Suomalaista ET-historiaa? – nelikko takoi toisella kierroksella yhteensä 28 birdieä ja yhden eaglen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaista ET-historiaa? – nelikko takoi toisella kierroksella yhteensä 28 birdieä ja yhden eaglen

Sami Välimäelle tuntuu tauko tehneen terää. Tulosta syntyy jälleen. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki kiilasi Kalle Samoojan rinnalle top 10:n tuntumaan. Myös Janne Kaske ja Tapio Pulkkanen etenivät jatkoon.

Sami Välimäki (-9) oli rautaisessa vedossa Teneriffalla perjantaina jatkuneessa European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Canary Islands Championshipin toisella kierroksella tuloksen 64, ja nousi Kalle Samoojan seuraksi jakamaan 14. sijaa.

Välimäki aloitti kierroksensa bogilla, mutta siihen virheet jäivätkin. Hän paineli jatkossa tasaisesti neljä birdieä molemmilla kenttäpuoliskoilla, kahden viimeisen tultua osuvasti kierroksen loppuun.

”Hyvää puttaamista oli, ja lähipelillä sain pidettyä momentumin kierroksen keskellä. Avauksia täytyy vielä petrata, mutta eiköhän se siitä”, viime viikolla kahden kuukauden kilpailutaukonsa päättänyt Välimäki sanoi.

Kaksikko lähtee kolmanteen päivään viiden lyönnin päässä johtoon siirtyneestä Espanjan Adri Arnauksesta (-14). Ero ei ole suuren suuri kentällä, jossa sommitelmat voivat vaihdella nopeastikin.

Suomalaiset saattoivat tehdä perjantaina parhaassa tapauksessa meikäläistä ET-historiaa, sillä nopeasti tilastoja selaillessa ei tule vastaavaa birdie-saalista eteen yhden kierroksen osalta. Välimäen ja Samoojan ohella Janne Kaske täräytti perjantaina kahdeksan birdieä. Kun tähän lisätään vielä Tapio Pulkkasen eagle ja neljä birdieä, päivän kokonaissaldoksi kertyi peräti 28 birdieä ja yksi eagle.

Toisen kierroksen viidestä bogistaan huolimatta Samooja on tällä hetkellä kuuma, sillä nyt tuli jo yhdeksäs perättäinen kuutosella alkava tulos. Parhaiten ”Canary Islands Swingissä” on tuloksellisesti viihtynyt kakkosena oleva Etelä-Afrikan Garrick Higgo (-13). Nuori nouseva tähti on kymmentä edellistä kierrostaan yhteensä 54 alle parin.

Kahden lyönnin turvin jatkoon edennyt Janne Kaske (-5) ehti kokea 11 peräkkäistä karsiutumista European Tourin kilpailuissa. Tämän putken hän katkaisi vihdoin Teneriffalla pelattuaan toisella kierroksella tuloksen 68. Hän myös vastasi suomalaisten toistaiseksi komeimmasta birdie-putkesta kilpailussa kuudella peräkkäisellä onnistumisellaan.

Janne Kaske pelaa toisen kerran urallaan ET-kisan jatkokierroksilla. Kuva: Getty Images

”Alussa meni jatkuvasti putit reunan päältä ja hukkasin kaikki up & down -paikat. Helppoja birkkuja par-viitosilla, ja putit alkoivat uppoamaan tuossa mun takaysillä. Pari tosi kesyä bogia vielä lopussa ja taas oltiin tiukassa paikassa. Vikalla sitten aivan huikea lyönti metriin vaikealle lipunpaikalle, ja putti sisään”, 60. sijaa jakava Kaske sanoi.

”Kiva, että kerrankin kääntyi erävoitoksi tämä. Kaikki kierrokset tässä kisassa on alkanut kylmällä suihkulla, jospa huomenna saisi paremman alun, niin saisi kierroksen rullaamaan positiivisemmissa tunnelmissa.”

Kaske pelasi edellisen ja ensimmäisen kerran European Tourin kilpailun jatkokierroksilla Australian PGA Championshipissä joulukuussa 2019, jolloin hän sijoittui 57:nneksi. Canary Islands Championship on Challenge Tour -kategorian omaavan Kasken 15. turnaus European Tourilla.

Samassa tuloksessa Kasken kanssa oleva Tapio Pulkkanen (-5) ei ollut yhtä hyvissä tunnelmissa kuin Kaske. Tulos oli viisi lyöntiä heikompi kuin torstaina, vaikka alku lupaili parempaa. Hän oli kierrostaan 11 reiän jälkeen neljä alle, ja kampesi itsensä tuossa vaiheessa jo top 10:een.

Loput seitsemän reikää sujui neljä yli, ja erityisen happaman maun Pulkkaselle jätti Golf Costa Adejen kentän kahdelle viimeiselle reiälle kirjatut tuplabogey ja bogey.

”Heikko päivä tänään toimistolla. Taisin osua yhteen väylään koko päivänä, joten aikamoista selviytymistä koko kierros. Etuysillä laitoin hyviä putteja sisälle ja olin hyvin pelissä kiinni”, Pulkkanen sanoi.

”Jostain täytyy kaivaa parempi avauspeli huomiselle”, hän mietti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje