26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi taipui Ranskalle finaalissa

Suomen naisten maajoukkue sijoittui Ljubljanan EM-kisoissa upeasti toiseksi.

Naisten maajoukkueen haaveet Euroopan mestaruudesta murskautuivat lauantai-iltana Sloveniassa päättyneessä turnauksessa. Finaalissa vastaan asettunut Ranska oli Suomea parempi lukemin 4.5-2.5.

Ottelu oli nelienpelien jälkeen tasan 1-1. Suomelle voittopisteen foursomessa toi pari, Sanna NuutinenOona Vartiainen. Kaksinpeleissä kelkka alkoi kääntyä heti alusta Ranskan suuntaan. Suomi taisteli vielä kierroksen jälkipuolella minkä pystyi, mutta joutui tyytymään lopulta Sanna Nuutisen ja Karina Kukkosen tuomiin 1,5 pisteeseen.

Suomen joukkueen parhaat ”pistelingot” olivat Oona Vartiainen ja Emily Penttilä. He olivat häviämässä Saksaa, Sveitsiä ja Ranskaa vastaan pelatuissa otteluissa vain yhtä matsia.

Naisten upea kakkostila on maan kaikkien aikojen kovin saavutus EM-tasolla. Ljubljanassa saavutettu mitali on Suomelle miesten ja naisten kaikki ikäluokat huomioiden 14:s. Muut aikaisemmat 13 mitalia ovat pronssisia.

EM-hopea on jatkoa Suomen naisten viime aikojen hienolle menestykselle kansainvälisissä arvoturnauksissa. Vuosi sitten naiset olivat EM-kisoissa kolmansia.

*Korjaus uutiseen: Marco Willberg voitti 35-vuotiaiden EM-kultaa vuonna 2011, ja Panu Kylliäinen vuonna 2000 hopeaa miesten henkilökohtaisissa EM-kisoissa, joten naisten hopea jakaa kautta aikain toiseksi kovinta suomalaissaavutusta (mitalin värin perusteella) EM-tasolla kaikki ikäluokat huomioiden.
Marko Kuivasaari (päivitetty 13.7. klo 7.52)

Tytöt murskasivat Belgian tyttöjen EM-kisojen päätöspäivänä

Suomen tyttöjen maajoukkue päätyi sijalle 11, EM-joukkuekilpailuissa Slovakiassa. Kisojen viimeisenä päivänä Suomi löi Belgian selvin numeroin 4,5-1,5.

”Eilisen niukan tappion jälkeen pelasimme perusteiden pariin harjoitusrangella keskittyen tähtäykseen ja pallon paikkaan. Se auttoi ja tänään saimme paljon enemmän birdiepaikkoja ja todella moni niistä otettiin”, joukkueen valmentaja Juha Skyttä kertoi.

”Matsin alku oli vahva ja Belgia ei päässyt missään vaiheessa rinnalle. Tytöt pelasivat tänään turnauksen parasta golfia.”

Sandra Salonen (5/3), Jenna Mäihäniemi (6/5), Anna Backman (7/6) ja Ellinoora Moisio (2/1) voittivat pelinsä selvästi. Pari, Linda Haara-Nicola Fall tasasi pelinsä foursomessa.

Suomi ja Ranska tasoissa nelinpelien jälkeen

Naisten EM-finaaliottelu eteni kaksinpeleihin tasatilanteessa.

Suomi ja Ranska ovat naisten EM-finaaliottelussa tasatilanteessa 1-1, nelinpelien jälkeen. Suomen voittopisteen toi pari Sanna Nuutinen-Oona Vartiainen. Kaksinpelit alkavat iltapäivällä.

Mahtava yhteishenki on siivittänyt Suomen joukkueen naisten EM-turnauksen loppuotteluun. Kuva: Kisaorganisaatio

Mahtava yhteishenki on siivittänyt Suomen joukkueen naisten EM-turnauksen loppuotteluun. Kuva: Kisaorganisaatio

Suomi finaaliin naisten EM-kisoissa!

Sveitsi meni välierissä nurin selvin numeroin.

Suomen naisten golfmaajoukkue on tehnyt laijin suomalaista historiaa Ljubljanan EM-turnauksessa. Suomi kaatoi kisojen välieräottelussa Sveitsin luvuin 5,5-1,5, ja eteni ensimmäistä kertaa Euroopan mestaruus -tasolla loppuotteluun.

Ottelu ratkesi Suomen eduksi, kun Sanna Nuutinen (3/2 vs. Kim Metraux) ja Matilda Castrén (3/2 vs. Morqane Metraux) päihittivät vastustajansa omissa matseissaan samoin lukemin.

Joukkueen muut voittopisteet tulivat aamupäivän nelinpeliotteluissa parien Oona Vartiainen-Emily Penttilä (1/0 vs. Cylia Demerau-Nina Von Siebenthal) ja Matilda Castrén-Marika Voss (2/1 vs. Morqane ja Kim Metraux) toimesta.

Suomi on saavuttanut EM-tasolla henkilökohtaiset kilpailut mukaan lukien 13 mitalia. Luvussa on huomioitu myös mid-am- ja seniori-ikäisten pelaajien/joukkueiden mitalit. Kaikki ovat pronssisia.

”Feels good! PPP (pitää pystyä parempaan)”, kuului Oona Vartiaisen ja Matilda Castrénin yhteinen huudahdus ratkenneen välierän jälkeen.

Naisten päävalmentaja Mikael Mustonen oli tyytyväinen voiton ratkettua. Suomi voitti viime vuonna EM-pronssia, joten tämän vuoden kisoista on jo nyt tiedossa parempi sijoitus.

”Tämä oli koko joukkueen voitto. Pelasimme erittäin hyvin ja vastustaja Sveitsi oli kovatasoinen. Tasollisesti tämä oli taas parempi matsi kuin eilen”, Mustonen totesi.

Mustosen mukaan naisten maajoukkue on kasvanut joka osa-alueella kisan aikana. ”Tiedän että toistan itseäni, mutta olemme edenneet hyvin suunnitelman mukaan. Ja jälleen kerran meidän on parannettava omaa peliä huomenna jos haluamme voittaa Ranskan.”

Ranska eteni finaaliin voittamalla välierissä Englannin luvuin 4-3.

”Ranska on naisgolfin suurmaita ja hankala vastustaja lauantain EM-finaalissa. Tiukka vääntö on luvassa.”

Finaaliottelu käynnistyy lauantaina klo 9.50 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Tytöt hävisivät Tsekille

Kakkosflightin ottelussa Norjan voittanut Suomen tyttöjen EM-joukkue kärsi perjantain kamppailussa tappion Tsekin viisikolle lukemin 2-3. Suomen joukkueen pisteet Tsekki-ottelussa toivat Ellinoora Moisio (1/0 vs. Hana Ryskova) sekä Anna Backman (3/2 vs. Michaela Fabiankova).

Suomi pelaa kisojen päätösottelussaan Belgiaa vastaan. Slovakian EM-finaalissa kohtaavat Ranska ja Italia.

Suomen naiset taistelevat finaalipaikasta Ljubljanan EM-kisoissa

Saksa oli torstaina vastaantulija Suomen käsittelyssä.

Oona Vartiainen oli yksi Saksan upotuksen pääarkkitehdeista. Kuva: Kisaorganisaatio

Oona Vartiainen oli yksi Saksan upotuksen pääarkkitehdeista. Kuva: Kisaorganisaatio

Naisten vahva maajoukkue eteni upeasti välieriin Slovenian Ljubjanassa pelattavassa EM-turnauksessa. Lyöntipelien kolmanneksi paras Suomi kohtasi ykkösflightin ensimmäisessä ottelussaan kuudenneksi sijoittuneen Saksan.

Suomi sai ottelussa heti vahvan etulyöntiaseman, voittamalla päivän molemmat foursomet. Saksa taisteli vielä kaksi pistettä kaksinpeleissä, mutta Karina Kukkosen, Oona Vartiaisen ja Emily Penttilän matsivoitot sinetöivät Suomen 5-2-voiton ja paikan välierään!

”Meillä on selvä suunnitelma ja olemme toteuttaneet sitä tähän asti hyvin. Tekeminen on ollut kurinalaista niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pelien pitää kuitenkin parantua että voimme menestyä”, naisten päävalmentaja Mikael Mustonen painottaa.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa Sveitsiä vastaan aamupäivällä. Ottelun voittaja etenee lauantaiseen finaaliin.

Tytöt kaatoivat Norjan

Slovakiassa omaa EM-turnaustaan pelaava tyttöjen maajoukkue jatkoi urakkaansa torstaina kakkosflightin ottelulla. Vastaan asettui Norja, joka ei uhannut Suomen voittoa missään vaiheessa. Lukemat Suomen eduksi 4-1.

Ainoa tasainen ottelu oli Linda Haaran ja Nicola Fallin ensimmäisellä jatkoreiällä voittama foursome-matsi. Suomen muut voittokamppailut päättyivät viimeistään 16. reiälle. Ainoan tappion kärsi Sandra Salonen (vs. Sandra Nordaas).

Suomi kohtaa seuraavaksi Tsekin joukkueen.

Marko Kuivasaari

Naiset kolmannelta sijalta reikäpeleihin EM-joukkuekilpailuissa

Saksa asettuu Suomen vastustajaksi ensimmäisellä kierroksella. Tyttöjen joukkue pelaa Slovakiassa sijoista 9.-16.

Suomen naisten joukkueen peli on sujunut mallikkaasti Ljubljanan EM-kisoissa.

Suomen naisten joukkueen peli on sujunut mallikkaasti Ljubljanan EM-kisoissa.

Suomen naisten joukkue pelasi tasaisesti koko lyöntipelivaiheen. Joukkueen parhaasta tuloksesta lyöntipelissä vastasi Oona Vartiainen, joka pelasi kaksi kierrosta kaksi alle pari (69-71).

Karina Kukkonen
löi tuloksen yksi yli (73-70) ja Emily Penttilä kolme yli parin (73-72). Myös Matilda Castren merkkasi kolme yli tuloksen (69-76). Marika Vossin tulos oli neljä yli (74-72) ja Sanna Nuutisen seitsemän yli (77-74).

”Meillä on selvä suunnitelma ja olemme toteuttaneet sitä tähän asti hyvin. Tekeminen on ollut kurinalaista niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pelien pitää kuitenkin parantua että voimme menestyä”, naisten päävalmentaja Mikael Mustonen painottaa.

Suomen naisten joukkueen yhteistulos kahdelta päivän lyöntipelivaiheelta oli seitsemän yli parin. Tulokseen laskettiin päivän kuudesta kierroksesta viisi.

Englanti oli lyöntipelin selvä ykkönen tuloksella seitsemän alle. Toisena oli Ruotsi (-1) ja neljänneksi sijoittunut Ranska jäi Suomesta lyönnin.

Lyöntipeli määrittelee reikäpelien vastustajat. Ensimmäiset kahdeksan maata pääsevät pelaamaan mitaleista. Suomen vastustaja torstain peleissä on Saksa, joka oli lyöntipelissä kuudes.

Tytöt pelaavat Slovakiassa jäännössijoista

Suomen tyttöjen maajoukkue pelaa loppuviikosta Slovakian EM-joukkuekilpailuissa sijoista 9.-16.Suomen kahden päivän yhteistulos on 31 yli parin ja joukkue löytyy tuloslistalta lyöntipelien jälkeen sijalta 12.

Suomi kohtaa torstaina reikäpeleissä Norjan.Golf Resort Skalicassa pelattavan kilpailunparas lyöntipeleissä oli Ranska tuloksella kymmenen alle parin.

Suomalaisten henkilökohtaiset tulokset Golf Resort Skalicassalyöntipeleissä olivat Sandra Salonen (+1, 75-70), Anna Backman (+4, 75-73), Jenna Mäihäniemi (+6, 78-72), Ellinoora Moisio (+7, 77-74), Linda Haara (+13, 79-78) ja Nicola Fall (+21, 86-79).

Lähde: SGL-tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (11 kpl)