[11][17]

[11][17]
Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaistrion kohtalona jälleen karsiutuminen Challenge Tourilla

Roope Kakolta uupui Etelä-Afrikan Georgessa pelattavassa kilpailussa kolme lyöntiä jatkopaikasta. Kuva: Tomi Natri

Etelä-Afrikan minikiertueen parhaaksi saavutukseksi jäi Oliver Lindellin 56. sija toissa viikon kilpailussa.

Suomalaisten Challenge Tour -pelaajien esitykset kauden kolmannessa kilpailussa jäivät vaatimattomiksi. Parhaiten Etelä-Afrikassa Fancourtin golfkeskuksessa meneillään olevassa Dimension Data Pro-Am -turnauksessa suoriutui Roope Kakko (-4), jonka 54 reiän saldossa oli jatkopaikkaan nähden kolme lyöntiä liikaa.

Kakolla oli lauantain kierroksen kahdella ensimmäisellä kolmanneksella hyvä noste tehtyään neljä birdieä. Toivottua loppukiriä ei kuitenkaan nähty vaan ainoaksi kuuden viimeisen reiän jaksossa parista poikenneeksi tulokseksi jäi Outeniqua-kentän 16. reiällä tullut bogey.

Tuloksen 69 pelanneen Kakon (T80) karsiutuminen oli selvä, mutta toisaalta vaatimus jatkopaikkaan tavallista korkeampi. Turnauksessa on mukana poikkeuksellisen nimekäs osallistujaluettelo, jota tähdittävät Ernie Elsin, Christiaan Bezuidenhoutin ja George Coetzeen kaltaiset pelaajat.

Kilpailu kuuluu kahden edellisen CT-koitoksen tapaan Sunshine Tourin ohjelmaan, minkä vuoksi tämänkin viikon kisassa on pelaajia lähes kahden turnauksen edestä.

Kolmanteen kierrokseen The Links -kentällä 73 lyöntiä käyttänyt Lauri Ruuska (-2/T104) ja samalla kisa-areenalla lyönnin verran paremmin pelannut Oliver Lindell (+1/T134) karsiutuivat selvemmin.

Vaikka sikäläiset olosuhteet paremmin tuntevilla laadukkailla eteläafrikkalaispelaajilla on ollut selkeä kotietu, ei suomalaisten kokonaispanosta Etelä-Afrikassa voi ylistää. Jokaisessa kolmessa kilpailussa oli mukana kolme suomalaista ja vain Oliver Lindell onnistui selvittämään kertaalleen karsintarajan. Tämä tapahtui tammi-helmikuun vaihteessa pelatussa turnauksessa, jossa hän sijoittui 56:nneksi.

Myös Kim Koivu oli mukana ”Etelä-Afrikan Swingissä”. Hän pelasi vain yhden kilpailun jouduttuaan jäämään toisesta pois sairastumisen vuoksi.

Dimension Data Pro-Amin kärjessä Christiaan Bezuidenhoutilla (-20) on kahden lyönnin etumatka toiseen eteläafrikkalaiseen George Coetzeehen ja Espanjan Santiago Tarrio Beniin. Isäntämaan Richard Sterne (-16) on neljäntenä.

Kilpailussa on tarjolla melkoinen porkkana, sillä voittaja lunastaa paikan heinäkuussa Memphisissä pelattavaan WGC-sarjan FedEx St. Jude Invitational -kilpailuun.

Challenge Tourille tulee kuluvan viikonlopun jälkeen pitkä tauko, sillä kisat jatkuvat toukokuun alkupuolella pelattavalla Prahan turnauksella.