17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][15]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen joukkueilla nihkeä alku EM-kilpailuissa – miehet ja naiset parhaissa asemissa

Petra Salko (oik.) vastasi parhaasta suomalaistuloksesta tiistaina alkavien EM-joukkuekisojen ensimmäisellä lyöntipelikierroksella. Vierellä viisi vuotta sitten hopeaa Suomen joukkueessa saavuttanut Oona Vartiainen.

Yksikään joukkue ei ole ensimmäisen lyöntipelikierroksen jälkeen ykkösflightiin oikeuttavalla sijalla.

Suomen maajoukkueiden taival eri puolilla Eurooppaa käynnistyneissä EM-kilpailuissa käynnistyi ohdakkeisesti. Parhaisiin asemiin ensimmäisenä lyöntipelipäivänä hankkiutui miesten joukkue, joka on viimeisessä ykkösflightin paikassa kiinni olevaa Itävaltaa neljä lyöntiä perässä.

Kovimman tuloksen sinivalkoisista tiistaina löi Matias Honkala, joka pelasi Ljunghusens Golfklubbin kentän 72 (par) lyönnillä. Joukkueen yhteistulokseen otettiin myös Alex Hietalan (73), Casper Simbergin (75), Jonatan Jolkkosen (75) ja Veeti Mähösen (77) tulokset.

”Hyvä pelisuunnitelma ja -ilme läpi päivän. Tuulessa pelatessa lyömisen perustaso korostuu, ja siksi muutama epäonnistunut lyönti maksoi tänään paljon. Huomenna parannetaan sen lisäksi myös puttaamista”, valmentaja Pasi Purhonen tiivisti.

Viimevuotista EM-kultaa puolustava Suomi (+12) on 18 reiän jälkeen sijalla 14. Miesten kilpailua johtaa Englanti (-9).

Ennakkoon vahvaksi arvioitu naisten joukkue lähtee toiselle lyöntipelikierrokselle miesten tavoin 14:nneltä tilalta. Eroa kahdeksantena olevaan ja ykkösflightin paikkaa kärkkyvään Tsekkiin on kuusi lyöntiä, joten naisilta vaaditaan keskiviikkona ryhtiliikettä.

Petra Salko oli avauspäivänä mainiolla pelipäällä, sillä hän jakoi tuloksellaan 68 päivän viidenneksi parasta noteerausta. Tuloksensa joukkueen yhteissaldoon saivat myös Anna Backman (72), Kiira Riihijärvi (73), Daniella Barrett (74) sekä Emilia Tukiainen (76).

Salko kiitteli kärsivällisyyttään ja kuumaa putteriaan uransa ensimmäisestä bogittomasta kierroksesta.

”Pelisuunnitelma oli pelata itsevarmasti ja rohkeasti. Tulostaso on kova, ja birdiepaikkoja pitää saada hyödynnettyä. Huomenna laitetaan vaihdetta silmään ja kaikki likoon!”, hän pohti.

Is Molas Golf Clubilla Italiassa pelattavan turnauksen ensimmäinen päivä oli kotijoukkueen juhlaa. Italian (-17) yhdistelmästä kolme pelaajaa käytti kierrokseensa 68 lyöntiä, heikoimman kokonaistulokseen otetun noteerauksen oltua 71.

Poikien ja tyttöjen mahdollisuudet sijoille 1–8 ovat jo käytännössä menneet. Pojista avauspäivänä Saku Tuusa pelasi tuloksen 73 ja Sakke Siltala kaksi lyöntiä enemmän. Muilla oli selvästi vaikeampaa. ”Kokonaispottiin” otettiin vielä Jesse Saareksin (79), Eetu Taivaisen (79) ja Joel Talusénin (81) noteeraukset.

Kisaenttä ympäristöineen kovettuu päivä päivältä ja jopa arveltua enemmän, joten avausten peliin saaminen korostuu ja birdien tekeminen vaikeutuu.

”Porukassa on positiivinen meininki ja kokeneimmat Tuusa ja Siltala johdattavat joukkuetta kohti parempaa huomista”, kapteeni Eero Kangasniemi kertoi.

Suomi (+32) on 18 reiän jälkeen sijalla 15. Matkaa viimeisessä ykkösflightin paikassa kiinni olevaan Irlantiin on 15 lyöntiä. Golf de Chantilly -kentällä Ranskassa käytävän poikien kilpailun johdossa on Saksan joukkue (-3).

Tyttöjen kuusikko on poikien tavoin toiseksi viimeisellä eli 17. sijalla. Eroa kahdeksanteen joukkueeseen, Tsekkiin, on peräti 52 lyöntiä, joten Suomea (+70) ei ykkösflightissa varmuudella nähdä.

”Tavoitteena on parantaa huomattavasti huomenna ja yltää kakkosflightiin”, valmentaja Jussi Pitkänen viestitti yli 30-asteisesta Valenciasta.

Sinivalkoisesta joukkueesta seiskalla alkavat tulokset pelasivat ainoastaan Ada Huhtala (79) ja Kerttu Hiltunen (79). Suomen yhteissaldoon otettiin myös Emilia Torvisen (89), Matilda Svahnin (91) sekä Matilda Gustafssonin (92) tulokset.

Parador de El Saler -kentällä pelattavan tyttöjen kilpailun paras joukkue tiistaina oli poikien tavoin Saksa (+5).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)