Suomalaisten urakka ET:n karsinnoissa käynnistyy − Ruuska: ”Fiilis on energinen” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisten urakka ET:n karsinnoissa käynnistyy − Ruuska: "Fiilis on energinen"

Lauri Ruuska hakee paikkaa ET:n karsintojen kakkosvaiheeseen Fleesenseessä pelattavassa kilpailussa. Kuva: Swedish Golf Tour

Ykkösvaiheen 17 suomalaisesta kymmenen pääsee tositoimiin tiistaina.

European Tourin karsintaruljanssi polkaistiin viime viikolla käyntiin Englannin Bristolissa. Tuossa kilpailussa ei vielä nähty suomalaispelaajia, joita on ilmoittautunut ensimmäisen karsintavaiheen turnauksiin kaikkiaan 17.

Tiistaina Fleesenseessä Saksassa alkavassa kisassa ovat mukana Kristian Kulokorpi, Miki Kuronen, Lauri Ruuska, Mikael Salminen, Sami Santala ja Miro Veijalainen. Tukholman pohjoispuolella Arlandastadissa samaan aikaan pelattavassa turnauksessa puolestaan karsivat Teemu Bakker, Jonatan Jolkkonen (am.), Juuso Kahlos ja Linus Väisänen.

Ennakkoon ajatellen parhaat läpimeno-odotukset ovat Kahloksella, Ruuskalla ja Väisäsellä, joista etenkin kahdella jälkimmäisellä on kuluvalta kaudelta hyviä sijoituksia Nordic Liigasta.

”Pääsin haluamalleni kentälle ja se on entuudestaan tuttu, mikä helpottaa valmistautumista”, Ruuska kertoi maanantaina.

”Olen valmistautunut karsintakisaan pitämällä treeniviikon, joten fiilis on energinen. Suurempia muutoksia ei normikilpailuun pelistrategian puolesta tehdä. Toki tavoite on voittaa, mutta järkevät ratkaisut tiukemmissa tilanteissa riittää, kunhan pidetään bogia suuremmat lukemat pois kortista.”

Euroopan kiertueen ensimmäinen karsintavaihe sisältää kaikkiaan yhdeksän turnausta. Määrä on kasvanut viimevuosista yhdellä, jonka taustalla on yhdysvaltalaispelaajien tuntuvasti lisääntynyt kiinnostus kiertuetta kohtaan.

Kaikista ykkösvaiheen karsintaturnauksiin osallistuvista neljännes etenee seuraavalle karsintaportaalle. Se merkitsee sitä, että ensimmäisen seulan läpäisee jokaisessa turnauksessa parisenkymmentä pelaajaa.

Loput seitsemän suomalaista− Alex Hietala (am.), Matias Honkala (am.), Ossi Mikkola, Peter Erofejeff, Toffe Jusslin, Kalle Sneck ja Simo Haavisto −  hakevat paikkaa karsintojen kakkosvaiheeseen Itävallassa, Italiassa ja Portugalissa myöhemmin pelattavissa turnauksissa.

Toisen karsintavaiheen kilpailut ja karsintafinaali pelataan Espanjassa marraskuussa. Kakkosvaiheeseen paikkansa ovat Challenge Tour -rankingin avulla jo sinetöineet Antti Ahokas, Roope Kakko ja Oliver Lindell sekä Pro Golf Tourilla kunnostautunut Sami Välimäki.  Karsintafinaalissa suomalaisista nähdään varmuudella ainakin Janne Kaske, joka sai paikkansa ylimmälle karsintaportaalle Asian Tourin kautta.

Vuosien varrella vain neljä suomalaispelaajaa – Peter Erofejeff, Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Tuomas Tuovinen – on onnistunut raivaamaan tiensä pääkiertueelle karsinnoista. Korhonen voitti ensimmäisenä suomalaisena karsintafinaalin vuonna 2014.

Kortin Euroopan kiertueelle karsintafinaalista saa 25 parasta ja samaan tulokseen päätyneet pelaajat.

Juttua muutettu 9.9. klo 12.51. Lisätty ET:n kakkosvaiheen karsintoihin paikan jo varmistaneiden suomalaisten joukkoon Sami Välimäki.

Lue seuraavaksi: Jenkit rynnivät Euroopan valloitukseen − ET:n karsintoihin 162 pelaajaa USA:sta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)