[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaisten kiri jäi haaveeksi jatkokierroksilla – Nelly Kordalle balsamia haavoihin

Huippusijoitus LET:n kilpailussa jäi tällä erää Sanna Nuutisen osalta haaveeksi. Kuva: Tristan Jones/LET

Upeasti aloittanut Sanna Nuutinen ei saanut ensimmäisen päivän jälkeen kunnon lentoa otteisiinsa.

Ladies Open de France -kilpailussa toisena avauskierroksen jälkeen ollut Sanna Nuutinen (+7) valahti viikonloppuna kauas kärjestä. Perjantain tulos 73 riitti pitämään hänet vielä top 10:ssä, mutta kolmannen kierroksen epäonnistuminen (78) söi sijoitusta huolella.

Nuutisen molemmat yhdeksiköt sujuivat päätöspäivänä yksi yli parin, joten sunnuntain tulokseksi kirjattiin 73.

Hän jakoi Ranskan avoimissa 36. sijan muun muassa 72 lyöntiä neljänteen kierrokseen käyttäneen Ursula Wikströmin kanssa.

Päätöspäivän paras suomalainen oli 71 lyönnin kierroksellaan Noora Komulainen (+8).

Krista Bakker, ensimmäisen LET-kilpailunsa lähes kahteen vuoteen pelannut Minea Blomqvist-Kakko sekä Niina Liias karsiutuivat. Elina Nummenpää diskattiin.

Kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Nelly Korda (-15) jätettyään Ranskan Celine Boutierin peräti kahdeksan lyönnin päähän.

Voitto oli maailmanlistalla kymmenentenä olevalle Kordalle balsamia haavoille, sillä hän kuului viikko sitten Skotlannissa Euroopalle niukasti hävinneeseen USA:n Solheim Cup -joukkueeseen.

Boutierin ohella eurooppalaisista Solheim Cup -pelaajista Ranskassa kunnostautuivat kilpailun voittoa puolustanut Ruotsin Caroline Hedwall (-5/T3) sekä Espanjan Azahara Munoz (-3/T5).

Sisarensa Jessica Kordan kanssa USA:n pisterohmuihin Solheim Cupissa kuulunut Nelly Korda, 21, otti Le Pian Medoc’ssa uransa kolmannen pääkiertuevoiton. Kaksi muuta ovat tulleet LPGA Tourilla.