Suomen LET-kisa pelataan 2022 Ahvenanmaalla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomen LET-kisa pelataan 2022 Ahvenanmaalla

Kotikisa siirtyy ÅGK:n kehutulle Slottsbanalle. Suurin kysymysmerkki on yleisö, sillä Aurassa tunnelma oli sen ansiosta unohtumaton.

Tänä vuonna Aura golfissa Turussa pelattu Suomen Ladies European Tour -osakilpailu pelataan tulevana suvena Ahvenanmaalla. Se kantaa nimeä Finnish Ladies Open.

Kilpailu käydään Ålands Golf Clubin kentällä, kehutulla Slottsbanalla, 1.–3. syyskuuta. Kisan palkintopotti on 225 000 euroa. Suomen Golfliiton promoottorisopimus kiertueen kanssa antaa option järjestää kilpailu myös vuonna 2023.

”Tämä vuosi oli yksinkertaisesti upea, ja unelmien täyttymys monin tavoin. Kiinnostus kilpagolfiin ja LET-kisaa kohtaan ovat korkealla, ja Golfliitolla on vahva visio ja halu mahdollistaa kansainvälinen tapahtuma tulevaisuudessakin. Haluamme olla edelläkävijä naisten huippu-urheilun edistämisessä. Kilpailun järjestämisen kipinänä toimii myös Golfliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö. Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti myös kaikille yhteistyötahoille”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen sanoo tiedotteessa.

”Ålands Golfklubille mahdollisuus toivottaa Ladies European Tourin osakilpailu tervetulleeksi on suuri kunnia, ja selvä todiste että panostukset kentän uudistamiseen ovat olleet oikeita. Tämä kilpailu nostaa Ahvenanmaan haluttujen golfkohteiden joukkoon myös kansainvälisille vieraille”, kertoo Ålands Golfklubin puheenjohtaja Mikael Mörn.

Myös Ladies European Tour on erittäin tyytyväinen, että Suomen kisa saa jatkoa. Suomalaispelaajat ovat nousseet kiertueen kestomenestyjiksi ja kuluvalla kaudella Sanna Nuutinen taistelee rankingin kakkossijasta.

Golfliitossa korostetaan yhteistyötahojen merkitystä tapahtuman järjestämiselle. Myös opetus- ja kulttuuriministeriön tuki, jota Ladies Gant Open tänä vuonna sai, nousee pöydälle. Paikallisesti erittäin suuri merkitys on Ahvenanmaan hallinnon ja matkailuelinkeinon tuella.

Mistä yleisö väylien varsille?

Gant Ladies Open Turun Aura Golfissa oli poikkeuksellinen yleisöjuhla. Harvoin samanlaista tunnelmaa on ollut koettavissa golfkilpailussa Suomessa. Ahvenanmaalla pelattavana on loistava, kansainvälisen tason golfkenttä, mutta sen laidoille yleisön ei ole yhtä helppo löytää tietään kuin mantereen puolella pelattaessa. Siinä mielessä kisan vieminen saarelle on hyppy tuntemattomaan ja osittainen riski.

Ahvenanmaan matkailun edistämiseen keskittyvä Visit Åland on vahvasti mukana projektissa ja tiedotteessa kerrotaan, että kisaprojektin tiimoilta harkitaan yhteishankkeena yleisölle suunnatun räätälöidyn golflomaristeilyn järjestämistä. Toivottavasti idea jalostuu käytännöksi, sillä mitä helpommaksi paketti kisayleisölle räätälöidään, sen todennäköisemmin suomalaiset golfin ystävät hyppäävät laivaan ja matkustavat seuraamaan kisaa Ahvenanmaalle.

Majoituskantaa saarelta löytyy, mutta nähtäväksi jää, miten paljon paikalle saadaan turisteja syyskuun alussa, kesälomasesongin loppumetreillä. Ottaen huomioon saaren koon ja harrastajamäärän, ei ole kovin rohkeaa veikata, että pelkästään paikallisin voimin Aura Golfin kaltaista karnevaalitunnelmaa tuskin saadaan järjestettyä.

Iso kysymysmerkki on myös Matilda Castren – Auran LET-kisan voittaja ja suomalaisen golfin suurin tähti – joka pelaa päätyökseen Yhdysvalloissa LPGA Tourilla. Jos Castren saadaan houkuteltua paikalle, tapahtuman vetovoima kasvaa uusiin mittoihin. On kuitenkin jopa epätodennäköistä, että Castren osallistuisi kisaan kesken kiivaan kilpailukauden Yhdysvalloissa.

Viime vuonna kotikisan medianäkyvyys oli merkittävää, minkä kruunasi Matilda Castrenin voitto kotiyleisön edessä ja sen mahdollistama valinta Solheim Cup -joukkueeseen. Juuri nyt golf on Suomessa kovassa nosteessa, osin Castrenin voiton ja näkyvyyden ansiosta.

”Tähän olemme tähdänneet – suomalainen pelaaja on top 50 maailmassa. Loistavien pelisuoritusten lisäksi pelaajamme ovat upeita esikuvia nuorille ja innoittajia uusille lajista kiinnostuneille. Kotikisan ansiosta sekä katsojilla että medialla on mahdollisuus tutustua eturivin pelaajiimme lähietäisyydeltä”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö ja kilpailun vastaava promoottori Juha Juvonen näkee.

KILPAILUN FAKTAT:

Finnish Ladies Open

Ladies European Tourin osakilpailu
– Pelataan 1.-3.9.2022 Ålands Golfklubin Slottsbana-kentällä, Ahvenanmaalla
– Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
– Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta noin 15 suomalaisia
– Palkintopotti 225 000 euroa
– Suomalaisista Ladies European Touria ovat kaudella 2021 pelanneet Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Krista Bakker, Elina Nummenpää, Karina Kukkonen sekä äitiyslomalta palaava Noora Komulainen.
– Golfliitto saa lisäksi käyttöönsä 11 ns. villiä korttia

Tausta

Heinäkuussa 2021 Ladies European Tour palasi Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen. Matilda Castren nappasi voiton runsaan kotiyleisön edessä Aura Golfissa Ursula Wikströmin ollessa toinen. Suomalaismenestystä nähtiin laajalla rintamalla kuuden pelaajan sijoittuessa top15 joukkoon.

Aiemmin Suomen osakilpailu pelattiin seitsemän kertaa Helsingin Golfklubilla Talissa vuosina 2005–2011. Myös vuonna 2008 nähtiin suomalaisvoittaja, kun Minea Blomqvist-Kakko ratkaisi voiton viimeisellä viheriöllä Ursula Wikströmin ollessa toinen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje