Suomella kahdeksan pelaajaa Viron EM-kisoissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomella kahdeksan pelaajaa Viron EM-kisoissa

EM-hopeajoukkueen pelaajat taistelevat tällä viikolla naisten henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskisoissa.

Maan parhaiden amatöörinaisten seuraava haaste odottaa Virossa, jossa käynnistyy keskiviikkona henkilökohtainen EM-turnaus. 136 pelaajan listalla suomalaisista ovat Matilda Castrén, KarinaKukkonen, Leena Makkonen, Jenna Mäihäniemi, Sanna Nuutinen, Emily Penttilä, Oona Vartiainen sekä Marika Voss.

Etukäteen ajatellen Suomen vahvin valttikortti Viron turnauksessa on Matilda Castrén, joka juhli vajaat kaksi viikkoa sitten Ljubljanassa hopeamitalia EM-joukkueen kanssa.

”Valmistautuminen henkilökohtaiseen EM-kisaan on sujunut hyvin. Pelasimme eilen 18 reikää ja tänään yhdeksän reikää. Treeniä on ollut sen verran mitä tarvitsee tehdä”, Castrén viestitti tiistaina Golfpisteelle.

”Oma peli on kunnossa ja tuntuu hyvältä tämänpäiväisen pelin jälkeen.”

Estonian Golf & Country Clubin Sea Course vaatii pelaajilta tarkkuutta, tämän myös Castrén on huomannut: ”Kentällä on paljon vettä, ja avausten kanssa tulee olla tarkkana.”

Castrén on amatöörien tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 23, eurooppalaisista hän on seitsemänneksi paras. Euroopan terävimmästä kärjestä EM-kisoissa ovat kaikki muut paitsi World Rankingin viitonen, Ruotsin Linnea Ström.

Loistavaa kautta pelaava Castrén on kilpailun alla luottavainen, mutta ei halua sen koommin eritellä tavoitteitaan Viron turnauksessa.

”Tavoite on pelata kesän parasta peliä, sen pitäisi riittää korkealle.”

Suomen hopeanaisten jääminen pois – Marika Vossia lukuun ottamatta – Kotkan SM-kisoissa, herätti jonkun verran ihmetystä. Vaikka SM-turnaus jäi kahden merkittävän kansainvälisen arvoturnauksen väliin, pitäisi SM-kisoissa pelaamisen olla prioriteettilistalla korkealla. Varsinkin kun siirtymä Kotkasta lahden toiselle puolelle ei ole kovin pitkä.

Toivottavasti naisten akut latautuivat väliviikolla sen verran hyvin, että lisää EM-menestystä on luvassa tulevina päivinä.

Samalla kun jännätään Suomen naisten mitaliputken mahdollista jatkoa, käyvät Japaniin syyskuussa lähtevän MM-joukkueen valintaspekulaatiot jo kuumana. Castrénin valinta on lähes selvä, lopuista paikoista kamppailevat tasapäisemmin muut hopeanaiset Kukkonen, Nuutinen, Penttilä, Vartiainen ja Voss.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje