puolella. Suzann Pettersen voitti alkuvuodesta reikäpelimestaruuden. Majoreissa Pettersen on sijoittunut neljä kertaa kakkoseksi, ainoan voittonsa hän saavutti LPGA:n mestaruuskisoissa 2007.

British Open on ollut norjalaiselle vaikea rasti. Yllättävää kyllä, hän ei ole koskaan sijoittunut kymmenen joukkoon. Keskittymistä tulevaan kisaan häiritsevät luonnollisesti Oslon traagiset tapahtumat joista Pettersen sai tiedon vanhemmiltaan Evian Mastersin toisen kierroksen jälkeen.

” Koko tapahtumasarja on sydäntäsärkevä kaikessa karmeudessaan, todella surullista. Tämä on Norjalle mittasuhteiltaan samantyyppinen kokemus kuin mitä oli syyskuun 11. vuonna 2001. Se mikä on rohkaisevaa ja postiiivsta on, että koko kansa on pysynyt yhtenä toisistaan turvaa ja voimaa hakien . Tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi”, Pettersen sanoi mediatilaisuudessa tiistaina.

Caroline

Pettersen on paikkansa syksyn Solheim Cupiin luonnollisesti jo varmistanut. Viimeisistä paikoista käydään kovaa taistelua. British Open käynnistyy torstaina jo kello 6.30, jolloin samassa ryhmässä pelaavat ruotsalaistähdet Caroline Hedwall ja Anna Nordqvist lähtevät kentälle.

Hedwall voitti Talissa Finnair Mastersin. Evian Mastersissa hän oli hienosti 12:s. Kun mukaan lasketaan hänen haasteottelussa miehiä vastaan pelaamansa kisa, on 22-vuotias tähti voittanut viimeisestä kuudesta kisastaan kolme, ollut kerran toinen ja ansainnut näistä lähes 300.000 euroa.

Ensimmäistä kauttaa Tourilla pelaava Hedwall voidaan myös laskea varmaksi pelaajaksi Irlannissa käytävään otteluun USA:ta vastaan. Carnoustiessa hän saattaa hyvinkin heittää maailmantähdille vieläkin kovemman haasteen kuin viimeviikolla Evianissa.

Minnin kuudes Open

British

Minea Blomqvist pääsi kisaan mukaan LET:n rahalistasijoituksensa johdosta. Saksan kisan kakkostila on kauden paras suoritus, hyviä väläyksiä häneltä on nähty myös LPGA Championshipin kahtena ensimmäisenä päivänä sekä Sveitsin LET-kisassa. Talissa käyty Finnair Masters oli Blomqvistille vaikea, raskaan kisaohjelman päätteeksi takki oli selkeästi tyhjä ja Minni oli käytännössä vaatimattomasti sujuneen lyöntipelinsä johdosta aseeton taistelemaan kärkisijoista.

Blomqvistilla on kokemusta jo 15:sta major-kilpailusta. Ensimmäisessä British Openissa (2004) sijiotus oli sensaatiomaisesti kahdeksas, majorien kierrosennätys tuli suomalaisen nimiin vain 19-vuoden ikäisenä.

Minni on ollut kisan kärkikymmenikössä kolmessa muussakin majorissa vielä viikonlopun aikana ( US Open, 2x PGA), mutta näissä hän sukelsi loppuratkaisuissa mahdollisuuksiin nähden syvälle. Viidestä pelaamastaan British Openista Blomqvistilla on toinenkin maineteko. Parhaalla kaudellaan 2008 hän oli 17:s ja paras eurooppalainen.

Carnoustiessa on useimmilla väylillä tilaa lyödä. Karheikostakin pääsee varsin hyvin viheriötä kohden. Lähipelissä parhaimmillaan oleva Minni lukeutuu ennakkoarvioissa ”outsidereihin” . Kuitenkin siihen ryhmään, jolla on onnistuessaan mahdollisuus hätyytellä kärkeä.

Blomqvist lähtee torstaina kierrokselleen kello 9.58 Suomen aikaa yhdessä Korean Hee-Won Han ja USA:n Danah Bordnerin kanssa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje