Suomalaisnelikon tie nousi pystyyn Kanarian tuloshurjastelussa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisnelikon tie nousi pystyyn Kanarian tuloshurjastelussa

Yksi lyönti erotti Kalle Samoojan Maspalomasin ET-kilpailun jatkopaikasta. Kuva: Getty Images

Kalle Samoojalta ja Janne Kaskelta olisi vaadittu jatkokierroksille lyönnin verran parempi tulos.

Päivä ei hymyillyt suomalaisille European Tour -pelaajille Gran Canarialla jatkuneessa pääkiertueen turnauksessa, sillä nelikosta yksikään ei onnistunut kampeamaan itseään -5:n kohdalle asettuneen karsintarajan yläpuolelle.

Lähimmäksi jatkopaikkaa pääsivät Kalle Samooja sekä Challenge Tourin ”kiintiöstä” paikan kilpailuun saanut Janne Kaske, joilla kummallakin oli 36 reiän tuloksessaan yksi lyönti liikaa.

Parhaiten suomalaisista perjantaina pelasi Kaske, joka näytti vielä syttyvän toisella kenttäpuoliskolla taistelemaan tosissaan paikasta viikonlopun kierroksille. Oltuaan kierrostaan parissa, hän iski reikien 10–14 (kentän 1–5) jaksossa kolme birdieä.

Tuloksen 67 pelannut Kaske joutui kuitenkin tyytymään loppusuoralla neljä pariin, kun jatkoon pääsy olisi edellyttänyt vielä yhtä birdieä lisää.

Kalle Samooja oli 68 lyönnin kierroksellaan terävimmillään etuysin puolivälissä, jossa hän tehtaili kolme peräkkäistä birdieä. Kun seuraavat kuusi reikää tuottivat kolme bogia, ei kierroksen viimeisen kolmanneksen kaksi birdieä enää riittäneet nostamaan Samoojaa kuiville.

”Oli jotenkin aika väsähtänyt päivä. Kenttä on vaan niin tylsä, ettei saanut oikein miestä syttymään. Draiverilla täyttä joka reiälle ja sitten puttikisaa hitailla griineillä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Pelissä sinänsä on paljon hyviä merkkejä, mutta jos ei kiinnosta, niin vaikea on tehdä tulosta. Toivottavasti ensi viikko tarjoaisi mielenkiintoa enemmän.”

Ei tällaisella kyläbaanalla pärjää, jos putit eivät uppoa – paikkoja oli ihan riittävästi.

Kierroksensa kymmenellä peräkkäisellä parilla aloittanut Mikko Korhonen (-2) teki peräkkäiset bogit kahdella seuraavalla reiällä. Tässä vaiheessa kokonaistilanteeseen par pudonnut Korhonen ajautui sen verran ahtaalle, että viimeiset kuusi reikää olisivat edellyttäneet häneltä pelien jatkumiseksi viisi birdieä.

Mikko Korhosen otteista puuttui terävyys. Kuva: Getty Images

”Laatua uupuu aika paljon omasta tekemisestä. Putteja en upottanut ollenkaan tänään. Kaksi birdieä tuli ja molemmat kahdella putilla. Myös lyöminen oli aika keskinkertaista, terävyys puuttuu”, tuloksen 70 pelannut Korhonen sanoi.

”Ei tällaisella kyläbaanalla pärjää, jos putit eivät uppoa – paikkoja oli ihan riittävästi. Ehkä en myöskään syttynyt pelaamaan oikein missään kohtaa. Ei muuta kuin sorvin ääreen takaisin.”

Avauskierroksen paras suomalainen, Tapio Pulkkanen (-2) oli perjantaina nelikosta ainoa parin ylittäjä. Hän oli kierrostaan neljä yli tehtyään 14. reiällä tuplabogin. Pulkkasella riitti vielä päätösreiällä virtaa eaglen edestä, mutta jatkopaikka karkasi Korhosen tavoin kolmen lyönnin päähän.

Rafa Cabrera Bellon isännöimän Gran Canaria Lopesan Open -kilpailun johdossa on hurjan tuloksen, 61, iskenyt Thorbjørn Olesen (-14). Tanskalaisella on yhden lyönnin etumatka Hollannin Wil Bessselingiin. Kärjen järjestys tuskin tulee isommin muuttumaan, vaikka muutama ryhmä kierroksen loppusuoralla vielä onkin.

Meloneras Golfin par 70 -kentällä tehtiin avauspäivän tapaan roppakaupalla kovia tuloksia. Nyt mentiin jopa lujempaa, sillä 12 pelaajaa on lyönyt perjantaina vähintään tuloksen 63. Olesenin lisäksi tulos 61 löytyi Englannin Sam Horsfieldin (-10/T10) ja Skotlannin Connor Symen (-8/T23) korteista.

Jatkoon menossa olevista 74 pelaajasta vain yksi on pelannut toisena päivänä seiskalla alkavan kierroksen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • AnuM says:

  Sanoivat, että Kanarian kenttä on helppo!
  Silti neljästä suomalaisesta yksikään ei päässyt cutista läpi.
  Missä mahtaa mättää?
  Hipomisesta ei oteta. Olisi mielenkiintoisempaa seurata kisaa, jos edes yksi meikäläinen olisi pelaamassa jatkokierroksia. Sitäpaitsi kyllähän Kaske oli yhtä lähellä cutia kuin Samooja.

 • Pärre_M says:

  Aika erikoisia ”analyysejä” pelaajilta?! Maspalomasin ”tylsä” ja ”kyläbaana” syy siihen, ettei pääse jatkoon?! Golfkisoissa tuuppaa jäämään jatkokierroksilta, jos pelaa heikommin kuin kärkijoukko. Iso osa kisan pelaajista suhtautuivat ns. tylsään kenttään ammattimaisesti, ja naputtivat reippaasti alle parin tuloksia.