26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Suomi-golfin ykkösketju huhkii pitkiä treenipäiviä kauden valmistavalla leirillä Dubaissa

Olympiaryhmän leirillä Jumeirahissa olosuhteet ovat huippuluokkaa ja European Tour Performance Instituten palvelut täydentävät kattauksen.

Suomen ET-tähdet valmistautuvat vuoden 2019 kilpailuihin harjoitusleirillä Dubaissa, Jumeirah Golf Estatessa, jossa sijaitseva European Tour Performance Institute tarjoaa pelaajille ihanteelliset olosuhteet harjoitteluun. Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen lensivät paikalle viikonvaihteessa ja Kim Koivu liittyy vahvuuteen torstaina. Olympiaryhmän ulkopuolelta paikalla on Kalle Samooja.

Leiri on osa Suomen Golfliiton Olympiaryhmän toimintaa ja ohjelmasta vastaa Timo Rauhala, jonka lisäksi paikalla on Mikko Korhosen henkilökohtainen valmentaja Markku Louhio ja Tapio Pulkkasen henkilökohtainen valmentaja Tommi Nousiainen.

”Tämä on vuoden ensimmäinen treeniviikko ja pelaajat harjoittelevat paljon omien valmentajiensa kanssa omia juttujaan. Tällä viikolla minun tehtäväni on vaatia pelaajia nostamaan koko ajan harjoittelun laatutasoa ja yllyttää heitä tekemään asiat paremmin”, Rauhala sanoo.

”Kun pelaajilla on omat valmentajat mukana, kommunikaatio valmentajien ja pelaajien kesken on hyvää, joten tästä tulee todella tehokas viikko. Lisäksi olosuhteet täällä ovat aivan huippuluokkaa”, hän jatkaa.

Mikko Korhonen lämmittelemässä salilla Timo Rauhalan valvovan silmän alla.

European Tour Performance Instituten harjoitusalueiden käyttö sekä pelaaminen Jumeirahin kentillä on ET-pelaajille ilmaista. Lisäksi tarjolla on ET:n fysio-palvelut sekä Titleistin Fitting Centerin asiantuntemus. Suomalaisten lisäksi Jumeirahissa treenaakin iso joukko ET-pelaajia.

”Pitkiä treenipäiviä tässä on vedetty. Laskeskelin, että sellaisia 12–13 tunnin päiviä. Aamulla avataan kroppaa salilla, aamupäivä vedetään lajitreeniä, lounaan jälkeen sitten jatketaan ja usein pelataan yhdeksän reikää. Iltapäivällä hotellilla vielä salitreeni ennen illallista”, Mikko Korhonen kertoo.

Rauhala aloitti Dubain komennuksen naisten ykkösketjun kanssa viime viikolla. LET-pelaajat avaavat vuoden Abu Dhabissa torstaina käynnistyvällä Fatima Bink Mubarak Ladies Openilla, jossa suomalaisista pelaavat Ursula Wikström ja Noora Komulainen. Kaksikon lisäksi Dubain treenileirillä olivat mukana Krista Bakker ja Sanna Nuutinen.

Miesten osalta vuoden ensimmäinen ET-kisa on edessä tulevalla viikolla samassa osoitteessa, kun vuosi polkaistaan ET:llä käyntiin Abu Dhabi Championshipillä. Kilpailussa pelaavat kaikki kiertueen suomalaiset Mikko Ilosta lukuun ottamatta.

”Oli hienoa päästä tuollaiseen isoon kisaan heti mukaan. Dubain kisassa olen 12. varasijalla, mutta toivon, että pääsen siihenkin kisaan mukaan. Sen viikon jälkeen jatketaan vielä Saudi-Arabiaan. Kaksi kisaa siis tulee kolmeen viikkoon, mahdollisesti kolmekin”, Kalle Samooja kertoo.

Samooja on huhkinut Dubaissa pitkiä päiviä muiden suomalaisten tapaan, vaikka jättäytyi omasta tahdostaan pois Golfliiton Olympiaryhmän toiminnasta.

”Peliä käydään aika kokonaisvaltaisesti läpi. Nämä ovat ensimmäisiä kosketuksia ruohoon pikku tauon jälkeen, katsotaan vähän missä asioissa on ruostetta ja koitetaan parantaa peliä seuraavaa kolmea viikkoa varten”, Samooja jatkaa.

Vaikka Dubaissa eletään talvea, on sää suomalaisittain suloisen lämmin, jopa kuuma, 25–28 astetta. Harjoitusalueilla olo on ensi alkuun jopa tuskainen, kun kroppa vasta sopeutuu noin kolmenkymmenen asteen lämpötilamuutokseen Suomeen verrattuna.

Kentällä lämpötila laskee muutaman asteen väyliä reunustavien puiden ja kostean ruohon ansiosta. Jos harjoitusalueet ovat laadukkaita, ei Jumeirahin Earth-kenttäkään jätä juuri toivomisen varaa.

Harjoituskierroksilla ilmapiiri on lupsakka, mutta pelaajat keskittyvät lyönteihinsä tarkasti. Kuva: Janne Mikkilä.

Earth-kentällä pelataan vuosittain Euroopan kiertueen finaalikisa. Kenttä muistetaan etenkin päätösväylän keskellä mutkittelevasta purosta. Ikimuistoisimpia lyöntejä ikonisella päätösreiällä on Henrik Stensonin puukolmosella lyöty lähestyminen, joka tuotti lopulta Stensonille eaglen. Lyönti äänestettiin vuoden 2013 parhaaksi Euroopan kiertueella.

”18:s ja oikeastaan koko kenttä on aika erilainen kuin tv-kuvissa, paljon kapeampi. Monen avauksen kohdalla väylä on aika tiukka ja bunkkerit lisäksi molemmilla puolilla”, luonnehtii Samooja, jolle kenttä on entuudestaan uusi tuttavuus.

Suomalaisten sopeutuminen lähi-idän lämpimiin olosuhteisiin, joissa kuluu lähes koko seuraava kuukausi, on sujunut vauhdilla.

”Ei tämä ole vielä kovin paha. Malesiassa laskin, että kisarundilla meni nestettä 18 pullollista eli yhdeksän litraa ja silti oli koko ajan jano”, naureskeli Mikko Korhonen, jonka peli oli vakuuttavaa harjoituskierroksilla. Jumeirahin takalenkki painui kuin varkain muutaman napsun alle parin.

”Ihan hyvältä peli ja lyöminen tuntuu. Toivotaan, että tästä tulee yhtä hyvä vuosi kuin viimeinen oli”, Suomen ykköspelaaja sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • PPGC says:

    Mitä tarkoittaa ”entuudestaan uusi tuttavuus”?

  • golftintti says:

    Mihin tarvitaan valmentajaa Golfliitosta?

    ”Tämä on vuoden ensimmäinen treeniviikko ja pelaajat harjoittelevat paljon omien valmentajiensa kanssa omia juttujaan. Tällä viikolla minun tehtäväni on vaatia pelaajia nostamaan koko ajan harjoittelun laatutasoa ja yllyttää heitä tekemään asiat paremmin”, Rauhala sanoo.

    ”Kun pelaajilla on omat valmentajat mukana, kommunikaatio valmentajien ja pelaajien kesken on hyvää, joten tästä tulee todella tehokas viikko. Lisäksi olosuhteet täällä ovat aivan huippuluokkaa”, hän jatkaa.