[11][17]
Kilpagolf

Suomi 13:s World Cupissa

Roope Kakon panos Melbournen World Cupissa oli erinomainen. Kuva: All Over Press

Suomen kaksikko Roope Kakko-Mikko Korhonen (+10) hoiti hienosti urakkansa sunnuntai-aamuna täkäläistä aikaa päättyneessä World Cup of Golf -turnauksessa. Suomi nousi kisan päätöskierroksella yhden pykälän ja oli lopputuloksissa 13:s.

Suomen kanssa samaan tulokseen päätyi myös Englanti (Danny Willett-Chris Wood). Paikka kymmenen joukossa jäi vain kahden lyönnin päähän.

Roope Kakko (+1) oli joukkuekilpailussa Suomen syömähammas. Hän venyi henkilökohtaisessa kisassa 15:nneksi jättäen taakseen pitkän listan (Jimenez, Singh, Dubuisson, Hanson…) maailmantähtiä. Kakko pelasi kaikki neljä kierrostaan 70 ja 72 lyönnin väliin, sunnuntaina espoolaisen tulos oli 71. Hänen korttiinsa kirjattiin päätöspäivänä kaksi birdietä ja kaksi bogia.

”Kiva fiilis jäi vielä viimeisen viheriön kolmemetrisestä par-putista, joka upposi; se oli henkisesti minulle tärkeä. Tämä oli upea kokemus”, Kakko sanoi.

<a href=Mikko Korhonen arveli ET:n kuusipäiväisen karsintafinaalin painaneen Melbournessa. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/11/13112409454561.jpg">

Mikko Korhonen arveli ET:n kuusipäiväisen karsintafinaalin painaneen Melbournessa. Kuva: All Over Press

Kakko: ”Tämä oli upea kokemus”

Mikko Korhonen (+9) pelasi kolmannen kierroksen tavoin tuloksen 74. Hän teki finaalikierroksella harmikseen kaksi tuplabogia, rei’illä 4 ja 12. Päivän ainoa birdie osui Royal Melbournen viitosreiälle. Korhonen oli henkilökohtaisessa kilpailussa 46:s.

”Kisa oli minulle varsin takkuinen. Ei ollut tarvittavaa virtaa ja tikkiä tällä viikolla. Ehkä kuuden kierroksen karsintafinaali painoi vielä, mutta en halua mennä sen taakse. Royal Melbournen kenttä vaatiihyviä lyöntejä; tiukka ja reilu areena. Huonoilla suorituksilla jää armotta kauas kärkimiehistä”, Korhonen tunnusti.

World Cupin voitti Australia (Jason Day-Adam Scott) lopulta ylivoimaiseen tapaan. Eroa toiseksi sijoittuneeseen ja voittoa puolustaneeseen USA:n (Matt Kuchar-Kevin Streelman) joukkueeseen kertyi kymmenen lyöntiä. Tanska (Thomas Björn-Thorbjörn Olesen) ja Japani (Ryo Ishikawa-Hideto Tanihara) jakoivat kolmatta sijaa.

Australia aloitti turnauksen nihkeästi. Joukkue oli ensimmäisen päivän jälkeen Suomen takana, mutta sen jälkeen meno muuttui. Australia oli kaksi viimeistä kierrosta kirkkaasti paras yhdistelmä, USA:n käyrä näytti kisan puolivälin jälkeen taas täysin vastakkaiseen suuntaan.

Taistelu henkilökohtaisen kisan voitosta oli tiukkaa vääntöä Jason Dayn (-10) ja Thomas Björnin (-8) välillä. He olivat vielä tasoissa 15. reiän jälkeen, mutta Björnin kaksi bogia 16. ja 18. reiällä tasoittivat Dayn tietä World Cupin voittoon. Ensimmäisen kierroksen kommelluksista hyvin toipunut Adam Scott (-7) oli kolmas.

”En pelannut tänään erityisen hyvin, tein muutamia virheitä”, Björn sanoi. ”Kuutonen ja seiska olivat kierroksen suuria käännekohtia, erityisesti Jasonin (Day) upottama kakkoslyönti kuudennella reiällä.”

”Kokonaisuudessaan hieno viikko, on ollut miellyttävä pelata tätä kenttää. Jasonin voitosta olen todella iloinen. Hänellä on ollut viime aikoina raskaita kokemuksia. Pelkästään se, että Jason on täällä pelaamassa, on iso juttu, puhumattakaan voitosta.”