Suomen jyräsi Islannin poikien EM-kisojen reikäpelissä Pickalassa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen jyräsi Islannin poikien EM-kisojen reikäpelissä Pickalassa

Ilasi Saulo on ollut poikien joukkueen vahvin lenkki. Reikäpelissä hän kukisti Islannin Tumi Kuldin 4/3.

Tunnelma Suomen poikien joukkueen keskuudessa oli torstain reikäpelien jälkeen jälleen positiivinen. Niukka karsiutuminen kahdeksan parhaan joukosta oli unohdettu täysin, kun Suomi jyräsi helposti Islannin yli reikäpelivaiheen avauskierroksella luvuin 4,5-0,5. Voitto merkisti samalla sitä, että Suomi pelaa ensi vuonnakin EM-joukkuekilpailuiden ykkösdivisioonassa eli 16 parhaan joukossa.

”Pojat pystyivät nollaamaan keskiviikon pettymyksen hyvin. Tänään oli taas normaali hyvä päivä”, valmentaja Pasi Purhonen totesi tyytyväisenä reikäpelin ensimmäisen kierroksen voiton jälkeen.

”Joukkue pelasi omalla tasollaan ja kilpailun jatkoa varten tämä voitto oli tärkeä.”

Voitolla suomalaiset varmistivat myös sen, että he pelaavat loppuviikosta sijoista 9.-12. Perjantaina isäntämaan pojat kohtaavat Tsekin joukkueen, joka löi Belgian 3-2.

Valmentaja Pasi Purhonen oli joukkueen esitykseen tyytyväinen. Kuvassa hän onnittelee Simo Haavistoa.

Valmentaja Pasi Purhonen oli joukkueen esitykseen tyytyväinen. Kuvassa hän onnittelee Simo Haavistoa.

Purhonen kiitteli jälleen koko joukkueen hyvää asennetta ja taistelua. Joukkue menetti vain puoli pistettä ensimmäisenä pelatussa foursomessa, jossa parina pelasiMatias Honkala ja Eetu Isometsä.

Oliver Lindell järjesti hienon näytöksen henkilökohtaisissa lyöntipelituloksissa toiseksi sijoittunutta Gisli Sveinbergssonia vastaan. Lindell puttasi mainiosti ja voitti ottelun selkesti 5/3.

”Oliver nousi tänään ensimmäistä kertaa omalle tasolleen näissä kilpailuissa”, Purhonen totesi enakkoon joukkueen ykköspelaajana pidetystä porvoolaisesta.

Sveinbergsson on amatöörien maailmanrankingissa sijalla 107. ja oli ennakkoon yksi kovimmista poika-amatööreistä Pickalan kisassa.

”MyösSami Välimäki pelasi tänään hienosti ja rauhallisesti. Hän hallitsi tilanteen täysin. Samoin Simo Haavisto oli henkisesti vastustajaansa selkeästi vahvempi ja käveli hänen ohitseen.”

Ilari Saulo on ollut Suomen joukkueen vahvin lenkki EM-kilpailuiden ensimmäisinä päivinä. Lyöntipelivaiheessa hän oli joukkueen ykkönen (tulos -1 ja sijoitus T14) ja reikäpeleissä tuli heti vakuuttava 4/3 -voitto Islannin Tumi Kuldista.

”Olen ollut itsekin tyytyväinen omaan peliini Pickalassa. Koko joukkue taisteli tänään hienosti eilisen pettymyksen jälkeen”, lukion toista luokkaa käyvä Saulo totesi.

Keimola Golfin pelurin mukaan kehittyneen pelaamisen takana on paljon niin lyönti- kuin fysiikkatreeniä.

”Kehitys on ollut hyvää viime vuodesta ja perustekeminen on mennyt paljon eteenpäin. Samalla olen saanut kierroskeskiarvoa reippaasti alaspäin ja kesän kilpailuihin on mahtunut myös huippuonnistumisia.”

Lähde: Golfliitto tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • kolmas näkökulma says:

    Missä on golfpisteen journalistinen kritiikki. Julkasette suoraan liiton enemmänkin propagandatekstin, jolla pyritään hälventämään tosiasiallista poikien joukkueen täydellistä epäonnistumista, kun jäätiin 8 ulkopuolelle. Hieman surullista, että aiemmin journalistisesti korkealaatuinen golfpiste.com päästää suoraaan läpi ko. materiaalia.Toivottavasti uudella rahoittajall ei ole vaikutusta linjaan.

  • maikki says:

    Ei voi olla näin, kuten edellinen kirjoittaja jo mainitsi. Golfpisteen uutinen on Golfliiton tiedote. Missä on kritiikki, missä on ei-hymistelevä ja totuudenmukainen tiedottaminen? Jos ei ole mitään sanottavaa, ei liene syytä toistaa tekstiä, jonka voi lukea muualta. Olisi mielenkiintoista saada vastauksia kiperiin kysymyksiin ja mietteitä syistä ja seurauksista ko. henkilöiltä. Jos vasta todellisen alisuorituksen jälkeen noustaan omalle tasolle, on todella syytä miettiä valmennuksen ja valmistautumisen syntyjä syviä, ei hehkuttaa tuloksia tällaisella tekstillä. Toki nuoria saa kehua ja pitääkin, kun peli taas kulkee, mutta ei sananhelinällä ja ympäripyöreällä tyytyväisyydellä, johon ei ole mitään syytä. Kunnia pojille, jotka sisuuntuivat ja aloittivat ajattelun omilla aivoillaan..

  • Ihanko totta ! says:

    Helppoahan se on murskata jos Liigajoukkue pelaa ilman paineita divarisakkia vastaan. Katsokaa kirjoittajat peiliin. Ihan oikeesti kaikkien ”edustusjoukkueiden” suoritukset on alle minkän odotuksen. Ei se että kisaliiaan sijoista ynnä muuta, muuta tilannetta että munilleen menee koko homma. No paikallisen systeemin mukaan oot tosihyvä jätkä mitäs tykkään munsta – pelaa tässäkin. Sen lauluja laulat jonka leipää syöt. Golfpisteen ja liiton sidos näyttää sokeisevan kirjoittajat, vai sanooko sopumukset, ettei liitosta ja sen toiminnasta saa kirjoittaa ”pahaa”