16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla vaikea päätöspäivä Hampurissa – Laurie Canter pääsi vihdoin voittajien kirjoihin

Laurie Canter sai caddieltaan onnittelut Green Eagle -kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images

Canter kesti takaysillä kovien kilpakumppaneiden asettamat paineet.

Hampurissa Green Eagle -kentällä pelatun DP World Tourin kisan finaalikierros sujui suomalaisittain vaatimattomasti. Sekä Mikko Korhonen että Lauri Ruuska käyttivät sunnuntain kierrokseen 78 lyöntiä, ja menettivät tuloslistalla reilusti asemiaan.

Korhonen (+3) jakoi European Openissa lopulta 49. sijan ja Ruuska (+5) päätyi kahdeksan pykälää alemmas, sijalle T57.

”Haastava päivä oli tänään. Meni vähän puolustamiseksi hyvän alun jälkeen. Löin outtiin seiskalla ja veteen kympin lähestymisen. Aika tiukka tuuli oli tänään, ja pelaaminen oli siksi selvästi haastavampaa kuin edellispäivinä”, Korhonen sanoi.

Turnaus lupaili suomalaisten osalta parempaa ensimmäisten päivien perusteella. Ruuska oli avauskierroksen jälkeen neljäntenä ja mahtui vielä perjantain päätteeksi top 10:een. Kun Ruuska jatkoi kesken jäänyttä toista kierrostaan lauantaina, ei hän saanut enää peliään toimimaan aiempien päivien tapaan.

Vaikka kilpailu tuotti hänelle pettymyksen, löytyy asiasta myös valoisampi puoli. Ruuska pelasi toisen kerran − ja toisena peräkkäisenä viikonloppuna – jatkokierroksilla DP World Tourin jäsenenä. Taitoa ja potentiaalia riittää, mutta hänellä on vielä työsarkaa kyetäkseen neljään ehjään kierrokseen.

Ei riittänyt ihan uskallus vielä eli lisää kanttia kaivataan!

Korhoselta ei Hampurissa suuria odotettu. Hän palasi vasta viime viikolla DP World Tourin kisoihin yli vuoden tauon jälkeen, joten jatkopaikkaa voidaan pitää hyvänä suorituksena. Korhonen pelasi European Openissa kolme tasapainoista kierrosta, mutta sunnuntaina tuli ulospuhallus.

”Ihan en ollut ytimessä tänään ja ajatus ei pysynyt kirkkaana. Hyvä kokemus kuitenkin! Ei riittänyt ihan uskallus vielä eli lisää kanttia kaivataan!”

Pääkiertueen vaativaan rytmiin kestää aikansa tottua, ja kokenut Korhonen saa varmasti kesän kuluessa homman toimimaan, kunhan on ehtinyt kerätä muutaman kilpailun alle.

Canter rikkoi kuparisensa

Voiton vienyt Laurie Canter (-13) lähti sunnuntaihin jaetulta kärkipaikalta yhdessä Guido Migliozzin kanssa. Kierroksen puolivälissä voittajaehdokkaita riitti enemmänkin, ja muun muassa Bernd Wiesberger ja vahvan nousun tehnyt Thriston Lawrence asettivat Canterille paineita.

Lukuisia kertoja ratkaisuhetkillä hermoillut Canter, 34, ei tällä kertaa päästänyt tilaisuutta käsistään. Erityisen tärkeitä olivat 15. ja 16. reiällä tulleet peräkkäiset birdiet, eikä edes toiseksi viimeisen reiän bogey sotkenut hänen kuvioitaan.

Viikko sitten Belgiassa seitsemänneksi sijoittuneella englantilaisella olisi ollut varaa tehdä 18. reiällä bogey suoraan voittoon. Hän ei kuitenkaan jättänyt mitään sattuman varaan vaan pyöräytti par-putin sisään, ja nappasi pokaalin kahden lyönnin erolla Wiesbergeriin ja Lawrenceen.

Vuonna 2011 ammattilaiseksi ryhtynyt Canter ei ollut ennen tätä viikonvaihdetta saavuttanut yhtään maailmanlistan pistesaldoa kartuttavan turnauksen voittoa. Hän on koonnut tuoreen menestyksen ohella kaikkiaan 15 muuta top 10 -sijoitusta DP World Tourilla. Näistä neljä on kakkostiloja.

Huolimatta hyvästä esityksestä Belgian turnauksessa, Canter päätti ottaa tällä viikolla uudet raudat käyttöön. Tätä voisi kutsua onnistuneeksi ratkaisuksi.

Vuonna 2022 Canter liittyi LIV-kiertueelle, mutta ei onnistunut säilyttämään paikkaansa saudien rahoittamalla tourilla. LIV piti hänet kuitenkin reservissään seuraavalla kaudella. Canter oli loppuvuodesta karsimassa muutamasta paikasta LIVille, ja menetti uusinnassa viimeisen tarjolla olleen kortin kiertueelle.

Canter sai kauden kahteen ensimmäiseen LIV-kilpailuun villin kortin, mutta on tilastoinut tällä kaudella myös kahdeksan DPWT:n turnausta. Paluu pääkiertueelle mahdollistui, kun hän maksoi DP World Tourin langettamat sakot pelaamisestaan LIVillä.

Lue seuraavaksi: Korhosen nousu jatkui Hampurissa – Ruuskan juna kulki väärään suuntaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Pekkis says:

    78 oli tänään päivän sana. Suomalaisten ohella siihen pelattiin kärkirymissä; Migliozzi, De Bruyn, Vaillant.

    attaboy says:

    Nyt se tuli todistettua. ET:n taso on romahtanut. LIV-luuserit nappasivat kaksoisvoiton nuorten leijonien ja bighitterien nenien edestä kuin tikkarin lapsen suusta. Ovat niin tottuneet neppailemaan leppoisasti kilometrikaupalla alimittaisilla huvipuistokentillä.🙃

    Vakavasti puhuen, jännittävä ja viihdyttävä takaysin voittotaistelu taitoa ja kanttia kysyvällä huippukentällä haastavassa olosuhteessa. Ja taiston tauottua Tim Barterilta taas kerran tunneälykäs voittajahaastattelu.