[13][26]

[13][26]
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla vakuuttava avauskierros Prahassa – myös Pulkkaselta ja Samoojalta kuutosella alkavat tulokset

Kalle Samooja selvitti ensimmäisen kierroksen Czech Mastersissa 68 lyönnillä. Kuva: Getty Images

Kim Koivu on kahden lyönnin päässä johtopaikkaa hallussaan pitävästä Gavin Greenistä.

Euroopan kiertueen suomalaiset vaikuttavat saaneen kunnolla virtaa akkuihinsa ET:n pitkällä kesätauolla. Nelikko esiintyi Prahassa käynnistyneen Czech Mastersin ensimmäisellä kierroksella edukseen, parhaana neljättä sijaa jakava Kim Koivu, joka on kahden lyönnin päässä kärjestä.

Päivän edetessä myös iltapäivän puolella startanneet Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen yltyivät ryhdikkäisiin otteiseen. Ensin mainittu pelasi viisi birdieä ja yhden bogin sisältäneellä kierroksellaan tuloksen 68 (-4), mikä riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 17. tilaan.

Pulkkasen oli kortti pitkälti samankaltainen sisältäen yhden bogeyn enemmän. Hänkin on tuloksellaan 69 (-2) mukavasti jaetulla 22. sijalla.

Kun vielä huomioidaan Mikko Korhosen tasapainoinen 70 (-2) lyönnin kierros, mahtuu sinivalkoinen joukko kokonaisuudessaan 36 parhaan joukkoon.

Näytti jo hetken aikaa siltä, että ensimmäinen kierros taputellaan kolmen pelaajan jakaessa kärkipaikkaa. Iltapäivän viimeisissä ryhmissä kentälle lähtenyt Gavin Green oli kuitenkin toista mieltä; hän teki Albatross Golf Resortin kentän päätösreiälle birdien, ja otti kärkipaikan yksin haltuunsa tuloksellaan 64 (-8).

Nostimme kisaennakossamme malesialaisen potentiaalisten menestyjien joukkoon, sillä hän oli vuodentakaisessa turnauksessa kolmas ja on sijoittunut viidessä edellisessä kilpailussaan kolmesti kymmenen joukkoon.