Suomi hävisi Pickalassa Tsekille - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi hävisi Pickalassa Tsekille

Simo Haaviston (lyömässä) ja Tsekin Jiri Zuskan ottelu ratkesi vasta jatkoreiällä.

Suomen poikien maajoukkue kärsi tappion Tsekille perjantaina Pickalassa pelatussa EM-kisojen B-flightin reikäpeliottelussa.

Tsekki nousi lopussa suomalaisten ohi ja kirjasi voittoluvut 3–2. Päätöspäivänä Suomi kohtaa Walesin ottelussa, jossa ratkaistaan sijat 11–12.

Suomi vei ensimmäisenä kentälle lähteneen foursomen Matias Honkalan ja Eetu Isometsän hyvällä pelillä lukemin 3/2.

Sami Välimäki kärsi omassa pelissään tappion viimeisellä viheriöllä ja Ilari Saulon ottelu päättyi tappioon 17:nnellä viheriöllä luvuin 2/1.

Ottelu oli kääntymässä tasatilanteeseen, kun Jan Brycka löysi pallonsa pitkän etsimisen jälkeen syvältä metsästä ja taiteili lopulta bogeyn sekä voiton suomalaisesta.

Oliver Lindellin ottelu päättyi jo 17:nnen reiän väylällä, kun hänen vastustaja seikkaili oman aikansa metsässä ennen kuin tuli kättelemään porvoolaista voiton merkiksi.

Tilanteessa 2–2 katseet siirtyivät Simo Haaviston ja Jiri Zuskan kohtaamiseen, joka venyi jatkorei’ille.

<a href=Sami Välimäki joutui taipumaan omassa ottelussaan.">

Sami Välimäki joutui taipumaan omassa ottelussaan.

Ensimmäinen jatkoreikä ei tuonut tulosta molempien tehtyä birdien. Toisella jatkoväylällä Haaviston avaus löytyi puun juuresta, joka maksoi yhden välilyönnin. Kun Zuska teki varman parin eikä Haaviston pitkä par-putti uponnut, juhlivat Tsekin nuoret voittoa kakkosen viheriöllä.

”Suomen pojat olivat hyvin valmistautuneet, mutta Tsekki oli tänään parempi. Tsekki oli energisempi ja he onnistuivat paremmin loppuhetkillä kun pelattiin ratkaisuista”, joukkueen valmentaja Pasi Purhonen antoi tunnustusta vastustajalle.

”Matsit olivat tänään tiukkoja ja pojat saivat arvokkaita kokemuksia tilanteista, joissa jännittää ja pelataan voitosta. Kehityksen kannalta nämä ovat äärimmäisen tärkeitä hetkiä eikä niitä voi harjoitella. Oppimista voi tapahtua vain oikeissa pelitilanteissa”, hän jatkoi.

Suomen jääminen ulos kahdeksan parhaan joukosta oli iso pettymys. Tappio sijoitusottelussa ei enää merkittävästi muuta isoa kuvaa, mutta jokaisen ottelun voittaminen luo tai vie itseluottamusta tulevaisuutta ajatellen.

Suomalaisten kohdalle on Pickalan kilpailuissa valitettavasti osunut sulamisia ratkaisuhetkillä useamman kerran, ei pelkästään perjantaina. Lyöntipelivaiheessa eroa jatkopaikkaan jäi yksi lyönti ja Tsekkikin oli tänään kaadettavissa. Tiukoissa paikoissa ei kuitenkaan ole pystytty venymään.

Suomi lähtee hakemaan lauantain sijoitusottelusta positiivista päätöstä kisaviikolle. Pelattiin sitten sijoista 11–12 tai 1–2, on kilpailut aina tärkeää päättää voitettuun otteluun

”Kisaviikon aikana pojat oppivat paljon miten valmistaudutaan pitkään kisaan, jotta pysytään koko ajan hereillä ja lähdetään tuorein voimin kentälle. Huomenna varmasti nälkää riittää ja pojat haluavat päättää kotikisat voitolla”, Purhonen arveli.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)