[13][26]
Kilpagolf

Suomi menetti asemiaan World Cupissa

Roope Kakko on pysynyt Melbournessa hyvin maailmantähtien tahdissa. Kuva: All Over Press

Suomen kaksikko Roope Kakko-Mikko Korhonen on World Cupin joukkuekilpailussa sijalla 14 kahden kierroksen jälkeen. Kakko pelasi perjantaina avauskierroksen tapaan tuloksen 72, Korhosen lyöntimäärä oli 75. Henkilökohtaisessa kilpailussa Kakon (+2) sijoitus on 28:s ja Korhosen (+3) 35:s.

Suomen kanssa 14. sijaa jakavat Saksa (Maximilian Kieffer-Marcel Siem) ja Korea ( K.J.Choi-Sang-Moon Bae).

Roope Kakon toisen päivän aloitus oli vaikea. Hän oli kierrostaan kolmen reiän jälkeen jo kolme yli, mutta jatko sujui ryhdikkäästi. Kolmen birdien ja yhden bogin säestämänä Kakko sai pidettyä otteensa hienosti hallinnassa.

Mikko Korhosen vaikeat hetket (kaksi bogia ja tupla) osuivat kierroksen puoliväliin. Loppu, kuten seitsemän ensimmäistä reikää, eteni par-tahdissa.

”Oli varsin väsynyt esitys minulta. Musta hetki osui keskivaiheille urakkaa, eikä niiden takaiskujen jälkeen ollut enää voimia nousta. Kävin kuumana, eikä ajatus pysynyt kasassa. Lauantaille kasataan parempi fiilis, kisaa on vielä puolet jäljellä”, Korhonen mietti kierroksen jälkeen.

Joukkuekilpailun johdossa on USA (Matt Kuchar-Kevin Streelman), jota Tanska (Thorbjörn Olesen-Thomas Björn) on kolme lyöntiä jäljessä. Hyvin perjantaina kirineet Japani (Ryo Ishikawa-HidetoTanihara) ja Australia (Jason Day-Adam Scott) nousivat jakamaan kolmatta sijaa.

Henkilökohtaisen kisan paalulla jatkaa Thomas Björn tilanteessa kahdeksan alle. Kevin Streelman on lyönnin päässä. Jason Day ja Portugalin Ricardo Santos (-4) jakavat kolmatta sijaa. Päivän parhaasta kierroksesta vastasivat Hideto Tanihara, Meksikon Oscar Fraustro ja Italian Francesco Molinari (67). Toisen päivän paras joukkuetulos oli avauskierroksen tapaan Yhdysvalloilla (137).

Kierroksen alkuun neljän birdien suoran tehnyt Streelman käväisi perjantaina neljän lyönnin karkumatkalla, mutta joutui maksamaan korkean hinnan (tuplabogi) lyötyään soketin yhdeksännen reiän bunkkerista. Tänä vuonna ensimmäisen turnauksensa PGA Tourilla voittaneen Streelmanin toisen kierroksen tulos oli 69, Björn alitti 70 lyönnin rajan kahdella lyönnillä.

”Tämä kenttä osoittaa, ettei jokaisen golfkentän tarvitse olla pitkä, jotta sitä olisi vaativa pelata. Royal Melbourne on juonikas, ja herättää kunnioitusta”; Björn sanoi.