19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiskolmikko hakee Hongkongista paikkaa ET:n finaaleihin

Mikko Korhosen peli on kulkenut syksyllä loistavasti. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen peli on kulkenut syksyllä erinomaisesti. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhosen peli on kulkenut syksyllä erinomaisesti. Kuva: Getty Images.

Miesten Euroopan kiertueen vuosikertomukseen kirjoitetaan viimeinen lehti varsinaisen kauden osalta tulevana viikonloppuna Hongkongissa, jossa pelataan kahden miljoonan euron arvoinen Hong Kong Open.

Kilpailussa ratkeaa myös, nähdäänkö reilun viikon päästä Turkissa pelattavassa finaalisarjan ensimmäisessä kilpailussa yksi, kaksi vai kolme suomalaista.

Mikko Ilonen on mukana lähes varmasti, mutta Mikko Korhosenon noustava rahalistalla vähintään neljä, mieluummin viisi tai kuusi sijaa yltääkseen mukaan Turkin kilpailuun. Rahassa se tarkoittaa vähintään 20 000 euron pottia ja sijoituksissa paikkaa 20 parhaan joukossa. Roope Kakon kohdalla Turkkiin riittää vain voitto tai kakkossija.

”30 astetta lämpöä ja aurinko paistaa. Mukava viikko luvassa. Kenttä on vanha ja hieno, vähän kaikkea lyödään tiiltä ulos. Tykkään kovasti, mutta on se haastava myös”, Korhonen luonnehti kenttää, jolla on pelattu Hong Kong Open jo vuodesta 1959 lähtien.

Hong Kong Golf Clubin juuret ulottuvat kuitenkin peräti 1800-luvun loppuvuosiin, jolloin klubi avasi ensimmäisen 9-reikäisen kenttänsä.

Vuosi sitten Korhonen oli Hongkongissa juuri 20:s, Kakko karsiutui ja Ilonen ei ollut mukana.

Korhosen kuntopuntari lupaa hyvää, sillä neljässä viime kilpailussaan hän on poiminut sijat 9, 12, 25 ja 7. Tuloskeskiarvo 16 viime kilpailukierrokselta on ällistyttävät 67,94 lyöntiä, eikä joukkoon mahdu yhtään yli 70 lyönnin kierrosta.

Myös Kakon, joka varmisti pelioikeutensa ET:lle voittamalla Madeiralla elokuun alussa, tuloskeskiarvo ET:llä on kova, mutta kahdessa viime startissa tie on noussut pystyyn. Viimeisen neljän kilpailun kierroskeskiarvo on 70,07 lyöntiä.

Mikko Ilosen kohdalla on puhuttu alavireisestä kaudesta. Kaikki on suhteellista, sillä 19 lyöntipelimuotoisessa kisastartissa hän on karsiutunut seitsemän kertaa, ja näilläkin kerroilla kahdesti kyse on ollut major-kilpailusta. Kiertueen rahalistalla hän on 74:s.

Neljän viime kilpailun kierroskeskiarvo Ilosella on 69,71. Niin Alfred Dunhill Championshipissä kuin Porsche European Openissakin huono päivä on sattunut sunnuntaille (74 ja 77) ja yksittäiset heikot kierrokset heijastuvat myös tuloskeskiarvoon.

Hongkongiin on houkuteltu keskiverto ET-kisaa kovempi osallistujakaarti, jota tähdittävät mm. Justin Rose, Graeme McDowell, Patrick Reed, Miguel Angel Jimenez ja Peter Uihlein.

Fanlingissa kello on viisi tuntia Suomea edellä, joten ensimmäisen kierroksen tulokset ovat tiedossa jo torstaina alkuiltapäivästä Suomen aikaa.

Roope Kakolla on torstaina aikainen herätys, sillä hän lähtee avuskierrokselleen jo kello 3.20 Suomen aikaa. Korhosen lähtöaika on kello 7.10 ja Ilosen 7.20 Suomen aikaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje