Suomalaisnaisilla mollivoittoinen startti PGA Championshipissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Suomalaisnaisilla mollivoittoinen startti PGA Championshipissa

Kostea keli ja huiman pitkä kenttä tekivät pelistä haastavaa Matilda Castrenille ja Sanna Nuutiselle. Kuva: Getty Images

Congressional Country Clubilla pelataan historiallisen pitkää kenttää tällä viikolla.

Matilda Castrenin (+4) ja Sanna Nuutisen (+8) ensimmäinen kierros PGA Championshipissa oli haasteita täynnä. Bogeja tuli korttiin kummallakin pelaajalla tiiviiseen tahtiin, ja kierroksen ollessa kesken Castren on sijalla 110 ja Nuutinen 143.

Castrenin päivään mahtui seitsemän bogin lisäksi kolme tärkeää birdieä, joiden turvin tulos pysyi kohtuullisesti hanskassa. Nuutisen kortissa birdiet sen sijaan loistivat poissaolollaan, ja kahdeksan bogin jälkeen tulokseksi kirjattiin 80 lyöntiä.

Tilastoja katsoessa huomaa, että Nuutisen haasteet olivat jatkolyönneissä, sillä hän osui avauksillaan 13/14 väylään, mutta viheriöosumia hänelle kertyi vain viisi kappaletta. Castrenilla viheriöosumia oli 11. Molemmat käyttivät putteriaan viheriöllä 31 kertaa.

Castrenin kierros alkoi bogien sävyttämänä, kun hän kirjasi neljä bogia kuuden ensimmäisen reiän aikana.

”Oli aika nihkeä startti. Aamulla satoi ihan reippaasti. Ensimmäiset kuusi väylää ovat tosi pitkiä, ja kun satoi, väylät tuntuivat entistä pidemmiltä. Siinä tuli harmittavasti aika monta bogia, eikä lyöminen ollut tarpeeksi hyvää pitkillä mailoilla”, Castren kertoi.

Castrenin toiveissa on, että kenttä hieman kuivuisi perjantaille, jotta kenttä pelaisi enemmän harjoituskierrosten kaltaisena. Myös pallon käyttäytymistä griineillä olisi helpompi arvioida.

”Tänään oli tosi pitkä kenttä, ja griinit olivat todella hitaat, kun ne olivat märät. Takaysillä oli myös paljon jalanjälkiä griineillä”, Castren huokaili.

Kilpailu pelataan Marylandin osavaltiossa sijaitsevalla Congressional Country Clubilla. Kenttä oli ensimmäisellä kierroksella historian pisin naisten PGA Championship -kenttä, hieman yli 6800 jaardia.

Viaplayn tv-lähetyksessä sanottiin, että naiset pelaavat PGA Championshipissa pidempää kenttää kuin miehet samaan aikaan PGA Tourilla Travelers Championshipissa. Ja kun ennätyspitkään kenttään lisää vielä sateen ja tuulen, vaikeuksia on luvassa.

Pitkä kenttä näkyi myös yleisessä tulostasossa. Kilpailun kärjessä on tässä vaiheessa täysin omilla luvuillaan Korean In Gee Chun, joka pelasi tuloksen 64 (-8). Chun pelasi käsittämättömästi seitsemän lyöntiä paremmin kuin kukaan muu aamupäivän lähtijöistä.

Viime vuonna PGA Championshipin voittoa juhlinut Nelly Korda sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa, että Chun taisi pelata eri kenttää kuin muut.

”Hän taitaa olla jossain trooppisessa lämmössä pelaamassa. Hän ei pelannut tätä kenttää. Hänen on täytynyt pelata todella hyvin. Joskus on tuollaisia päiviä, ja tänään oli hänen päivänsä”, Korda naureskeli kaksinkertaisen major-voittajan huippukierrosta.

Chun itse kommentoi päiväänsä, että hän yritti olla miettimättä tulosta, nauttia prosessista ja iloita pelaamisesta.

”Kävin kuukausi sitten täällä pelaamassa. Huomasin, että kenttä on todella pitkä ja griinit tulevat olemaan todella liukkaat. Vaihdoin mailasettiäni niin, että otin hybridit pois sieltä ja laitoin tilalle puuseiskan ja -ysin. Se toimi todella hyvin, sain luotua paljon birdiepaikkoja pitkillä rei’illä”, Chun paljasti salaisuutensa.

Iltapäivän pelaajista Chella Choi ja Pornanong Phatlum ovat aloittaneet kierroksensa hyvin ja ovat tässä vaiheessa tuloksessa -2.

Castrenin ja Nuutisen pelit jatkuvat perjantaina iltapäivällä, jolloin heillä on tiukka tehtävä edessään, jotta paikka viikonlopun kierroksille aukeaa.

Juttua päivitetty klo 23.40: Lisätty Matilda Castrenin kommentit.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren saa kovimman mahdollisen pelikaverin PGA Championshipiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje