Suomen Championship-joukkue pelasi keskiviikkona alakanttiin. Juha Selin (keskellä) vastasi ensimmäisellä kierroksella ryhmän parhaasta tuloksesta. Kuva: Juha Hakulinen
Kilpagolf |
8.8.2018

Suomella kaksijakoinen aloitus senioreiden EM-kotiturnauksessa

Cup-joukkue on ylivoimaisessa johdossa, Championship-ryhmältä avauspäivä sujui tahmeasti.

Senioreiden M55-ikäluokan EM-kotikisat käynnistyivät Suomen osalta kaksijakoisissa tunnelmissa. Suomi johtaa ylivoimaisesti Tawast Golfissa tasoituksellista kilpailua, mutta vastaavasti tasoituksettoman sarjan Championship-joukkue oli Aulangon Eversti-kentällä melkoisissa vaikeuksissa.

Aulangolla sijalla 11 olevan Suomen joukkueen parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta vastasi Juha Selin. Tosin 76 lyönnin kierros ei erityisesti lämmittänyt kotikonnuillaan pelaavaa hämeenlinnalaista.

”Pallonlyöminen on ollut vaikeaa koko vuoden. Tänäänkin pelaaminen oli yhtä taistelemista, eikä mitään tule helpolla. En olisi pystynyt tällä kunnolla pelaamaan parhaassa tapauksessa kuin pari lyöntiä kovemman tuloksen”, Selin sanoi.

Selin tunnetaan pitkälyöntisenä pelaajana, mutta tänään ei hän ei saanut toivomaansa hyötyä kanuunoistaan.

”Viitonen ja kasi ovat selviä birdiereikiä. En kuitenkaan päässyt pyssyttämään kummallakaan, ja birdiet jäivät tekemättä.”

Kotiyleisö aiheutti paineita

Kun putteri pysytteli keskiviikkona viileänä, ei häneltä pari kolme metristä pidempiä upotuksia nähty. Hän odottaakin jatkossa itseltään tarkempia lähestymisiä päästäkseen paremmille birdiepaikoille.

”On myönnettävä, että 7–8 ensimmäistä reikää kädet hieman tärisivät. Yleisön joukossa on paljon tuttuja, ja kisoja on etukäteen rummutettu mediassa aika paljon. Meni homma vähän vääntämiseksi ja kääntämiseksi. Huomenna on kuitenkin uusi päivä. Kaikki pannaan peliin, mitä lähtee.”

Mitaliin emme ole menettäneet uskoamme.

Kuusimiehisten joukkueiden kokonaistulokseen otetaan päivittäin neljä parasta tulosta. Suomen tulosta rasitti kaksi kahdeksalla alkavaa tulosta, joista toinen oli peräti 83. Selinin ohella seiskalla alkavaan tulokseen ylsi myös Jaakko Malinen (78).

Ryhmän tukipilari Ari Vauhkonen koki harmillisen bunkkeriseikkailun neljännellä reiällä, missä korttiin merkittiin tulokseksi yhdeksän. Vauhkosen peli lähti kulkemaan tästä väärään suuntaan, ja käteen jäi hänelle poikkeuksellisen kehno tulos, 84.

Championship-kilpailun johdossa on Iso-Britannia (-4), joka vetäisi 12 lyönnin kaulan Italiaan. Suomi on kolmantena olevaa Ranskaa 14 lyöntiä perässä.

Pakola loistavassa vireessä

EM-joukkueiden kapteeni Kyösti Puustinen iloitsi Suomen Cup-joukkueen hienoa avauskierrosta, jonka jälkeen sillä on 11 lyönnin etumatka Isoon-Britanniaan, mutta muistutti, että mitalihaaveita ei ole haudattu tasoituksettomassa kilpailussa.

”Championship-joukkue koki ensimmäisenä päivänä tilapäisen takaiskun. Mitaliin emme ole menettäneet uskoamme”, Puustinen sanoi.

Cup-joukkueesta kolme pelaajaa alitti tasoituksettomana kirkkaasti 80 lyönnin rajan. Heistä paras oli Seppo Pakola, joka pelasi Tawasissa sekä koko päivän parhaan (72) scratch- että hcp-tuloksen (67). Pakola teki kierroksellaan harvinaisen, 18 parin suoran.

Senioreiden EM-joukkueturnaus päättyvät perjantaina. Championship-kilpailuun osallistuu 21 joukkuetta, Cupissa joukkueita on yksi enemmän.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.