28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomella kolmen voiton päivä EM-kilpailuissa − Poikien tilanne helpottui

Katri Bakker (vas.) ja Krista Junkkari ottivat tärkeän foursome-voiton skotlantilaisvastustajistaan. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten ja miesten EM-joukkueet pelaavat lauantaina B-lohkon voitosta, pojat sarjapaikan säilymisestä.

Hyvät peliesitykset siivittivät Suomen naiset, miehet ja pojat 3–2-voittoihin EM-joukkuekilpailujen neljäntenä pelipäivänä. Naiset ja miehet pelaavat lauantaina B-lohkon voitosta, ja pojat säilyttivät mahdollisuutensa säilyä 1-divisioonassa.

Naiset

Reikäpelit sujuivat Suomen naisilta toista päivää peräkkäin loistavasti, kun Hämeenlinnan Tawast Golfissa pelaava Suomi löi Skotlannin numeroin 3–2. Voitto avasi Suomelle paikan B-lohkon finaaliin, jossa vastaan asettuu Tanska.

Suomelle pisteitä perjantaina toivat foursome-pari Katri Bakker-Krista Junkkari sekä singleissä voitokkaasti pelanneet Oona Kuronen ja Anna Backman.

Ensimmäisenä kentälle lähtenyt foursome-kaksikko sai peliin todella heikon alun, ja Skotlanti oli kahdeksan reiän jälkeen tilanteessa 3 up. Tämän jälkeen ääni kuitenkin muuttui kellossa.

”Alussa tuli molemmilta tosi pieniä virheitä, jotka kostautuivat heti. Mutta ei minulla missään vaiheessa ollut sellaista fiilistä, etteikö se peli lähtisi kulkemaan”, Junkkari analysoi matsia.

B-lohkon finaalissa vastaan asettuva Tanska on tasokas golfmaa, jonka Suomi luonnollisesti haluaa kisojen päätösottelussa kaataa.

”Lähdetään hakemaan se voitto sieltä pois. Hyvällä fiiliksellä mennään”, Bakker sanoi.

Naisten neljännen kilpailupäivän peliesitykset olivat valmentaja Pasi Purhosen mieleen. Voitto on aina voitto, ja nyt sen eteen joutui tekemään tiukasti töitä koko tiimin voimin.

”Upeaa, että naiset hoitivat homman. Oli selkeästi erilainen päivä eiliseen verrattuna. Ei lähtenyt samalla tavalla liikkeelle. Erityisesti foursomelle iso hatunnosto, että pystyivät kääntämään matsinsa siitä kolme down -tilanteesta. Ratkaisuhetkillä he eivät tehneet virheitä”, Purhonen kiitteli Bakkeria ja Junkkaria.

Kun joukkuekilpailusta on kyse, kaikkien pelaajien panosta tarvitaan. Purhonen nosti kuitenkin esiin Kurosen komean voiton kotiyleisön edessä. Tawastilainen kukisti Jasmine Mackintoshin 4/2.

”Kun Oona tuli tuota 16. reiän mäkeä ylös, niin hän sanoi, että tämä päättyy tähän. Ei ollut epäilystäkään, ettei hän hoitaisi sitä”, Purhonen kehui suojattiaan.

Myös viimeisenä pelannut Backman oli ankkurina rautaa.

”Kokenut pelaaja hoiti homman hienosti.”

Kisat päättävän ottelunsa Suomi pelaa Tanskaa vastaan. Purhonen odottaa kilpailujen huipennusta vesi kielellä.

”Huominen matsi on vasta se kaikkein tärkein matsi. Otetaan iisiä ilta, ja koitetaan virittää taisteluilme huomiselle taas kuntoon. Kaikki ovat innoissaan, että pääsevät vetämään toista Pohjoismaata vastaan.”

Poikien joukkue iloitsi perjantaina niukkaa voittoaan Sloveniasta.

Miehet

Suomen miesten joukkue seuraa naisten jalanjälkiä EM-viheriöillä. Miehet pelaavat niin ikään B-lohkon finaalissa kukistettuaan perjantaina Viron lukemin 3–2. Suomen vastustajaksi tulee Wales, joka kukisti Sveitsin.

Virolaispelaajat ovat suomalaisille tuttuja Finnish Tourilta, joten miehet tiesivät, mitä tuleman piti. Samaa sanoi valmentaja Petteri Nykky.

”Tiedettiin, että Virolla on hyvä joukkue, joka on ollut pitkään yhdessä. Tiedettiin sekin, että joudutaan kovan haasteen eteen. Vähän lähdettiin heikosti liikkeelle. Heikon alun jälkeen jätkät pelasivat kyllä hyvin”, Nykky luonnehti päivää.

”Hyvä voitto. Ollaan vielä siinä kiinni, mitä ollaan tavoittelemassa, eli parannusta viime vuoden sijoitukseen.”

Nykky, toinen valmentaja Jussi Pitkänen ja kapteenina toimiva Jukka Pennanen löivät heti perjantain ottelun jälkeen viisaita päitä yhteen pohtiessaan pelijärjestystä Wales-otteluun. Pennanen kertoi, että hyvä järjestys oli löytynyt, jolla voitto napataan.

”Täyttä ajoa loppuun asti. Porukalla on hyvä fiilis. Otetaan se yhdeksäs sija.”

Pojat

Genevessä pelaava poikien joukkue otti ison pakkovoiton Sloveniasta 3–2-lukemin. Joukkueen tehtävää on sijoitusotteluissa mutkistanut se, että ryhmä joutuu lähtemään jokaiseen kohtaamiseen 0−1-tappioasemasta. Voitto tiesi sitä, että pojat säilyttivät mahdollisuutensa säilyä 1-divisioonassa. Sarjapaikan kohtalo selviää lauantain ottelussa Belgiaa vastaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje