Suomalaistrio tasatahdissa Zandvoortissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaistrio tasatahdissa Zandvoortissa

Mikko Ilonen oli torstaina tyytyväinen ainoastaan puttipeliinsä. Kuva: All Over Press

Mikko Ilosen avauskierros KLM Openissa tuotti tuloksen 71 (+1). Kierros käynnistyi bogilla ja loppui tuplabogiin. Kierroksen aikana Ilonen teki neljä birdietä ja oli parhaimmillaan kaksi alle parin.

”Lyöminen oli työlästä, kuten se on ollut jo jonkin aikaa. Vaikeaa pelata normaalisti, kun suoritukset hajoavat ajoittain”, Ilonen sanoi.

”Ensimmäisen puoliskon pelasin ihan kivasti. Jotain juonta olisi pian kiva saada peliin. Plussapuolelle menee puttaaminen, se toimi”, Ilonen kärvisteli kierroksensa jälkeen.

Mikko Korhonen pelasi Ilosen kanssa saman tuloksen. Hänen kierroksensa sisälsi kolmen birdien lisäksi neljä bogia. Päivän viimeisissä ryhmissä pelannut Peter Erofejeff löi niin ikään tuloksen yksi yli. Suomalaiskolmikko jakaa tässä vaiheessa 84. sijaa. Matkaa tämänhetkiselle cut-rajalle heillä on vain yksi lyönti.

Miguel Angel Jimenez jaksaa kiusata nuorempiaan. Kuva: All Over Press

Miguel Angel Jimenez jaksaa kiusata nuorempiaan. Kuva: All Over Press

Päivän komeetta oli ensi vuoden alussa 50 vuotta täyttävä Miguel Angel Jimenez. Hän otti Hollannin turnauksen ensimmäisen paalupaikan tuloksellaan 64. ”Mekaanikko” teki torstaina kahdeksan birdietä ja kaksi bogia.

Jimenez on tehnyt mainion paluun kilpakentille, loukattuaan jalkansa pahasti laskettelurinteessä viime talvena. Espanjalaisen merkittävimmät saavutukset tältä kaudelta ovat Bridgestone Invitationalin ja Omega European Mastersin Top 5 -sijoitukset. Hän oli lisäksi British Openissa 13:s ja PGA Championshipissä 29:s.

”Pelasin erittäin hyvin viime viikolla, joten odotan pelaavani hyvin täälläkin. Seve [Ballesteros] otti täällä ensimmäisen ET-voittonsa vuonna 1976 ja myös José Maria [Olazabal] voitti tämän kisan vuonna 1989, toivottavasti saan heidän tavoin nimeni turnauksen kiertopalkintoon. Se olisi fantastista”, Jimenez sanoi.

”On hauskaa potkia nuoria kavereita takamuksille! Ihmiset tietävät, että pidän sikareista ja hyvistä viineistä. Mutta pidän itseni kovassa kunnossa, sillä tykkään myös harjoittelemisesta. Rakastan työtäni ja elämääni, joten toivottavasti saan jatkaa huipulla vielä muutaman vuoden.”

Jimenezin takana riittää tungosta, sillä kuusi pelaajaa on lyönnin päässä. Tuloksen 65 pelasivat mm. Pablo Larrazabal, David Howell sekä Robert Allenby.

Pohjoismaalaisista parasta tahtia torstaina ylläpiti kahdeksantena oleva Oscar Floren (66).

Marko Kuivasaari 12.9.

Ilosella kovat kirittäjät Hollannissa

Mikko Ilonen käynnistää pelinsä KLM Openissa 10. tiiltä torstaina kello 9.15 Suomen aikaa. Mikko Korhonen tarvitsisi pian kärkipään sijoituksen, pitääkseen korttinsa ET:llä.

<a href=Mikko Ilonen etsii kadonnutta virettään Hollannin turnauksessa. Kuva: All Over Press">

Mikko Ilonen etsii kadonnutta virettään Hollannin turnauksessa. Kuva: All Over Press

Kennemer Country Club on Mikko Iloselle tuttu kenttä, sillä Hollannin ET-kisa on pelattu sillä 2000-luvulla useita kertoja. Ilonen ei kuitenkaan ole vielä noussut puukenkämaassa kertaakaan kymmenen joukkoon.

Edellisessä kilpailussaaan Sveitsissä hän karsiutui yhdellä lyönnillä. Keskiviikkona iltapäivällä Ilonen oli vielä varovainen arvioidessaan onnistumismahdollisuuksiaan.

”Pelasin harjoituskierroksen Korhosen Mikon ja Patu Erofejeffin kanssa. Tiistaina oli hirmuinen myrsky ja sade, tänään vain kovaa tuulta. Olosuhteet sanelee pitkälti tekemisiä. Oma peli on edellisviikon malliin hieman vielä poissa raiteiltaan, tässä sitä koetetaan parsia kasaan ja pohtia ratkaisuja tason nostamiseksi”, Ilonen sanoi.

Hän saa pelikavereikseen edellisen syksyn Ryder Cup -sankarin Nicolas Colsaertsin sekä RossFisherin, jolla on neljä ykköstilaa ja kokemusta Ryder Cupista. Fisher voitti KLM Openin kaudella 2007.

”Kova ryhmä on kasassa. Toivotaan, että löydän kunnon vireen kisakierroksille”, Ilonen jatkoi.

Mikko Korhonen pelaa toista kertaa urallaan KLM Openissa. Kaudella 2011 Korhonen saavutti samassa kisassa kauden suurimman shekkinsä oltuaan 16:s. Tuolloin kenttänä oli Hilversum.

Korhonen on pelannut kuluvalla kaudella 13 kertaa pääkiertueella, ensimmäistä kisaa lukuun ottamatta hän on päässyt jokaisella kerralla jatkoon, ja ansainnut neljässä viimeisessä kisassaan lähes 104 000 euroa.

Rahalistan sijoitus on 126:s. Saadakseen kortin ET:lle myös vuodelle 2014, Korhosen pitäisi ansaita vielä arviolta 50-80 000 euroa. Kova haaste, sillä Hollannin lisäksi Korhosella on varma paikka vain Italian avoimiin.

”Kennemer on hyvä kenttä. Kelit vaan ovat olleet tosi kovia, asenne tulee siltä osin ratkaisemaan paljon. Hyvä fiilis on päällä, loppuun asti yritetään”, Korhonen julisti keskiviikkona.

Hän lähtee torstain kierrokselleen klo 14.05. Peter Erofejeffin, Moritz Lampertin ja Jurrian Van DerVaartin starttiaika on klo 15.35.

12.9.2013

Luiten kotiyleisön suosikkina Zandvoortissa

Joost Luiten yrittää keskittyä kaiken muun ohella huippusuoritukseen. Suomalaisista KLM Openiin starttaavat Peter Erofejeff, Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

Hollantilaisten ykköspelaaja Joost Luiten pelaa tällä viikolla kotikonnuillaan. Kuva: All Over Press

Hollantilaisten ykköspelaaja Joost Luiten pelaa tällä viikolla kotikonnuillaan. Kuva: All Over Press

Hollantilaisten katseet kääntyvät Joost Luiteniin, kun kaksinkertainen ET-voittaja aloittaa torstaina urakkansa KLM Openissa. Odotukset ovat kovat, sillä turnauksen voitto on jäänyt viimeksi Alankomaihin kymmenen vuotta sitten. Tuolloin menestyksestä vastasi Maarten Lafeber.

Luiten on sijoittunut kotikisassaan parhaimmillaan kakkoseksi vuonna 2007, Ross Fisherin viedessä voiton. Kisa pelattiin kuusi vuotta sitten Kennemer Golf & Country Clubilla, joka isännöi myös tämänviikkoista turnausta.

”Emme ole pelanneet siellä muutamaan vuoteen, mutta pidän kentästä”, Luiten sanoi. ”Olin siellä toinen vuonna 2007, joten jos olen hyvässä vireessä, luotan menestykseeni. Se on hieno vanhanaikainen kenttä, joka on loistokunnossa. Toivottavasti sää suosii meitä.”

”Aina kun pelaamme Hollannissa, on ympärillä kaikenlaista muuta. Pitää olla mukana monessa, joten tasapainon löytyminen on tärkeää. On vain pelattava omaa peliä ja pysyttävä keskittyneenä.”

Maailmanlistalla sijalla 81 oleva Luiten voitti kesäkuussa Lyoness Openin, joka oli hänen toinen ykköstilansa Euroopan kiertueella. Tämän lisäksi 27-vuotias pelaaja on sijoittunut meneillään olevalla kaudella viidesti kymmenen joukkoon.

Luiten on ET:n rahalistalla sijalla 23, koottuaan 19 kilpailussa 710 068 euron tienestit.

Suomalaisista Zandvoortissa pelattavassa kisassa ovat mukana Peter Erofejeff, Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

Iloselle tekee kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Nicolas Colsaerts ja Ross Fisher. Korhosen trio on puhtaasti pohjoismaalainen, sillä hänen ryhmäänsä liittyvät Ruotsin BjörnÅkesson ja Tanskan Andreas Hartö. Erofejeffin kirittäjinä torstaina ja perjantaina toimivat Moritz Lampert sekä Jurrian Van Der Vaart.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje